Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ας troll-άρουμε την NSA εκεί που πονάει: στα Δεδομένα!

H καθημερινότητα και το Διαδίκτυο, το AFK, είναι πλέον αλληλένδετα και τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων είναι γυάλινα εύθραυστα και παραβιασμένα σε κάθε επίπεδο.
Η υψηλή τεχνολογία, την οποία διαθέτουν οι κυβερνήσεις μέσω των μυστικών τους υπηρεσιών, δεν έχει ως στόχο ούτε την τρομοκρατία, ούτε την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Την Τρομοκρατία και το Έγκλημα, το διαπράττουν ανά την υφήλιο, οι εκλεγμένες και αυταρχικές κυβερνήσεις. Νόμιμα…
Η NSA και τα όσα επακολουθούν είναι μια απόδειξη. Ο εκφοβισμός καθημερινά μεταδίδεται στους ανθρώπους από κάθε καθεστωτικό μέσο. Και οι άνθρωποι, οι περισσότεροι, δεν το αντιλαμβάνονται. Δεν αντιλαμβάνονται πως οι ίδιοι είναι ο στόχος, οι ίδιοι είναι οι αυριανοί πιθανοί ένοχοι. Είναι τραγικό, πως ζούμε μέσα στον απόλυτο Φασισμό και το ονομάζουμε “Δημοκρατία”.
Βρισκόμαστε σε μια συνεχή κατάσταση άμυνας απέναντι στον κάθε είδους κυβερνητικό εκφοβισμό. Δεν ξέρω πότε αυτή η συνεχόμενη άμυνα θα οδηγήσει σε επίθεση, δεν ξέρω αν μεσολαβεί ένα διάστημα “αμυντικής” επίθεσης, μα για κάτι τέτοιο θα μιλήσουμε τώρα, τουλάχιστον δικτυακά. Μα ας μη ξεχνάμε πως
πλέον, τα ψηφιακά μας δεδομένα με τα υπόλοιπα της φυσικής μας ζωής έχουν πάψει να έχουν όρια. Ακόμα και κάποιος άνθρωπος που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του υπολογιστή και διαδίκτυο, έχει ένα ψηφιακό αποτύπωμα που αντιστοιχεί σε αυτό της φυσικής του ζωής (AMKA, AΦΜ, αριθμοί αδειών, άλλα αρχεία του που έχουν ψηφιοποιηθεί από τις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες).
Το αν οι κυβερνήσεις που επιθυμούν τον συγκεντρωτικό έλεγχο των πολιτών, δημιουργώντας νομοθετήματα, είναι δημοκρατικές, επαφίεται στη προσωπική αντίληψη του καθενός για τα πράγματα.


Ας τους κάνουμε την ζωή πιο δύσκολη:


Επειδή το μπορούμε, ας τους τρολλάρουμε στο μέγιστο, παράλληλα με τα όποια άλλα μέτρα λαμβάνουμε με κρυπτογραφήσεις, κλπ, ώστε να προασπίζουμε την ιδιωτικότητα μας.
Σε αυτό θα μας βοηθήσουν δυο πρόσθετα για τους browser μας.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για δυο addons, διαθέσιμα μόνο για τον Firefox που είναι ο πραγματικά ελεύθερος browser, από τους γνωστούς και μεγάλους.
Με το ένα, κάνουμε κανονικό Trolling στην NSA και με το άλλο τους σπάμε τα νεύρα, διασφαλίζοντας το απόρρητο μας στην καθημερινή χρήση και αλληλεπίδραση που έχουμε μέσω του browser μας.
Ας τα δούμε:


1. Flagger




Ενεργοποιώντας αυτό το addon, σε κάθε σελίδα που επισκεπτόσαστε, ακόμα και αν αυτή είναι τα Στρουμφάκια ή της Βουλής, πρωθυπουργού [;)] και όποια άλλη, αρχίζει να στέλνει δεδομένα στην ΝSA πως η συγκεκριμένη σελίδα έχει “επικίνδυνο” περιεχόμενο.
Αυτά, είναι με λέξεις τις οποίες η NSA, θεωρεί επικίνδυνες και ανιχνεύει και δίνονται με την μορφή tag, ώστε να επιλέξετε όποια θέλετε από τα υπάρχοντα, μπορώντας φυσικά, να προσθέσετε και δικά σας, όπως βλέπετε και στην εικόνα πιο κάτω:

Screenshot-2

Επιπρόσθετα, μπορείτε να συμπληρώσετε και το δικό σας μήνυμα, τ’ οποίο θα αποστείλετε στην NSA, με αυτά τα… εκρηκτικά δεδομένα:

Screenshot-2

Η εγκατάσταση του, όπως ενός συνηθισμένου Firefox addon:

Screenshot-Flagger! — troll the NSA with red flags and free speech - Mozilla Firefox

Ενώ, από το κουμπάκι που έχει στο επάνω μέρος, το ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε κατά βούληση:

Screenshot-3

>>> Εγκαταστήστε το:

add to firefox

Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του browser για να ενεργοποιηθεί.


2. Turtl


turtl-screen-1turtl-screen-3
Αυτό, είναι μια app που συμβάλλει στη δημιουργία και αποθήκευση κρυπτογραφημένων σημειώσεων, μα και για την αποθήκευση αρχείων, όπως τον διαμοιρασμό εγγράφων των υπηρεσιών της Google, το Google Drive.
Επειδή είναι ανοικτού κώδικα, οι χρήστες μπορούν να εξακριβώσουν την καθαρότητα του κώδικα του και αν πρόκειται για παραπλανητικό προιόν από την NSA (κυκλοφορούν κάμποσα τέτοια).
Για να μη μπλέξουμε με τεχνικά, για το πως δουλεύει, αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να δημιουργεί ένα μοναδικό κρυπτογραφημένο κλειδί ασφάλειας που θα είναι στην διάθεση του χρήστη και μόνο, ώστε να έχει μόνο αυτός κανονική πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα πλέον, δεδομένα του που θα φεύγουν από τον υπολογιστή του.
Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και με τις υποκλοπές NSA, ακόμα και με ένα στρατό από mercenaries storms και άλλες τεχνικές, ώστε να κλέβουν δεδομένα από τους σκληρούς δίσκους μας, αυτά (τα δεδομένα σας) θα είναι δυσανάγνωστα σε όλους συμπεριλαμβανομένων και αυτόν που υποκλέπτουν.
Ακόμα και στην περίπτωση που η NSA ή άλλη κυβερνητική υπηρεσία, ζητήσει από την Google να παραδώσει όλα τα δεδομένα που έχει για σας, αυτά που θα λάβει, με την μεσολάβηση του Turtl, θα είναι άχρηστα.

turtl-screen-2turtl-screen-4
Ούτε αυτό απαιτεί επανεκκίνηση του browser και μετά την εγκατάσταση του, θα σας βγάλει ένα εικονίδιο στην μπάρα του browser σας, απ’ όπου θα μπορείτε να το διαχειριστείτε. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να δημιουργήσετε κάποιον λογαριασμό:

Screenshot-1

Η χρήση του εύκολη και ελάχιστα κλικ, μα είναι παραπάνω από σημαντικό, να δημιουργήσετε έναν πολύ ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
Από εκεί και πέρα, μπορειτε να δημιουργείτε κρυπτογραφημένα μηνύματα, κρυμμένα σε εικόνες (πχ) για επικοινωνία κρυπτογραφημένη με άλλους ανθρώπους.

>>> Εγκαταστήστε το:

add to firefox

το είδα




<<<     Δορυφορικές εικόνες από τη NASA απεικονίζουν τους αεροψεκασμούς των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα! 




 ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑΣ, Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ – ΜΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »