Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να την σώσουμε. Πήραμε από τους Έλληνες την Πίστη, την γραμματεία και τον πολιτισμό. Φέρνουμε ευθύνη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο ιστορικός δάσκαλος των Ρώσων, ο ιδρυτής του πνευματικού και του λόγιου πολιτισμού μας.
Φέρουμε ευθύνη για την Ευρώπη και πρέπει να υπάρξουμε εγγυητές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της».
Τις δηλώσεις αυτές έκανε σε παρέμβασή του για το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο θεμελιωτής της
σύγχρονης ρωσικής σχολής γεωπολιτικής Αλεξάντρ Ντούγκιν, που το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs έχει χαρακτηρίσει, σε άρθρο του, ως το «μυαλό του Πούτιν».
Ο κ. Ντούγκιν υπήρξε ο εμπνευστής της «Ευρασιατικής ‘Ενωσης» που δημιούργησε η Ρωσία με αριθμό άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ενώ ορισμένοι σχολιαστές αποδίδουν στις δικές του εισηγήσεις την πολιτική του Κρεμλίνου στην Κριμαία.
Με την παρέμβασή του ο κ. Ντούγκιν καλεί τα ρωσικά ΜΜΕ να είναι προσεκτικά και να μην αναπαράγουν τα «χονδροειδή ψέμματα» των μεγάλων δυτικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, που εντάσσονται στον «ψυχολογικό πόλεμο», όπως τον χαρακτηρίζει, της Δύσης κατά της Ελλάδας.
Ο κ. Ντούγκιν χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως την έναρξη της «θεμελιακής διαδικασίας ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης», που είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Ρωσία «και ο δικός μας αγώνας».
Ο Ρώσος θεωρητικός υποστηρίζει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να καταστεί ο νέος, αυτοδύναμος και κυρίαρχος, γεωπολιτικός παίκτης, με τη δική του ατζέντα, μετατράπηκε σε υπάκουο όργανο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ολιγαρχίας και της αμερικανικής ηγεμονίας.
Η ευρώ-γραφειοκρατία υπέβαλλε στις ευρωπαϊκές χώρες τη δογματική της πολιτική, με στόχο την κατάλυση των ανεξάρτητων, κυρίαρχων οικονομιών.
Οι ευρωπαϊκές χώρες (ειδικά οι μεσογειακές, και πρώτη απ' όλες η Ελλάδα), που βούλιαξαν στα δάνεια, τις πιστώσεις και αποπληρωμές επιτοκίων πάνω σε επιτόκια (εις το διηνεκές) κατέληξαν, μες στον λαβύρινθο αυτού του ιστού επιτοκίων, στο αναμενόμενο τέρμα.»
Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει Όχι στο δημοψήφισμα, υπογραμμίζει ο κ. Ντούγκιν, «η Ελλάδα – και όχι μόνον η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη, και μάλιστα ολόκληρος ο κόσμος – εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όμως οι κανόνες θα αλλάξουν ριζικά. Κάποιες πόρτες θα κλείσουν, κάποιες άλλες όμως θα ανοίξουν – εκείνες στην Ευρασία, στη Ρωσία, στην Ανατολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος είναι βατός.
Είναι δύσβατος, αλλά η Ελλάδα θα νικήσει, όπως θα νικήσει η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια. Το “όχι” στην Τρόικα σημαίνει “ναι” στην Ελλάδα.»
Ο κ. Ντούγκιν καταγγέλλει τις τεράστιες πιέσεις της «ευρωγραφειοκρατίας» να μη πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και τον ψυχολογικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση κατά της Ελλάδας για να επηρεάσει, με όλα τα μέσα, το αποτέλεσμά του, επιδιώκοντας την «εθελούσια αυτοχειρία» της Ελλάδας. Και μόνο με την απόφασή του να μην υποταγεί στην Τρόικα, αλλά να προσφύγει στον λαό, ο Τσίπρας, υποστηρίζει, «παραβίασε τους κανόνες» και «προκάλεσε το αντιδημοκρατικό, ολοκληρωτικό σύστημα που σταδιακά και άτυπα εγκαθιδρύθηκε στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οποίου το σύνολο των αποφάσεων λαμβάνονται από την παγκόσμια χρηματοοικονομική ολιγαρχία, των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, οι οποίοι βασίζονται στα “αποσπάσματα εφόδου” του Σόρος».
Ο Ρώσος γεωπολιτικός ζητάει από τα ΜΜΕ της χώρας του να είναι πιο προσεκτικά όταν αναπαράγουν τα δυτικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να επιβιώσει «έρχεται το τέλος της νεοφιλελεύθερης φιλοαμερικανικής Ευρώπης». «Σήμερα», λέει, «από τον καθένα μας εξαρτώνται πολλά: πρέπει να επιχειρήσουμε να διασπάσουμε τον επικοινωνιακό αποκλεισμό της Ελλάδας. Πρέπει να ανακοινώνουμε και να διαδίδουμε στα δίκτυα τις πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εν όψει του δημοψηφίσματος.
Οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Ρώσοι βρίσκονται στο δικό τους πλευρό, ότι δεν τους αφήνουμε μόνους στα δεινά τους, ότι θα βοηθήσουμε και θα παράσχουμε κάθε στήριξη. Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.»
Και η δήλωση του κ Ντούγκιν καταλήγει: «Στις 5 Ιουλίου ξεκινά η θεμελιακή διαδικασία της ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Είναι ο δικός μας αγώνας.»
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
το είδα
Στο αυριανό δικό μας πολιτικό ντέρπι με το δημοψήφισμα δεν θα έχουμε κατά τη δική μου γνώμη ένα εθνικό εσωτερικό ντέρπι μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, αλλά ούτε και ένα πολιτικό ντέρπι μεταξύ της Ευρώπης και της Ελλάδας. Το αυριανό δημοψήφισμα τελικά νομίζω είναι ένα μεγάλο Πολιτικό Ντέρπι μεταξύ αυτών που θέλουν να γίνει η Ευρώπη μια μεγάλη οικογένεια που να προστατεύει όλα τα μέλη της με κοινωνική αλληλεγγύη και εκείνων που ακόμη θέλουν να ζουν στα χρόνια της Ευρώπης που κυριαχούσε η Φεδουαρχία και οι Βασιλικές μοναρχίες όπου οι πολλοί ήσαν σκάβοι των ολίγων. Προσωπικά τελικά θα μπορούσα να πω ότι είναι και ένα πολιτικό μεγάλο ντέρπυ μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η Ελλάδα να εκπροσωπεί τους πρώτους και η Γερμανία τους δεύτερους. Πάντως όταν πήραμε το Πανευρωπαϊκό τους Γερμανούς τους κερδίσαμε όπως κέρδισε η Χιλή την Αργεντινή, η ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ επαναλαμβάνεται. Θάχουμε την ίδια επανάληψη και σ' αυτό το πολιτικό ντέρπυ του Δημοψηφίσματος; Aς το χαρούμε ως πανυγήρι της δημοκρατίας χωρίς φανατισμούς και διχασμούς να λέμε στο καθένα που συναντάμε "έχεις δίκαιο" και να ψηφίσουμε αυτό που νομίζουμε είναι το καλύτερο για όλους μας. Εγώ πάντως επειδή σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα του Ελληνικού Λαού στις τελευταίες εθνικές εκλογές θα ακολουθήσω τη πρόταση του εκλελεγμένου Πρωθυπουργού μας κ.Τσίπρα και της απόφασης της Βουλής των Ελλήνων για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση μέσα στην ΕΕ. Μη πιστεύετε παραμύθια ότι θα φύγουμε από την Ευρώπη ή από το ευρω. Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε μαζί με τους ευρωπαίους γιατί η Ελλάδα είναι η καρδιά της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ο φυσικός χώρος της Ευρώπης. Φανταστείτε να ομιλούμε για την Ελλάδα χωρίς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα, το ίδιο είναι όταν ομιλούμε για την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Αυτό τόνισε κι ο Πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας ότι σκοπός του δημοψηφίσματος είναι να προστατέψουμε τις πανανθρώπινες αξίες της Ευρώπης, τη Δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη όλων των Λαών μας κι όχι οι ψευδείς διαδόσεις ότι τάχα θα φύγουμε από την Ευρώπη ή από το ευρώ. Άλλωστε με τη συνθήκη της ΕΕ απαγορεύεται να επαναφέρουμε τη δραχμή και ουδείς επίσης όσο ισχυρός κι αν είναι στην Ευρώπη μπορεί να διώξει την Ελλάδα από την ΕΕ. το βέτο της Ελλάδας είναι το ίδιο όπως το βέτο της Γερμανίας. Οι Γερμανοι έχουν τα χρήματα, όπως η Αργεντινή το Μέσι, νίκησε όμως η μικρή Χιλή, έστω κι αν ήταν η πρώτη νίκη της κατά της Αργεντινής, έστω κι αν είναι το πρώτο της κύπελλον. Μπορούμε και μεις να νικήσουμε, για να νικήσει η Ευρώπη του μέλλοντος, αν επιτρέψουμε να αδικηθεί η Ελλάδα ακολουθεί η σειρά κι όλων των άλλων χωρών που καραδοκεί η Γερμανία να καταβροχθήσει και τότε το μέλλον της Ευρώπης και της παγκόσμιας κοινωνίας διαγράφεται ζωφερόν για όλους μας. με τα χαιρετίσματα μου. Σεραφείμ Κυκκώτης
ΑπάντησηΔιαγραφή