Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Υπόσχομαι ότι από το φθινόπωρο το κράτος θα σταματήσει να κλέβει μέσω ανείσπρακτου ΦΠΑ !



ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ;;;

Ξέρω ότι οι συνεπείς επιχειρηματίες έχουν φορολογικά μπλεξίματα λόγω της ασυνέπειας του κράτους και λόγω της ασυνέπειας τρίτων, ξέρω ότι υποχρεούνται να καταβάλουν ΦΠΑ που δεν εισέπραξαν ποτέ και ξέρω ότι αδίκως τους επιβλήθηκαν πρόστιμα. Όλα αυτά όμως θα διορθωθούν από το φθινόπωρο. Θα φτιάξω ένα νομοσχέδιο που η βουλή θα το ψηφίσει γιατί ψηφίζει ότι λέω εγώ, και μετά πια, η αγορά θα λειτουργήσει ομαλά. Πόσο στοίχισε η έως τώρα δυσλειτουργία της δεν σας λέω, επειδή θα με ρωτήσετε μετά γιατί δεν έκανα αυτή την αυτονόητη κίνηση πριν πάρω και άλλα δανικά.

Τώρα να σας πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα αν παύει και η φορολογία των εικονικών κερδών  των σχετικών ανεξόφλητων τιμολογίων (των ζημιών δηλαδή) ή μόνο η υποχρέωση καταβολής του  ΦΠΑ. Επίσης, δεν κατάλαβα αν αυτοί που φυλακίστηκαν για χρέη στο δημόσιο, που
προκλήθηκαν με αυτόν τον άδικο τρόπο, θα αποζημιωθούν ;;; Όσοι ζουν ακόμα δηλαδή. 


βίντεο από MASCOT NETWORK


[Δημοσιεύθηκε στις 7 Απρ 2014
Τον συμψηφισμό των οφειλών που προέρχονται από ΦΠΑ με αντίστοιχες απαιτήσεις, όχι μόνο μεταξύ των φορέων του δημοσίου αλλά και μεταξύ των ιδιωτών, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το μέτρο συμψηφισμού μεταξύ ιδιωτών θα νομοθετηθεί άμεσα, θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί το φθινόπωρο και θα λειτουργήσει πλήρως προς το τέλος του χρόνου.

«Προχωρούμε σε συμψηφισμό οφειλών, από εδώ και μπρός, όχι μόνο από και προς το Δημόσιο, αλλά και σε συμψηφισμό οφειλών ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα, οφειλών που αφορούν στο ΦΠΑ. Δηλαδή, όλες τις συναλλαγές όπου ο ΦΠΑ δεν πληρώνεται» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού ο οποίος εξειδίκευσε λέγοντας ότι το μέτρο θα λειτουργήσει σε δύο φάσεις: Αρχικά θα αφορά σε επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ και μετά το όριο θα ανέβει στα δύο εκατομμύρια ευρώ «καλύπτοντας το 85% των συναλλαγών» όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς ο οποίος έκανε γνωστό ότι η ένταξη στο νέο λογιστικό σχήμα θα είναι προαιρετική.

«Με το νέο σύστημα, οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο, ούτε από την ασυνέπεια του κράτους, ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Κι αυτό θα επιφέρει άμεσα εξομάλυνση στην αγορά. Ενώ είναι και φορολογικά ουδέτερο: δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ, ούτε καθυστερούνται οφειλές. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής. Πρόκειται για ένα μέτρο εξαιρετικά ενισχυτικό, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για την αγορά συνολικά, εφ' όσον γενικευτεί. Θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοστεί μέσα στο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά» σημείωσε ο πρωθυπουργός.]

Θα μου πείτε τώρα βέβαια, οτι και πριν τις εκλογές του 2012 αναγνώρισε την αδικία των φόρων και υποσχέθηκε πράγματα που μετά ξέχασε, αλλά τι να κάνουμε;;; Έχει εξασφαλισμένη την πλήρη ατιμωρησία και το ξέρει.



“Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα είναι ότι πιστεύουμε στην κατεύθυνση αυτή Όχι άλλους φόρους Όχι άλλες μειώσεις Όχι άλλες απολύσεις και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος ότι είναι η δικιά μας η θέση η οποία θα είναι κοφτή θέση από εδώ και πέρα σε όλα τα ζητήματα Και νομίζω ότι οι ίδιοι οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι όχι απλά μάταιο αλλά μπαίνει λιγάκι και στο αστείο Παράδειγμα: Να αυξάνεις τους φόρους και με το που τους αυξάνεις αντί το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα να έχει λιγότερα έσοδα Το είδαμε με το ΦΠΑ το είδαμε με κάθε φόρο που μπήκε Το κράτος αντί να κερδίσει έχασε Σαν άνθρωπος που πιστεύει ότι η αγορά και ο ιδιώτης μπορεί να δώσουν την μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα, να φύγουμε πια από αυτό το σπάταλο κράτος σας το λέω ότι το μόνο τρόπο είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα Και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να έχει μια φορολογία που τον πνίγει. Ούτε μπορείς εσύ να ασφυκτιάς από φόρους όταν δίπλα η Βουλγαρία και η Τουρκία, σήμερα ήμουν με τον βούλγαρο τον πρωθυπουργό δίπλα μου, έχει φόρους το εν τέταρτο της Ελλάδας. Θα φύγουν οι επιχειρήσεις από εδώ πέρα και θα πάνε δίπλα. Και Το βλέπουμε να συμβαίνει στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο Πρέπει να φέρουμε επενδύσεις.”



ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Πλήρη ασυλία έχουν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων. Γι΄ αυτό καλά θα ήταν να αγνοήσετε τις όποιες δηλώσεις τους και να κρίνετε μόνο τις πράξεις και το αποτέλεσμά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Αυτοκτόνησε ο Μιχάλης Ασλανης έχοντας λυγίσει από τις οικονομικές δυσκολίες.

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στην Άνω Γλυφάδα

ΤΟ SUCCESS STORY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Φεύγει και η Αlumil …

κλπ, κλπ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ