Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πως το ΝΑΙ της Βουλής, παραγκώνισε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος…

Με μπάχαλο
στο κυβερνητικό στρατόπεδο
πέρασε η αίτηση για 3ο Μνημόνιο…

 Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός με τους "αντάρτες" της ψηφοφορίας
 
  Με πληγωμένο τον πρωθυπουργό (που -κατά τα λεγόμενά του- έχει χάσει πλέον την δεδηλωμένη) και το μπάχαλο να επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη, εγκρίθηκε πάντως, με μεγάλη πλειοψηφία (με αντιπολιτευόμενη επικούρηση) η εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Οικονομικών, να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να «κλείσει» το πακέτο επώδυνων μέτρων με τους δανειστές της ΕΕ.
  Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία... με ένα άρθρο, με τους βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝ.ΕΛ. και του ΠΑΣΟΚ να λένε ομόφωνα «Ναι», τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα υπέστη σημαντικές ρωγμές, με 17 διαφοροποιήσεις, ενώ άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή.
  Από τους 291 βουλευτές που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, 251 ψήφισαν «Ναι», 32 «Όχι» και 8 «Παρών».
Από τον κυβερνητικό συνασπισμό (162 βουλευτές) οι 145 ψήφισαν «ΝΑΙ», 2 «ΟΧΙ», 7 ήταν απόντες, και 8 δήλωσαν «παρών».
Έτσι, λίγες μέρες μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα εγκρίνεται ως βάση συζήτησης με τους δανειστές εκείνο που κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού ο λαός είχε
απορρίψει.
Η ελάχιστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, δεν βρήκε ευήκοα ώτα μεταξύ όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί εκ των οποίων δήλωσαν «παρών» ή προτίμησαν να μην παρευρεθούν στη διαδικασία, ενώ δύο βουλευτές καταψήφισαν την ελληνική πρόταση.
«Παρών»,δήλωσαν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές Βοιωτίας, Γιάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκούμας, η βουλευτής Αγλαΐα Κυρίτση, ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας και ο βουλευτής Πειραιά, Στάθης Λεουτσάκος.
  «Όχι», ψήφισαν η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη και η βουλευτής Μεσσηνίας, Ελένη Ψαρρέα.
  Απόντες από τη διαδικασία ήσαν οι: Γιάνης Βαρουφάκης (αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι» όπως είχε δηλώσει, αλλά προτίμησε να πάει διακοπές στην Αίγινα), η Ελένη Αυλωνίτου (αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε «ναι»), Ραχήλ Μακρή, Κοδέλας Δημήτρης, Σωτηρίου Ελένη, Χατζηλάμπρου Βασίλης, Κυριακάκης Βασίλης.
Οι απόντες βουλευτές άφησαν να εννοηθεί ότι δεν συμμετείχαν στην αποψινή διαδικασία για τους εξής λόγους:
«Δεν πρόκειται απλά για μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης αλλά για τη δέσμευσή μας σε ένα 3ο μνημόνιο, το οποίο συντάσσεται κατ' απαίτηση των τροϊκανών και θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Πολλοί αναλυτές, διατυπώνουν φόβους ότι η εικόνα κυβερνητικής αποσταθεροποίησης, δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία στους πιστωτές οι οποίοι είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν.

  Τα οδυνηρά μέτρα για τους συνταξιούχους

 Αντίθετα με την «κόκκινη γραμμή» που είχε χαράξει δήθεν η κυβέρνηση, ουσιαστικά αποδέχεται πλήρως το πακέτο Γιούνκερ, σε βελτιωμένη έκδοσή του και μάλιστα φέρνει πιο κοντά την έναρξη σειράς παρεμβάσεων.
 Οι παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό, αναμένεται να επικεντρωθούν:
# Στην αύξηση του πέναλτι για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από 6% σε 16% τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι για όσους βγουν στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα από το 62ο, που είναι το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, η περικοπή στη σύνταξη θα ανέλθει στο 80%. Έτσι, ουσιαστικά αποτρέπεται σε όσους πληρούν τα κριτήρια, να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από το γενικό ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.
# Στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από την 1η Ιουλίου και όχι από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπως ήταν η τελευταία ελληνική πρόταση. Επειδή όμως ο Ιούλιος έχει ήδη ξεκινήσει, είναι πιθανό η συγκεκριμένη διάταξη να τίθεται εν ισχύ κατά την ημερομηνία που ο νόμος θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
# Σε αναδρομική αύξηση, από 1-1-2015 στην αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 6% για την επικουρική. Η διατύπωση του συγκεκριμένου μέτρου και ο τρόπος εφαρμογής της αναδρομικής ισχύς του, προβληματίζουν την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην κριθεί αντισυνταγματικό από τυχόν προσφυγές συνταξιούχων στα αρμόδια δικαστήρια.
# Στην άμεση εφαρμογή της αύξησης στις επικουρικές συντάξεις της εισφοράς των εργαζομένων, από 3% σε 3,5%.
# Στην κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνει άμεση περικοπή του από το 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων.
# Στην κατάργηση όλων των αποκαλούμενων "κοινωνικών πόρων", έως το τέλος του έτους.
# Σε εξισορρόπηση εισφορών όλων των Ταμείων, στη βάση του ΙΚΑ, άμεσα, άρα τριπλασιασμός των εισφορών των αγροτών.
# Στη χορήγηση μόνο της βασικής σύνταξης των 280 ευρώ για όσους είναι κάτω των 67 ετών και βγαίνουν στη σύνταξη από την 1-1-2015 και μετά. Η καταβολή του αναλογικού σκέλους της σύνταξης θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.
Με τσ’ υγείες μας


το είδα

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »