Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ, Ο ΔΗΘΕΝ 'ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ' ΚΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

των Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου 

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο μας άρθρο, οι κυβερνητικοί στηρίζονται στα κατάφωρα και χονδροειδή ψέματα για να παραμείνουν αφ' ενός γαντζομένοι στην εξουσία (που δεν τους ανήκει) και αφ' ετέρου να συνεχίσουν να τρώνε ως ακόρεστοι κλέφτες - καρκινώματα από το σώμα και το αίμα του Ελληνικού Λαού. Π.χ. σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2013, στο ραδιόφωνο real FM αφ' ενός ο Χριστοδουλάκης εξήρε τον Σημίτη ως αυτόν που ... απογείωσε την Ελληνική οικονομία (!) και τον χαρακτήρισε άφθαρτο με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού υπό μάλης (!) σε σημείο που ο δημοσιογράφος εξανέστη και του απαρίθμησε τα σκάνδαλα - εγκλήματα χρηματιστηρίου, swaps/euro, Μαντέλη/ Τσουκάτου, Ολυμπιακών εργολαβιών με το άκρατο φαγοπότι, Ιμίων, Οτσαλάν, κλπ και αφ' ετέρου η Πιπιλή (χωρίς όμως αυτή την φορά να τολμά να την κοντράρει ο δημοσιογράφος) τόλμησε να πει ότι η δήθεν κίνηση των 58 πασόκων υπό την αιγίδα του ανωτέρω Σημίτη είναι καλή διότι θα είναι η "άμυνα της κυβέρνησης/ πολιτικού συστήματος στον μεγάλο της εχθρό, τον λαϊκισμό".

Όπου "λαϊκισμός" θα πρέπει να σκεπτόμαστε όπως έχουμε αναλύσει σε άλλο μας άρθρο και σε εκπομπές μας ότι αυτά τα κυβερνητικά κοράκια εννοούν την φωνή της λογικής και την επίκληση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συντάγματος του Ελληνικού Λαού στα αναλλοίωτα του άρθρα που δεν

τους συμφέρουν διότι εμποδίζουν την αρπαχτική τους ασύδοτη αποικιακή/ κατοχική πολιτική.

Εξ άλλου, η Πιπιλή είπε καθαρά ότι θεωρεί "λαϊκισμό" ό,τι εξαγριώνει τους Πολίτες όταν οι κυβερνητικοί το παραβιάζουν και τους αναφέρεται ότι το παραβιάζουν, ξεχνώντας βεβαίως ότι δεν μπορεί ένας Πολίτης εκ του Λαού να είναι 'λαϊκιστής' αφού δεν δημαγωγεί προς άγραν ψήφων, ενώ ακόμα και εαν υποθέσουμε ότι αναφερόταν στον σύριζα (ο οποίος κάθε άλλο παρά αντισυστεμικός και απειλητικός προς την επιβίωση του κυβερνητικού μπλόκ είναι με την τεράστια ταμπέλα 'ανοίξαμε και σας περιμένουμε' που έστησε απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους των 300 εκεί μέσα) και πάλι δεν μπορεί να θεωρηθεί 'λαϊκισμός' η δήλωση πρόθεσης τήρησης των βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όταν τα αθετήσει ο σύριζα (μην ξεχνάμε πώς μοιράζονται οι ψήφοι από τους κυβερνητικούς και τους συνεργάτες τους καταμετρητές, βλ. singular ασχέτως της κάλπης) θα είναι απλώς αντίστοιχος υφαρπαγέας της Ελληνικής εξουσίας και έσχατοι προδότες αλά ΓΑΠ, Σαμαρά, κλπ κομπανία.




Ο μεγαλύτερος λοιπόν εχθρός του μπλόκ των κυβερνητικών, σε σημείο τέτοιας απελπισίας που να προσπαθούν να αναστήσουν σαν νέοι φρανκενστάιν το πασοκ, είναι η συντονισμένη κραυγή -κατακραυγή- πίεση της κοινωνίας με σαφή λόγο και αντίλογο, σαφείς ενέργειες αναχαιτισμού τους στο δικό τους γήπεδο (επικοινωνιακό- νομικό τομέα) και, το πιο τρομακτικό ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

Στα πλαίσια λοιπόν της κονιορτοποίησης της γνωστής τους καραμέλας ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση και όλα είναι 'μονόδρομος' σε αυτόν τον δρόμο της πλήρους ανέχειας και καταστροφής όλων των άλλων εκτός από αυτούς και τους δικούς τους (δηλαδή μετά βίας το 5% του Ελληνικού πληθυσμού) ερχόμαστε εμείς οι Πολίτες που έχουμε χύσει κυριολεκτικά αίμα και ιδρώτα στην καθημερινή εργασία και βιοπάλη και έχουμε χτίσει χωρίς να είμαστε ούτε στο ελάχιστο κρατικοδίαιτοι ή υμέτεροι τα όσα είχαμε και μας πήραν αυτοί και ό,τι έχουμε τώρα να δώσουμε μία βιώσιμη πρόταση για ΤΗΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΑΕΕ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ που να μην σημαίνει την εξάρθρωση της μεσαίας τάξης και συνεπώς και όλων των τάξεων που στηρίζονται σε αυτήν (δηλαδή, εργατική και αγροτική καθώς και μη ασφαλιζόμενες στον ΟΑΕΕ ομάδες όπως ΔΥ, ΙΔ, κ.ά.) :


1. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ οφειλών στον ΟΑΕΕ διότι πρόκειται για αυτασφάλιση-αποταμίευση και δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί είτε η αδυναμία είτε η επιλογή να μην αυτασφαλισθεί κάποιος.
ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ προασπίζεις το ταμείο πολλαπλώς με άλλες ρυθμίσεις όπως οι παρακάτω ενδεικτικές και όχι αποκλειστικές/ περιοριστικές :



α. σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να αυτασφαλισθεί διαγράφεται από το ταμείο και αναλαμβάνει την ασφάλιση του για σύνταξη το κράτος με την ελάχιστη σύνταξη που ούτως ή άλλως και τώρα δίνει. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει να εξασφαλίζεται με επιμέλεια και ευθύνη του ιδίου του Πολίτη πέραν της πρωτοβάθμιας που δίνεται ακόμα και σε άτομα που βρίσκονται λαθραία /καταχρηστικά / παράνομα στην Χώρα.

Ή

β. παραμένει κατεγραμμένος στον ΟΑΕΕ αλλά δεν του προσφέρεται υπηρεσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (όπως ανωτέρω). Περί συντάξεως, θα του δοθεί η ελαχίστη όπως προκύπτει από την κρατική επιχορήγηση σε κάθε ανασφάλιστο : δηλαδή, το κεφάλαιο της σύνταξης που αναλογεί σε κάθε ανασφάλιστο Πολίτη καταβάλλεται στον ΟΑΕΕ από το κράτος στην μερίδα του Πολίτη αυτού και έτσι εξασφαλίζεται και έσοδο για τον ΟΑΕΕ και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός μηχανισμός παραπάνω από ό,τι θα επιβαρυνόταν ούτως ή άλλως για αυτόν τον ανασφάλιστο Πολίτη. Επί πλέον με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται να μην υπάρχουν 'τρύπες' λόγω γήρανσης του πληθυσμού στην ηλικία της συνταξιοδότησης ή υπέρμετρο βάρος απόρων, εφ' όσον το κράτος θα δίνει επί 35ετία κλάσμα της ελαχίστης εισφοράς, η οποία με τις σωστές επενδύσεις του ταμείου θα πολλαπλασιαστούν ώστε εν τέλει το κράτος θα έχει καταβάλει πολύ μικρότερο χρηματικό ποσό για την σύνταξη του ανασφάλιστου Πολίτη από αυτό που καλείται να πληρώσει σήμερα την εποχή της συνταξιοδότησης του. Αυτό ελαφρύνει και αντίστοιχο βάρος από τον προϋπολογισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ή

γ. δίδεται η επιλογή στον ασφαλισμένο να πληρώσει την εισφορά του με έργο υπέρ του ΟΑΕΕ (μηδενίζοντας έτσι έξοδα κίνησης, πάγια, κλπ) είτε με έργο στις επενδύσεις του ταμείου, είτε με έργο στο προσωπικό του, είτε με έργο στις παροχές του ταμείου, είτε με έργο στον ίδιο τον οργανισμό σε διάφορα πόστα μειωμένης ευθύνης κάθε μήνα όσο είναι το αντίτιμο της εισφοράς. Έτσι, επί της ουσίας κάθε έξοδο του ΟΑΕΕ μειώνεται δραστικά και όλα του τα έσοδα από επενδύσεις και περιουσία του αυξάνουν τα αποθεματικά του.


2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ καθιστώντας τα ακατάσχετα σε κάθε περίπτωση, ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί το ταμείο βασίμως και τεκμηριωμένα ότι στερεί το Δικαίωμα της Εργασίας και της Επιβίωσης από τους ασφαλισμένους του, ουσιαστικά καθιστώντας τους σε κάθε περίπτωση βάρος που δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από το σύστημα Πρόνοιας, απορίας /σωφρονισμού του κράτους, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό και υπονομεύοντας την οικονομία και την κοινωνία εν συνόλω.


3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ με το ίδιο σκεπτικό ως ανωτέρω.


4. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΥΨΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

α. σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής της κατώτατης εισφοράς που σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται απαιτητή χρηματικά εάν υπερβαίνει το 10% του καθαρού εισοδήματος του ασφαλισμένου, να προσφέρονται οι εναλλακτικές όπως περιγράφονται στο σημείο 1 του παρόντος άρθρου.

β. κανένα πλαφόν ανώτατης εισφοράς ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΘΕΛΕΙ.

γ. η κατηγορία ύψους εισφοράς πρέπει να έχει άμεση συνάρτηση και σχέση τόσο με το ύψος της σύνταξης που θα δοθεί εξατομικευμένα σε κάθε ασφαλισμένο που την επιλέγει όσο και επί πλέον υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.



Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιτρέπεται στον ασφαλισμένο να αλλάξει κατηγορία εισφοράς όποτε θέλει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Σε περίπτωση που αλλάξει προς τα κάτω, να επιμερίζεται το ήδη καταβληθέν κεφάλαιο του με διαιρέτη την νέα (κατώτερη) εισφορά που απαιτείται ώστε το πλεόνασμα του να θεωρηθεί προκαταβεβλημένη εισφορά για όσο αριθμό μηνών επαρκεί. 


5. για την τωρινή κατάσταση όπως υφίσταται τώρα και με τα δεδομένα που αντιμετωπίζονται χρειάζονται πριν απαιτηθούν οποιαδήποτε χρήματα από τους ασφαλισμένους :

α. πλήρης λογιστικός έλεγχος του ταμείου και των ταμείων από τα οποία δημιουργήθηκε ώστε τα κλεμμένα και /ή βλαπτικώς για το ταμείο επενδεδυμένα αποθεματικά κεφάλαια να επιστρέψουν στα ταμεία μαζί με τις αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους διοικητές, ΔΣ, ΥΠΟΙΚ, πρωθυπουργοί, ΓΓ, διοικητές ΤτΕ, κλπ.

β. αφού υπολογισθεί η συνταγματικά ορθή εισφορά έστω και με τον ΟΑΕΕ στην παρούσα κατάσταση, να γίνει διαγραφή των ποσών που αντισυνταγματικώς χρεώθηκαν με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα τους, να διαγραφεί το ποσό ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δεν προσφέρθηκε και να δοθεί επιλογή στους τωρινούς ασφαλισμένους εαν θέλουν η διαφορά από τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές να πιστωθεί ως συντάξιμα χρόνια ή να τους καταβληθεί σε μετρητά.




6. σαφώς, τα χρέη ενός ασφαλισμένου στον τωρινό ΟΑΕΕ, που έχουν δημιουργηθεί με υπαιτιότητα κράτους και διοικήσεων ΟΑΕΕ, εαν γίνουν τα ανωτέρω θα εξανεμισθούν και θα παύσουν να υφίστανται. Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούν να μεταβιβάζονται σε συγγενείς ή κληρονόμους καθ' ότι ο ΟΑΕΕ είναι αυτασφάλιση και σε κάθε περίπτωση έχει κατακρατήσει το όποιο κεφάλαιο έχει καταβάλει ο εν λόγω ασφαλισμένος που δεν λαβαίνει καμμία σύνταξη ή υπηρεσία από τον ΟΑΕΕ και άρα αποτελεί κέρδος του ΟΑΕΕ και όχι βεβαίως ζημία.

Εαν ακολουθηθούν τα ανωτέρω θα έχουμε ένα ουσιαστικά ευγενές ταμείο το οποίο θα προσφέρει ουσιαστική ασφάλιση και θα είναι στήριγμα για τον ελεύθερο επαγγελματία και όχι βραχνάς και διώκτης, με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα και μεγιστοποίηση κάθε εσόδου του.

Σαφώς ένα τέτοιο ταμείο με ένα τέτοιο δυναμικό- ραχοκοκκαλιά της οικονομίας που ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την άνθιση του Ελευθέρου Επαγγέλματος στην Ελλάδα και άρα την πραγματική αυτοδύναμη ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας χωρίς ανάγκη τράπεζας και δανεικών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΙ/ΛΙΜΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

Τα ανωτέρω δεν αποτελούν παρά μία εντελώς γρήγορη και σχηματική, άνευ των λεπτομερειών και διευκρινίσεων που την συνοδεύουν κατάσταση οργάνωσης και λογικής - στόχων του ταμείου. Ήδη όμως διαφαίνεται και από αυτό το γρήγορο και συνοπτικό γράφημα (το οποίο εμείς εκπονήσαμε με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια και προεκτάσεις για την Ελληνική κοινωνία, οικονομία και Ελεύθερο Επάγγελμα βασιζόμενες σε μία σειρά αιτημάτων από ομάδα συμΠολιτών της Αθήνας που σχεδιάζουν να οργανωθούν στις απαιτήσεις τους για την μεταμόρφωση του ΟΑΕΕ και βεβαίως και την αναχαίτιση του παρόντος μορφώματος) ότι από την στιγμή που τεθούν αυτές οι βάσεις δεν υπάρχει όριο στις επιχειρήσεις και έσοδα και περιουσία που θα μπορούν, έχοντας ως δικαιούχο τον ΟΑΕΕ, να φέρουν τεράστια έσοδα-κεφάλαια για κάθε ασφαλισμένο αλλά και ενεργό Ελεύθερο Επαγγελματία προσωπικά και εξατομικευμένα.


το είδα





<<<    Ελεγχόμενοι δούλοι χωρίς περιουσία 



 Πριν η Monsanto ανοίξει τις σαμπάνιες ( Ψήφισμα - petition )    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »