Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η απατη πισω απο την κατασταση εκτακτης αναγκης του προυπολογισμου των ΗΠΑ

Η Wall Street διατάζει τον Ομπάμα να αποσύρει την πρόταση για το Νόμο Glass-Steagall!



Obama, Merkel, Hollande: Πολίτ-Μαριονέττες στην υπηρεσία της χρηματιστικής Μαφίας


Τίτλος πρωτοτύπου:
“Der Schwindel hinter dem US-Haushaltsnotstand: Wall Street befiehlt Obama, Glass-Steagall zu verhindern! Μετάφραση απο τα γερμανικά και εισαγωγή: Εμμανουήλ Σαρίδης
Εισαγωγή

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι ίδια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ. Ότι θα διαβάσετε παρακάτω, μπορείτε να το μεταφέρετε 1:1 στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

  • Glass-Steagall Act είναι η ονομασία δύο Νόμων των ΗΠΑ, που προέρχεται απο το όνομα του Γερουσιαστή Carter Glass και του Μέλους του Κογκρέσου Henry B. Steagall, και οι δυό τους απο το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο πρώτος νόμος εγκρίθηκε στις 27.02.1932 και απέβλεπε σε μέτρα για τον περιορισμό του  αποπληθωρισμού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Και ο δεύτερος και σπουδαιότερος νόμος που υπέγραψε στις 16.06.1933 ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt, προέβλεπε ένα σύστημα διαχωρισμού των τραπεζών σε τράπεζες αποταμιεύσεως και δανείων και σε τράπεζες χρεωγράφων. Με απόφαση του Προέδρου Bill Clinton το 1999 ο δεύτερος και σημαντικότερος Νόμος ήρθη και αντικαταστάθηκε απο τον Νόμο Gramm-Leach-Bliley, που οδήγησε την παγκόσμια οικονομία στο δρόμο που χάραξε η Wall Street

  • O Lyndon LaRouche ασκεί απο χρόνια μια αυστηρή κριτική στο ισχύον παγκόσμια οικονομικό σύστημα, το οποίο βλέπει προσεχώς να καταρρέει. Ως εναλλακτική λύση έχει ταχθεί για ένα νέο σύστημα “Bretton Woods» με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, μια προστατευτική οικονομική πολιτική και μια σειρά έργων υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει μαζικές επενδύσεις για την επέκταση της Νέας Ευρασιατικής Γέφυρας (που έχει βάλλει για στόχο του και ο Πούτιν).

  • Και τώρα το εν θέματι άρθρο.

    Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε χθές στηνLaRouche Political Action Committee (LPAC), την LaRouche Πολιτική Επιτροπή Δράσεως ( LPAC ), ο Lyndon LaRouche (φωτογραφία αριστερά) σχολιάζει τους πραγματικούς λόγους της λεγόμενης έκτακτης ανάγκης του αμερικανικού ισοζυγίου και του ανωτάτου ορίου του χρέους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και ο ρόλος   της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank (εβραϊκών συμφερόντων, Εμμανουήλ Σαρίδης).



    Η Wall Street κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ανακαλέσει με κάθε κόστος την αποκατάσταση του διαχωρισμού του τραπεζικού συστήματος (που προβλέπει το Glass-Steagall) και αντ ‘αυτού να συνεχίσει την κλοπή του αμερικανικού λαού μέσω περισσοτέρων πακέτων διασώσεως ( bail-out ), για να διασώσει το εντελώς πτωχευμένο τραπεζικό της σύστημα. Η πολιτική αυτή θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον υπερπληθωρισμό με τις εξουθενωτικές συνέπειες των καταστροφικών μέτρων λιτότητας, η οποία τελικά θα σημαίνει την μαζική δολοφονία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.


    Πολλοί αξιόπιστοι συνομιλητές στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσαν, ότι η αντιπροσωπεία της Wall Street που την Τετάρτη το απόγευμα, 2 Οκτωβρίου, συναντήθηκε ιδιωτικά με τον Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, του έθεσε ακριβώς αυτό το τελεσίγραφο. Η αντιπροσωπεία είχε επιλεγεί από το Financial Services Forum ( Φόρουμ για Οικονομικλές Υπηρεσίες) – μια ένωση των 19 μεγαλυτέρων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών. Απετελείτο απο τον Jamie Dimon, διευθύνοντα σύμβουλο της J. Ρ. Morgan Chase, τον Lloyd Blankfein, διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, τον Brian Moynihan , CEO της Bank of America, τον Michael Corbat, επικεφαλής της Citibank καιτον  Anshu Jain, επικεφαλής της Deutsche Bank.


    Η γενική διευθύντρια  του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δημοσιοποίησε σε συνέντευξή της στους Financial Times της 4. Οκτωβρίου το ίδιο μήνυμα – να σωθεί οπωσδήποτε το τραπεζικό σύστημα. Ζήτησε, τα 85.000.000.000 δολλάρια που διαθέτει η αμερικανική κεντρική τράπεζα (η εβραίικη Fed, Εμμανουήλ Σαρίδης) κάθε μήνα για το πακέτο διάσωσης των μεγαλυτέρων τραπεζών της Wall Street και της Ευρώπης μέσω του προγράμματος εκτύπωσης χρήματος για την λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση, θα πρέπει να παραταθεί επ ‘αόριστον. Και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο εβραίος Jack Lew, απειλούσε εν ονόματι του Προέδρου Ομπάμα, ότι μια εθνική χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να προκαλέσει μια οικονομική κρίση, που θα υπερέβαινε κατα πολύ την κατάρρευση του συστήματος της 28. Σεπτεμβρίου 2008.


    Στην πραγματικότητα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του προϋπολογισμού και η απειλούμενη απώλεια πληρωμής των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ενορχηστρωμένη απάτη, είπε σήμερα ξεκάθαρα ο Lyndon LaRouche. Με το κόλπο αυτό θα πρέπει ο αμερικανικός λαός να προετοιμαζεται για τα βίαια μέτρα, για τα οποία ο Ομπάμα και κορυφαίοι Δημοκράτες γερουσιαστές έχουν ήδη συμφωνήσει.
    Και προειδοποίησε: “Αν δεν εγκρίθεί τώρα αμέσως ο νόμος Glass – Steagall (για το Glass – Steagall Act βλέπε περισσότερα στοhttp://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Legislation), θα ξεκινήσουν ο Ομπάμα και η Wall Street τις χειρότερες και πιο θανατηφόρες περικοπές του προϋπολογισμού και μέτρα λεηλασίας που δεν έχει ποτέ του ο αμερικανικός λαός. Ο πλήρης διαχωρισμός των εμπορικών τραπεζών από όλα τα κερδοσκοπικά στοιχήματα είναι η μόνη λύση. Η Wall Street θα πρέπει να κηρυχθεί αμέσως σε πτώχευση, προτού αυτά τα κυκλώματα θέσουν σε ισχύ τις γενοκτόνες μηχανορραφίες τους. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα εργαλείο για τα συμφέροντα της Wall Street. Η δουλική δέσμευσή του για τη διατήρηση των σωστικών προγραμμάτων bail out και Bail-in και το σαμποτάρισμα του Νόμου Glass-Steagall μαρτυρούν του λόγου το αληθές”.



    Και ο LaRouche συνεχίζει:
            “Ο Ομπάμα και οι Ρεπουμπλικανές συνοδείες του στο Κογκρέσο θα προωθήσουν με τις διαταγές της Wall Street σε λίγες μέρες ή εβδομάδες ακόμη πιο βαθύτερες και πιο επώδυνες περικοπές απο αυτές που προβλέπουν οι υποχρεωτικές εξοικονομήσεις σε όλους τους τομείς των τελευταίων μηνών και αυτό για τους αμερικανούς πολίτες θα είναι η Κόλαση. Το κλείσιμο της κυβέρνησης (το λεγόμενο government shut down, Εμμανουήλ Σαρίδης) είναι το μεγαλύτερο πολιτικό τσίρκο όλων των εποχών. Διότι με αυτό επιδιώκεται να αποδεχθεί ο πληθυσμός τον υπερπληθωρισμό, περισσότερα bail-outs και Bail-ins και ακόμη χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, κι’ αυτό, μόνο να μπορεί να κρατιέται ακόμη λίγο η Wall Street εν ζωή, ενω όλο και περισσότεροι ειλικρινείς και εργατικοί Αμερικανοί θα πεθαίνουν νωρίτερα”.

    “Το Κογκρέσο θα πρέπει τώρα να αποδεσμευθεί απο την Wall Street και τα τσιράκι της στο Λευκό Οίκο και να κάνει το μόνο πράγμα που θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κατεύθυνση της πραγματικής ευημερίας: Και αυτό σημαίνει, να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα με απόλυτη πλειοψηφία τον Νόμο Glass-Steagall”.


    “Το ψήφισμα του Νόμου Glass-Steagall θα μας απελευθερώσει αμέσως από τα γρανάζια της Wall Street. Μόλις οι συστημικά σημαντικές τράπεζες δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τα πακέτα διασώσεως των φορολογουμένων και τη λεηλασία των λογαριασμών των πολιτών, θα καταποντιστούν. Οποία ανακούφιση! Αυτό που θα απομείνει, θα είναι μέν μια χαμηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά ένα βιώσιμο σύστημα των εμπορικών τραπεζών. Και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αναβιώσει ένα εθνικό πιστωτικό σύστημα, με το οποίο θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εθνικά προγράμματα όπως το NAWAPA και ένα διεθνές πρόγραμμα Apollo, που θα επικεντρώνεται στην εμπορική χρήση της θερμοπυρηνικής σύντηξης”.


    “Η ώρα της αλήθειας έφτασε”, καταλήγει ο LaRouche. “Ζητώ από τον αμερικανικό λαό να απαιτήσει από το Κογκρέσο να μην συμπεριφέρεται σαν μια μάζα διεφθαρμένων ανόητων, που συμμετέχουν στην απάτη της Wall Street. Ψηφείστε τον Νόμο Glass-Steagall Act, τερματίζοντας υξμ ισχύ της Wall Street και των ευρωπαίων συμμάχων της. Και νοιαστείτε για την αναζωογόνηση του έθνους μας και του κόσμου μέσω ενός πραγματικού σχεδίου ανάπτυξης, όπως σας το παρουσιάσαμε λεπτομερώς εγώ και οι συνάδελφοί μου”.


    Πηγή: http://www.bueso.de/node/6782
    http://www.berlin-athen.eu/

    το είδα





    <<<     H Microsoft για το Μονοπώλιο της Google: Για γέλια και για κλάματα 



     Σταύρος Ψυχάρης : ο κουμπάρος του χουντικού,του Αντρέα και του Κόκκαλη   >>>


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

    Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


    Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

    Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »