Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοποριακό τρίκυκλο που κινείται με ηλιακή ενέργεια από Έλληνα κατασκευαστή

Μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP αναδείχτηκε Μηχανολόγος Μηχανικός από την Κρήτη, Μανόλης Τσικανδυλάκης. Η επιχειρηματική πρόταση του κ. Τσικανδυλάκη, η οποία και του χάρισε το βραβείο ήταν η Κατασκευή Υβριδικών Ηλιακών Τρικύκλων Μοτοποδηλάτων ή αλλιώς Sunnyclist, το οποίο και έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους του Ηρακλείου. Ο κύριος Τσικανδυλάκης μίλησε στο prismanews.gr σχετικά με την ιδέα κατασκευής του Sunnyclist, την αφορμή της εμπνεύσεως του και τους μελλοντικούς του σκοπούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με αφορμή μια κουβέντα με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στην σχολή του.

«Τότε σκέφτηκα ότι ένα δίκυκλο ηλιακό ποδήλατο δεν
είναι εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο. Ήθελα, λοιπόν, να κατασκευάσω ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα, αλλά να προωθώ και την ποδηλασία την ίδια στιγμή. Δεν είχε γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα μου εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό, ηλιακό όχημα, τρίκυκλο, τριθέσιο μοτοποδήλατο»!


Ποιά είναι όμως τα πλεονεκτήματα του Sunnyclist για τον χρήστη του και το περιβάλλον;

Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χλμ. τον χρόνο δίχως να μπει στην μπρίζα.




Βασικά είναι αυτόνομο, ούτε μπρίζα χρειάζεται, ούτε καύσιμα. Έχει μεγάλη αυτονομία και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μια μέρα, δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Ο δημιουργός του Sunnyclist νιώθει ικανοποιημένος, καθώς η βράβευση του αποτελεί μια τεράστια ανταμοιβή των κόπων του και μια επιπλέον ώθηση για τα μελλοντικά του σχέδια, όσον αφορά το όχημα.

Το Sunnyclist μπορεί να βγει στην παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσικανδυλάκης και μάλιστα να προωθήσει ένα καλό, οικολογικό τουρισμό.

Μπορεί να αλλάξει το τοπίο των μετακινήσεων και αργότερα να μπει στις πόλεις, τόνισε ο κ. Τσικανδυλάκης υπογραμμίζοντας ότι στο μέλλον θα το προωθήσει και στο εξωτερικό.

Η μπαταρία του Sunnyclist μπορεί να φορτιστεί μέσα σε μια μέρα από το φωτοβολταϊκό του πάνελ. To Sunnyclist έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση για να γίνει ένα ασφαλές ηλιακό τρίκυκλο μοτοποδήλατο δημόσιας χρήσης και υψηλών επιδόσεων, ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό ώστε να μπορεί να μεταφέρει άνετα τρεις επιβάτες με μοναδική αυτονομία. Η σχεδίαση του έχει γίνει με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων σχεδιαστικών και υπολογιστικών μηχανολογικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα η όλη ιδέα βασίζεται στις απλές αλλά θεμελιώδεις αρχές της επιστήμης.


το είδα




<<<     Ιδού ο πολυπολιτισμός - Οι Κινέζοι που ζουν στην Ιταλία ζήτησαν να γίνει εισαγωγή από κεφαλάκια σκύλων!!! 



 Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη!    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »