Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι: Όχι κύριοι, ΔΕΝ χρωστάμε

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα βρίσκει απροετοίμαστα τα κόμματα. Και μόνο το γεγονός ότι επί χρόνια οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας λάμβαναν 6μηνες αναστολές και δεν δινόταν οριστική λύση έδειχναν την πρόθεση μετάθεσης της έναρξης πλειστηριασμών σε εύλογο χρόνο. Η προαναγγελία προθέσεων αντιμετωπίστηκε ως τώρα με πρόχειρες ανακοινώσεις. Το θέμα το παρακολουθούμε.

Ας δούμε τι μπορεί να κάμει ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί.

"Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη" . Αφού είδαν ότι κάθε μέτρο που έπαιρναν σε βάρος της κοινωνίας περνούσε εύκολα και με χλιαρές αντιδράσεις, θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να πλήξουν το "άβατο" της κατοικίας και όχι μόνο.

Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους που φταίνε για όλα, τους φοροφυγάδες που κατάστρεψαν τη χώρα, τα κλειστά επαγγέλματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη και τόσα άλλα, ήρθε και το "οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν αν δεν
γίνουν πλειστηριασμοί" του κ. Στουρνάρα.

Το κίνημα των "αποφασισμένων στην Κεφαλονιά" διαμόρφωσε την πολιτική του άποψη και δημιούργησε, για την ώρα,  μια σελίδα στο facebook, με τίτλο   ΔΕΝ χρωστάμε.


Σκοπός του "ΔΕΝ χρωστάμε" είναι η οργανωμένη και αποτελεσματική υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή και σε όλα τα αγαθά που είναι προϊόν ανθρώπινου κόπου. Με όλα τα μέσα.

Είτε μπορείς να πληρώσεις είτε όχι,  η απάντηση είναι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ.  Η πρόσκληση - διακήρυξη βρίσκεται στη σελίδα του fb, εξηγεί το γιατί δεν χρωστάμε και αφορά όλους μας.

Κάθε αντίρρηση - παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη, γιατί θα βελτιώσει το νομικό και πολιτικό οπλοστάσιο των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι σε ελεύθερη πατρίδα.  Κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη.

Με όπλο και δικαιολογία το χρέος, η πατρίδα και οι άνθρωποι της λεηλατούνται.

Το "ΔΕΝ χρωστάμε" είναι η επιθετική απάντηση των πολιτών που μετατράπηκαν σε "οφειλέτες", χάρις στο μεγάλο πολιτικό μυστικό των κρατούντων: Το χρήμα είναι εμπόρευμα στα χέρια κάποιων που το δανείζουν και όχι δημόσιο εργαλείο συναλλαγών για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Πρόθεση των  "οφειλετών" που είπαν "ως εδώ" είναι η αυτόνομη δημιουργία μιας οργάνωσης πολιτών, σε κάθε τόπο, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, η προετοιμασία και δημιουργία συνθηκών αγώνα και αλληλεγγύης για την υπεράσπιση ανθρώπων και πατρίδας, για την υπεράσπιση του δημόσιου και ιδωτικού βίου.

Ο βαθμός συμμετοχής του καθένα στην προσπάθεια αυτή θα διαμορφώσει και τα επόμενα βήματα, τον τρόπο και τον λόγο μιας επιθετικής αντίστασης. Ενεργοποιούμε στην πράξη το άρθρο 120 του Συντάγματος.


Είμαστε πολιορκημένοι και θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Ο Διονύσιος Σολωμός, ο ποιητής της Επανάστασης, στους στοχασμούς για τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος.
Τοιουτοτρόπως η υπόθεση δένεται με το παγκόσμιο σύστημα. -Ιδές τον Προμηθέα και εν γένει τα συγγράμματα του Αισχύλου.- Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη.  Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες"

Ας φτιάξουμε ένα "μικρό κύκλο" γύρω από τους ανθρώπους και την πατρίδα, γύρω από όσα δημιουργήσαμε και απειλούνται από "εκείνους οπού θέλουν να τα αρπάξουν".

Αυτός ο μικρός κύκλος, ο πολιτικός τοίχος του "ΔΕΝ χρωστάμε", είναι για το μικρό  συμφέρον του καθένα μας, για τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος.

Ο πλανήτης ολόκληρος ζει κάτω από το ζυγό της Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών, του χρήματος και του χρέους. Η Ελλάδα ας στείλει το μήνυμα, για μια ακόμα φορά.

Αυτό είναι το μόνο Χρέος μας. Η μόνη δική μας Οφειλή σε μας, στα παιδιά μας, στον διπλανό μας, στην ιστορία, στην πατρίδα, στον κόσμο.

Η μικρότης του καθένα μας, της γειτονιάς, του χωριού και της πόλης, ας γίνει ο σιδερένιος, ασύντριφτος κύκλος ελεύθερων ανθρώπων για μια ελεύθερη πατρίδα.

Ας γίνουμε πολλοί.


Με λογισμό και μ' όνειρο... Έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη

(η πρώτη εικόνα από την Καπαδοκία. οι υπόλοιπες από τον Δον ΨΥΧΩΤΗ)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ