Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούν Ελλάδα και Τουρκία (Βιβλίο Ιστορίας Γυμνασίου)

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε «τέρατα» στα βιβλία Ιστορίας που διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία.

Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ” Γυμνασίου τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι τα Ίμια δεν είναι ελληνικά, αλλά τα διεκδικούμε τόσο εμείς όσο και οι Τούρκοι.

Επίσης, στο ίδιο απαράδεκτο βιβλίο, παραμένει ασαφές το γεγονός ότι η Τουρκία έκανε απόβαση σε αυτά και θεωρείται «ασήμαντη» – και φυσικά μη αναφερόμενη – λεπτομέρεια το ότι έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ακόμα, δεν γίνεται πουθενά λόγος για πολεμική επιχείρηση, εκ μέρους της Τουρκίας, με στόχο την κατάληψή τους, πόσο μάλλον δε ότι τα Ίμια είναι δύο βραχονησίδες και όχι μία.

Στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» [(ΙΤΥΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), ISBN 978-960-06-02774-9, έκδοση (2013)] στην ενότητα 58 (σελίδα 163) με τίτλο: «Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή(1989-2001)» αναφέρεται:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της
βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)». Αυτή και μόνον αυτή είναι η αναφορά που γίνεται για τα γεγονότα των Ιμίων.

Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα έτη υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τα λάθη του βιβλίου, και τις σχετικές διορθωτικές κινήσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, (αποστέλλοντας διευκρινιστική εγκύκλιο προς τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους να προσθέσουν ότι η διεκδίκηση της Βραχονησίαδας Ίμια έγινε από την Τουρκία), το βιβλίο ξανατυπώθηκε και το 2013 με το ίδιο «λάθος».

Θαυμάστε τους… Αυτοί μας κυβερνάνε, αυτοί μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα…



ΠΗΓΗ , ΠΗΓΗ
το είδα

2 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι σωστά η τότε ελληνική κυβέρνηση όχι είχε αποδεχτεί τις συγκεκριμένες νησίδες ως "γκρίζα ζώνη", αλλά είχε ευχαριστήσει ρητά και τις ΕΠΑ για την διπλωματική τους παρέμβαση που επισημοποίησε αυτό το καθεστώς.
    Ακόμη εφόσον θυμάμαι σωστά, καμμία άλλη κυβέρνηση έκτοτε δεν έχει αμφισβητήσει αυτό το τετελεσμένο γεγονός.
    Με ποιά λογική τα βιβλία της ιστορίας θα έπρεπε να γράφουν κάτι διαφορετικό από αυτό;
    Από άλλο κράτος εκδίδονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ TRASH

    Ακόμη και να ήταν έτσι όπως τα λες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εσύ δεν ενοχλείσαι από αυτή την κατάσταση, διότι είναι σαφές ότι δεν ενοχλείσαι, εκτός και αν σε παρεξηγούμε.

    Όμως και αυτά που επικαλείσαι δεν είναι σωστά.
    Ο πολιτικός αυτός ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την διπλωματική τους παρέμβαση στα πλαίσια του προδοτικού του ρόλου. Η επισημοποίηση αυτού του καθεστώτος την οποία επικαλείσαι είναι κάτι το φανταστικό. Γνωρίζεις την υπογραφή κάποιας συνθήκης με την οποία να άλλαξαν τα σύνορά μας; Εάν ρωτήσεις το Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει μήπως μια τέτοια ανύπαρκτη συνθήκη;
    Οι μετέπειτα πολιτικοί όπως όλοι καταλαβαίνουμε και έχει φανεί πλέον ξεκάθαρα από τότε, είναι όλοι τους ελληνόφωνοι προδότες, για αυτό ακριβώς και τηρούν σιγή ιχθύος στην προσπάθεια των αφεντικών τους να παγιώσουν με την σιωπή τους μια κατάσταση.
    Με αυτήν ακριβώς την λογική τα βιβλία της ιστορίας θα έπρεπε να γράφουν κάτι διαφορετικό από αυτό.
    Τα βιβλία δεν εκδίδονται από άλλο κράτος αλλά νομίζουμε ότι είναι σαφές ότι υπαγορεύονται από άλλο κράτος.
    Ελπίζω να σου λύσαμε τις “αυθόρμητες” απορίες, οπότε τώρα υποθέτουμε ότι θα εκδηλώσεις και εσύ την αγανάκτησή σου για αυτά που διδάσκονται για τα Ίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »