Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αυτά που η Apple γνωρίζει για εσένα

Είσαστε Haters. Τι σας νοιάζει εσάς και γράφετε για την Apple;

Αυτό είναι ένα από τα ήπια και… “τεκμηριωμένα” σχόλια που ανά καιρούς έχουμε διαβάσει από σκληροπυρηνικά, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας (επειδή οι πιο πολλοί, έχουν λόγους), Apple-fan-boys.
Εμείς, έχουμε δηλώσει όχι λίγες φορές πως δεν έχουμε τίποτε απολύτως εναντίον των προϊόντων της Apple. Μα ούτε και είμαστε τεχνολογικά ανιστόρητοι, προκειμένου να μη γνωρίζουμε την αλήθεια όλων αυτών που παρουσιάζει ως καινοτομίες ανά καιρούς.
Το όλο θέμα, έχει να κάνει με τις τακτικές της Apple, οι οποίες είναι πλέον γελοίες, καταπατούν κάθε λογική και πρόοδο και επειδή η Apple, ως μια πολυεθνική έχει ως θεό το κέρδος και παρουσιάζει δύο πρόσωπα, ενώ όχι λίγες οι φορές που εξαπατά τους χρήστες.
Εδώ λοιπόν, μιλάμε για θεμελιώδεις έννοιες που καταπατούνται και σε αυτά ακριβώς αναφερόμαστε. Επειδή οι ψεύτικοι μύθοι, πρέπει να καταρρίπτονται.

-Πάμε λοιπόν:
Ο Woody Ghsoubi, ο συντάκτης του πρότυπου άρθρου, είναι Ανώτερο Στέλεχος, Υπεύθυνος του Τεχνικού Τμήματος και Διευθυντής Παραγωγής σε μια πρωτοπόρα εταιρεία λογισμικού ασφαλείας που έχει την έδρα της στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Τονίζει μάλιστα πως το άρθρο του δεν έχει σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να μισήσουν την Apple, αφού και
ο ίδιος λατρεύει την Apple και χρησιμοποιεί ένα iPhone 5, ένα iPod, ένα Mac Mini και ένα rMBP σε καθημερινή βάση.



Έχεις συσκευή iOS;
Εάν ναι, τότε η Apple γνωρίζει πολλά, μα πάααρα πολλά, για σένα.


Την ταυτότητά σου
Η Apple ξέρει την ηλικία σου, το όνομά σου, το φύλο σου, την ημερομηνία γέννησής σου, την οικογενειακή σου κατάσταση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου, τον αριθμό τηλεφώνου σου, τον ταχυδρομικό κώδικα, την πόλη, το κράτος, τη χώρα και τη διεύθυνση κατοικίας σου.
Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που θα δημιουργήσεις λογαριασμό Apple.

Τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας
Η Apple έχει τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας (και τις πιστωτικές υποχρεώσεις σου), δεδομένου ότι έχεις αγοράσει εφαρμογές, μουσική και ταινίες από το iTunes και το App Store.
Στα υπ’ όψιν, πως το ίδιο ισχύει ακόμα και αν κατεβάζεις μόνο τις δωρεάν εφαρμογές.

Το πού «τριγυρνάς»
Η Apple χρησιμοποιεί το GPS, το Cell Tower Triangulation και τα ασύρματα δίκτυα WiFi που είναι αποθηκευμένα στην iOS συσκευή σου, ώστε να γνωρίζει τις περιοχές στην οποίες συχνάζεις αλλά και πού βρίσκεσαι την δεδομένη στιγμή. Αυτά τα δεδομένα ΣΟΥ τα παραχωρεί στο iAds, ώστε (και καλά) να σου δίνει τις διαφημίσεις με βάση το πού είσαι.

Το πού βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή
Η Apple χρησιμοποιεί το iBeacon ή το Bluetooth Low Energy για να εντοπίζει ακόμα και τις μικρο-εγκαταστάσεις στις οποίες τυχαίνει να βρεθείς (geofencing). Μιλάμε για ένα σύστημα που λειτουργεί με απίστευτη ακρίβεια και το οποίο η Apple χρησιμοποιεί για να σας εντοπίζει ακόμα και μέσα σε κτίρια και εμπορικά κέντρα.

Τη συμπεριφορά σου
Οι αγορές σου επιτρέπουν την Apple να καταλάβει εσένα και το πώς συμπεριφέρεσαι καθώς επίσης και το πότε κάνεις τις αγορές σου. Αγοράζεις πολλά ή λίγα, τι σου προκαλεί ενδιαφέρον˙ αυτά και άλλα πολλά «πρέπει» να τα γνωρίζει η Apple. Δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο πώς λειτουργεί η Genius recommendation service, η… πανέξυπνη δηλαδή υπηρεσία που σου συστήνει τι να κάνεις.

Την παραμικρή κίνηση που τολμάς να κάνεις
Ο συνεπεξεργαστής M7 της Apple χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής σου ως πυξίδα και γυροσκόπιο προκειμένου να παρακολουθεί την κάθε σου κίνηση, το κάθε σου βήμα. Και κυριολεκτώ. Γνωρίζει τα πάντα, από το πότε τρέχεις, πότε περπατάς, πότε οδηγείς ακόμα και το πότε κοιμάσαι! [Σοβαρά].

Το πρόσωπό σου
Η Apple γνωρίζει πολύ καλά τη φυσιογνωμία σου δεδομένου ότι οι φωτογραφίες που τραβάς (και εν γένει αποθηκεύεις) γεμάτος(η) καμάρι με την iOS συσκευή σου, αποθηκεύονται στους iCloud servers τους.
Η Apple, λοιπόν, μπορεί να τρέξει αυτές τις εικόνες μέσω των αλγορίθμων αναγνώρισης προσώπου και να σε αναγνωρίζει ακόμα και στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από άλλες συσκευές, όπως αυτές των φίλων σου.

Τη φωνή σου
Η Apple αποθηκεύει όλα όσα εσύ κατά καιρούς ζητάς, τα μηνύματά σου αλλά και τις απαιτητικές εντολές που εδώ και δύο χρόνια δίνεις στην Siri, τη γυναίκα που όλοι οι κάτοχοι iPhone την έχουν καθημερινά μαζί τους.

Τα δακτυλικά σου αποτυπώματα (ένα θέμα για το οποίο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, σε προγενέστερο άρθρο)
Η Apple αποθηκεύει το δακτυλικό σου αποτύπωμα για να μπορείς να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου καθώς και για τις άμεσες πληρωμές σου στο iTunes και στο App Store.


Δε νομίζεις πως όλα αυτά τα δεδομένα σου που καταγράφει η Apple, είναι κάπως πολλά;


Και μάλιστα αυτός ο όγκος των προσωπικών σου δεδομένων κάνει… παρέα με τα στοιχεία άλλων πελατών και συνδρομητών του iTunes και τις συνήθειές τους και τίθενται στη διάθεση των διαφημιστών και των παραγωγών περιεχομένου.



Η Apple θέλει αυτές τις πληροφορίες.

Όσα περισσότερα γνωρίζει η Apple για σένα, τόσο περισσότερο μπορεί να προσαρμόσει τα βιώματά σου και να σε κάνει να θέλεις ακόμα πιο πολύ τις συσκευές της και τις υπηρεσίες της.

Και μην ξεχνάμε πως η Apple φέρεται να έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα PRISM της NSA, με το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντοπίζει τα προσωπικά μας δεδομένα και μας θέτει σε παρακολούθηση 24×24.

το είδα




<<< Παιονία και όχι Μακεδονία ! Επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα απο αρχαιολόγους



Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Σε ποιούς υποθηκεύουν τον ελληνικό πλούτο;    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »