Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το ζιζανιοκτόνο Roundup αλλοιώνει το DNA

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Toxicology αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο στην έκθεση στο γνωστό ζιζανιοκτόνο Roundup (glyphosate) που χρησιμοποιείται στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες της Monsanto, ακόμα και αν αυτό έχει αραιωθεί κατά 99.8%. Συμφωνα με αυτή τη μελέτη, το Roundup που ψεκάζεται ανά τόνους σε όλο τον κόσμο είναι τοξικό για το ανθρώπινο DNA έστω και σε μείγματα μεγάλης αραίωσης. Ήδη υπήρχαν έρευνες που είχαν αποδείξει ότι το Roundup προκαλεί βλάβη στο DNA για να μην αναφέρουμε τις ορμονικές διαταραχές και τον καρκίνο. Η νέα όμως αυτή έρευνα είναι μία από τις πρώτες που αποδεικνύει την επικινδυνότητά του ακόμα και σε αραιωμένες ποσότητες, γεγονός που αναφερόταν συχνά σαν επιχείρημα για την ασφάλεια της χρήσης του.

«Οι συγκρίσεις με τα αποτελέσματα των προηγούμενων μελετών με τα λεμφοκύτταρα και τα κύτταρα από τα
εσωτερικά όργανα δείχνουν ότι επιθηλιακά κύτταρα είναι πιο επιρρεπή στην κυτταροτοξική επίδραση και στις επιβλαβείς για το DNA ιδιότητες των ζιζανιοκτόνων,» αναφέρουν οι συγγραφείς του άρθρου. Από τη στιγμή που βρήκαμε γενοτοξικές επιπτώσεις (βλαπτικές για το DNA) μετά από την έκθεση σε χαμηλής περιεκτικότητας μείγματα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η εισπνοή αυτών των ουσιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA των ανθρώπων.»

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι δεν είναι απλά το συστατικό το glyphosate στο Roundup, που είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες, όσο ότι είναι ενισχυμένη η τοξικότητα αυτού του χημικού στην παρουσία άλλων προσθέτων στο μείγμα. Για παράδειγμα, η πολυοξυαιθυλονεαμίνη μία επιφανειοδραστική ουσία η οποία διευκολύνει την απορρόφηση του προϊόντος glyphosate στα κύτταρα, και έχει βρεθεί να αυξάνει σημαντικά την τοξικότητα του Roundup στους ανθρώπους. Παρόλο τις διαβεβαιώσεις της Monsanto για το αντίθετο, το Roundup είναι καθαρά ένα εξαιρετικά τοξικό χημικό που δεν έχει θέση στη γεωργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η GreenMedInfo.com, το Roundup έχει ενοχοποιηθεί για λεμφώματα, ορμονικές διαταραχές σε παιδιά, βλάβες στο DNA, χαμηλές τιμές τεστοστερόνης, ενδοκρινολογικές διαταραχές, καρκίνο στο συκώτι, μηνιγγίτιδα, καρκίνο του δέρματος, νεφρική δυσλειτουργία ακόμα και δηλητηρίαση με ουράνιο. Όσον αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον το Roundup αποτελεί μία διάχυτη απειλή για τον αέρα, το νερό και ιδιαίτερα τα υπόγεια ύδατα και τα αποθέματα πόσιμου νερού αφού μελέτες έχουν δείξει ότι ΔΕΝ βιοδιασπάται ικανοποιητικά όταν το ψεκάζουν.

Προσοχή ειδικά την Άνοιξη που στον κήπο ή στο μπαλκόνι χρειάζεσαι κάτι για τα ζιζάνια, προμηθεύσου κάτι βιολογικό ή ακολούθησε πιο φυσικές μεθόδους πρόληψης και καταπολέμησης.


Πηγή
Το διαβάσαμε

το είδα




<<<     ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 



 Με μέθοδο “χρυση αυγη” μετα τις Σκουριές ο εθνικός εργολάβος εξοντώνει και τους αγωνιστές των διοδίων! Τι δεν κατάλαβες; Πρεπει να έρθει και η Κερατεα για να καταλάβεις;    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »