Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» ΤΟΥ Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Απόφαση της Εκκλησίας του δήμου
2. Εκτέλεση δημοσίου έργου για δημόσια ωφέλεια
3. Σύμβαση εκτελέσεως του έργου
4. Ο ανάδοχος υποχρεούται πριν από την κατάληψη των χωρίων να καταβάλη την αποζημίωση των ιδιοκτητών των.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
Κάμψη, επίσης, της συνταγματικής αρχής της προστασίας της κυριότητος προβλεπόταν από το Αττικό Δίκαιο υπό τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις, που προβλέπονται και από το ισχύον Σύνταγμά μας (άρθρ. 17, παρ. 2), δηλαδή για απόδεδειγμένη δημόσια ωφέλεια και πάντοτε αφού προηγηθή η πλήρης αποζημίωση των ιδιοκτητών των απαλλοτριούμενων ακινήτων. Τούτο μας αποκαλύπτει στήλη του 4ου αι. π.Χ., με αριθμό ΕΜ 11533 ( Επιγραφικό Μουσείο), στην οποία καταγράφεται σύμβαση εκτελέσεως δημοσίου έργου, με οιονεί αυτοχρηματοδότηση δια της επί δεκαετία εκμεταλλεύσεως τούτου υπό του εργολάβου! Εν περιλήψει έχει ώς εξής:

« Κατά τάδε Χαιρεφάνης επαγγέλλεται Ερετριεύσιν.
Εξάξειν (ύδατα) και ξηράν ποιήσειν την λίμνην την εν Πέτχαις,
Αυτός τα αναλώματα παρέχων εις την εξαγωγήν……………
Επειδάν δε εξαγάγη την λίμνην, καρπιζέσθω την γην
της λίμνης τριάκοντα ταλάντων μισθωθείσαν δέκα έτη
υποτελέων τη πόλει μίσθωμα……..
Και εξέστω δε Χαιρεφάνει και εν τοις ιδιωτικοίς χωρίοις ποιείν τω υπονόμω, αλλά ταύτας μη ποιείτω πλην δια του χωρίου ούπερ και πρότερον την τιμήν δώ».
Δηλαδή: «Συμφωνούνται μεταξύ του Χαιρεφάνη και του δήμου των  Ερετριέων τα ακόλουθα: Ο πρώτος των συμβαλλομένων αναλαμβάνει συμβατικώς την υποχρέωση να εξαγάγη το νερό από τη λίμνη στις  Πτέχες και να την αποξηράνη με δικές του δαπάνες…
Όταν δε αποξηράνη τη λίμνη, να νέμεται τα παραγόμενα με την γεωργική εκμετάλλευση του εδάφους της προϊόντα δια μισθώσεως για δέκα χρόνια, καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα στην πόλη τριάντα τάλαντα…
Με απόφαση της Βουλής των Ερετριέων και βάσει της παρούσης συμβάσεως ε π ι τ ρ έ π ε τ α ι    σ τ ο ν    α ν ά δ ο χ ο    τ ο υ    έ ρ γ ο υ    Χ α ι ρ ε φ ά ν η    ν α    ε ι σ έ ρ χ ε τ α ι    σ ε    ι δ ι ω τ ι κ ά   κ τ ή μ α τ α    κ α ι    ν α    κ α τ α σ κ ε υ ά ζ ε ι    φ ρ ε ά τ ι α      τ ο υ    α π ο χ ε τ ε υ τ ι κ ο ύ   α γ ω γ ο ύ,   υ π ό    τ ο ν    α π α ρ α ί τ η τ ο    ό μ ω ς    ό ρ ο    τ η ς    π ρ ο η γ ο υ μ έ ν η ς    α π ‘    α υ τ ό ν     τ η ς    κ α τ α β ο λ ή ς    α π ο ζ η μ ι ώ σ ε ω ς    α π α γ ο ρ ε υ ο μ έ ν η ς   π ρ ο η γ ο υ μ έ ν ω ς    τ η ς    κ α τ α λ ή ψ ε ω ς    τ ω ν    α π ό    τ ο υ ς    ν ο μ ί μ ο υς   δ ι κ α ι ο ύ χ ο υ ς    τ ω ν».

Η δημοσία και «ιερά» γη ήταν αναπαλλοτρίωση. Μόνον προς εκμετάλλευση, «μίσθωσιν», κατόπιν δημοπρασιών, εξεχωρείτο σε ιδιώτες.


http://www.kyroslawoffices.gr/πωσ-αντιμετωπιζαν-στην-αρχαια-ελλαδα/





ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Αυτό το βιβλίο όπου προτείνω να αποκτήσετε δεν πρόκειται για διαφήμιση, είναι το μοναδικό, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία, που: 




  • κωδικοποιεί «τα των Ελλήνων νόμιμα» η «πανελλάνων Νόμον», δηλαδή τον Ηθικόν Νομοκανόνα των Πανελλήνων, αναλλοιώτως, σχεδόν, ισχύοντα μέχρι και σήμερα.


  • «ενωτίζεται» και καταγράφει, με ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση δια των ad hoc παραπομπών στις πηγές αντλήσεως των πληροφοριών απο την Αγιά Γραφή των Ελλήνων (την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία), την«βοώσαν σιωπήν» των μεγαλοφυεστέρων ανδρών της ανθρωπότητος, που πρώτοι συνέλαβαν, προσδιόρισαν και διετύπωσαν κατά τον ενεργέστερο τρόπο τις διαιώνιες και καθολικής ισχύος δικαιικές αρχές και τα νομικά αξιώματα, που συνιστούν τον φέροντα οργανισμό του οικοδομήματος του Δικαίου.


  • αναδομεί, με το πλούσιο δικαιικό υλικό, που βρίσκεται διάσπαρτο στα ιερά κείμενα των έργων τους και στα περισωθέντα «φθεγγόμενα» θραύσματα των αρχαιελληνικών νομοθεσιών, το Αττικό Δίκαιο, και συγκεκριμένως:

    - Το Σύνταγμα της Αθηναίων Πολιτείας
    - Τον «Φονικόν Νόμον» - Το Ποινικό Δίκαιό της
    - Το Δικονομικό Δίκαιό της
    - Τους Δικονομικούς Όρους της


  • ανατρέπει και καταρρίπτει το διαχρονικό εξουσιαστικό και ακαδημαϊκό δόγμα περί αμελητέας, αν όχι ανύπαρκτης, συνεισφοράς της Ελληνικής Αρχαιότητος στόν Δυτικό Νομικό Πολιτισμό και αποκαθιστά, με συστηματική συγκριτική έρευνα του Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου και του νομικού και πολιτικού πολιτισμού της Ελλάδος και της Ρώμης, αλλά και με την επίκληση και κατάθεση των μαρτυριών και ομολογιών των επιφανεστέρων ανδρών της τελευταίας -ιστορικών, νομοϊστόρων και νομομαθών ιδίως- μιάν αλήθεια άγνωστη η αγνοημένη η θαμμένη!

    Δηλαδή, ότι:

    ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ, ΩΣ ΑΞΙΑ, ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΔΩΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

    Δρ.Παναγιώτης Ι. Κυριακόπουλος
    Δικηγόρος – Φιλόλογος

    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.
    Σόλωνος120 Αθήνα,Τ.Κ. 10681
    http://www.synekdot.gr/






<<<     Στη Βουλή και η μήνυση του Παναγιώτη Σταμάτη κατά του ΓΑΠ & Σια [η μήνυση και τα διαβιβαστικά] 



 ΞΕΡΩ ΝΕΚΡΟΥΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »