Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Υπό το αγγλικό δίκαιο η ομολογιακή έκδοση!

Λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων έφυγαν από τις αγορές το 2010 ( διεφθαρμένη Ελλάδα, Τιτανικός κλπ), λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων (πρωτογενές πλεόνασμα (!), τα γνωστά succes story κλπ ), επιστρέφουν στις αγορές. Τι άλλαξε από το 2010 έως τώρα;;; Τίποτα σπουδαίο …. Απλά κοντεύει να διπλασιαστεί ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ, κλείσαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τριπλασιάστηκε η ανεργία και άλλα τέτοια ασήμαντα. Κατά τα άλλα, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ μέχρι να κατασχεθεί όλη η δημόσια περιουσία λόγω αδυναμίας πληρωμής. Τι να κάνουμε ;; Αυτά έχει το αγγλικό δίκαιο.


Η είδηση από τον ΣΚΑΙ έχει ως εξής:

Την επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η απόδοση βρίσκεται κάτω από το 6%, ενώ επισήμως το βιβλίο των
προσφορών θα ανοίξει την Πέμπτη στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φτάσει και στο 44,21%.

Η άτυπη διαδικασία ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών για την έκδοση του πενταετούς ομόλογου από το ελληνικό δημόσιο ξεκίνησε ήδη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.»

Δείτε τώρα και τι έχουμε να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια για τα δάνεια τους: Τόκοι του δημοσίου χρέους: Η “βόμβα” των επόμενων χρόνων, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται…



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Για τα πρακτικά: Πως έδεσαν τη χώρα με το χρέος και την ανεργία

Αφιέρωμα: Τα δάνεια τους, τι τα έκαναν και πόσα μας κόστισαν


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »