Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Kρίσιμες ώρες στη Συρία - Σαρώνονται οι ισλαμιστές και στο Χαλέπι - Θα εισβάλλει η Τουρκία; Ο ΑΣΑΝΤ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Kρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες σε ότι αφορά για το αν η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία ή εάν οι αποκαλύψεις για την προβοκάτσια που θα στηνόταν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Αν δεν επέμβουν στις επόμενες ημέρες ή έστω και εβδομάδες πιθανώς να μην υπάρχει πλέον ουσιαστικό αντάρτικο κίνημα καθώς ακόμα και η μάχη του Χαλεπίου κρίνεται υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Πάντως η Συρία έχει όχι απλώς ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή που καταρρίφθηκε το Mig-23 αλλά πλέον στέλνει και τα μαχητικά Mig-29 τα οποία βομβαρδίζουν τους αντάρτες και μπορούν να σταθούν απέναντι στα τουρκικά F-16

Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι. Δυτικοί διπλωμάτες, δήλωσαν ότι ο στρατός ο οποίος υποστηρίζεται από την Χεζμπολάχ, αλλά και από Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης και κινείται σταθερά στα ενδότερα του Χαλεπίου.

Οι πιστές στον Άσαντ δυνάμεις προελαύνουν στο Χαλέπι από τρεις κατευθύνσεις και έχουν φθάσει στο τετράγωνο της παλιάς πόλης. Ο κλοιός γύρω από τους ισλαμιστές
αντάρτες σφίγγει συνεχώς και ο ζωτικός χώρος τους στενεύει ολοένα περισσότερο.

«Η εμπροσθοφυλακή του Στρατού προχωρά με αργούς ρυθμούς, για να αποφύγει απώλειες, καθώς και καταστροφές στο εσωτερικό της πόλης», είπε ένας διπλωμάτης στην αμερικανική World Tribune.

Οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι αντάρτες, πολλοί από τους οποίους χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, βρίσκονται, πλέον σε κατάσταση απεγνωσμένης άμυνας.

Είπαν επίσης ότι οι ισλαμιστές αντάρτες, δέχονται επιθέσεις της Αλ Κάιντα και του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να κρύψουν την απέχθεια τους για τους άλλοτε συμπολεμιστές του FSA (Free Syrian Army), με τους οποίους εξάλλου βρίσκονται σε «εμφύλιο» εδώ και μήνες έχοντας προκαλέσει μεγάλες και βαριές απώλειες.

«Η πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε περιοχές στον οικισμό της βιομηχανικής πόλης Σεΐχ Ναγιάρ», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, ανατίναξε την οικία ενός γνωστού ηγέτη των ανταρτών, στην περιφέρεια της πόλης Σουρίν, κοντά στην πόλη Γιαράμπλους».

Πιστεύεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ότι το καθεστώς Άσαντ ελέγχει πλέον σχεδόν το 80 τοις εκατό της περιοχής του Χαλεπίου.

Οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι το καθεστώς κατόρθωσε να κινητοποιήσει χιλιάδες σουνίτες από την περιοχή του Χαλεπίου προς τις πολιτοφυλακές, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το κυβερνών μπααθιτικό κόμμα.

Προφανώς έχει καταφέρει να πείσει και την σουνιτική πλειοψηφία του συριακού λαού, που δεν είναι φανατικοί ισλαμιστές ότι πρέπει να εκδιωχθούν όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι ισλαμιστές μισθοφόροι που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα τους σε Εμιράτο.

«Η όλη εκστρατεία έχει ως στόχο να προλειάνει την πόλη για την τελική επίθεση, η οποία, πιθανώς, προγραμματίζεται για το άμεσο διάστημα», είπε άλλος διπλωμάτης.

Το καθεστώς του Άσαντ έχει σφυροκοπήσει τους αντάρτες σε διάφορες γειτονιές με τις λεγόμενες βόμβες - βαρέλι, πετώντας τες από ελικόπτερα Mi-17.

Οι ‘βόμβες - βαρέλι’ είναι βαρέλια πετρελαίου γεμάτα με εκρηκτικά και βόμβες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να εκδιωχθούν οι αντάρτες από τα οχυρά τους.

«Οι επιθέσεις από αέρος είχαν ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί ένα μεγάλο μέρος των άμαχων πολιτών από τις περιοχές που κατείχαν οι αντάρτες», σημειώνει και η αμερικανική οργάνωση Human Rigths Watch (ναι αυτή που πιάστηκε να έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα).





το είδα



Σχετικά για HUMAN RIGHTS WATCH δες και εδώ:


- Ανθρωπιστικές οργανώσεις. Φοβού Δαναούς δώρα φέροντες.


- Human Rights Foundation: Η "μη κυβερνητική"...CIA !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ