Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Γέννησαν στο σπίτι και δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό γέννησης και επιδόματα

Το μαρτύριο του να ζεις εκτός συστήματος και να ασκείς τα δικαιώματα σου, όχι εντελώς περιθωριακά σαν τον βοσκό της Κορινθίας, αλλά επιλέγοντας ένα από πράμα: Να φέρεις το μωρό σου στο σπίτι κι όχι σε κλινική.

Για σχεδόν δύο χρόνια, η Τερέζα και ο Τζεφ Γουίλιαμς ζούσαν σε κατάσταση αναστολής, ανίκανοι να σχεδιάσουν το μέλλον της οικογένειάς τους και ανίκανοι να απολαύσουν πλήρως τα μικρά παιδιά τους.

Θα ήθελαν πολύ να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούν να πάρουν διαβατήριο για το μικρότερο παιδί τους. Ανησυχούν ότι τα προνόμια SNAP της οικογένειάς τους θα ανακληθούν. Διαμαρτύρονται ότι έχασαν περίπου 5.000 δολάρια σε αζήτητες πιστώσεις φόρου. Και φοβούνται ότι απέχουν μία επίσκεψη στο νοσοκομείο για να χάσουν το αγοράκι τους, JJ.

Ο JJ, που γεννήθηκε σε μια φουσκωτή μπανιέρα στο σαλόνι του Southwest DC τον Αύγουστο του 2022 χωρίς ιατρική βοήθεια, δεν υπάρχει στα χαρτιά. Παρά τις πολλές προσπάθειές τους να πιστοποιήσουν την ύπαρξή του, ο JJ δεν έχει λάβει πιστοποιητικό γέννησης, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή ένα επίσημο κρατικό έγγραφο που να φέρει το όνομά του.

«Είναι σχεδόν σαν να

παλεύουμε μόνο για να κρατήσουμε την οικογένειά μας ολόκληρη», είπε ο Τζεφ.

Ενώ οι τοκετοί στο σπίτι έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, μια μαία συχνά βοηθά με τον ερχομό του μωρού καθώς και με τη γραφειοκρατία που ακολουθεί. Αλλά η Τερέζα και ο Τζεφ αποφάσισαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους και τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι ο JJ είναι δικός τους.

Σε όλη την περιοχή, οι κανόνες διαφέρουν σχετικά με την απόδειξη της καταγωγής για έναν τοκετό στο σπίτι. Στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια, ένας γονέας χρειάζεται συνήθως ένα αποδεικτικό στοιχείο για κατηγορίες όπως η απόδειξη εγκυμοσύνης και γέννηση. Αλλά η Ουάσιγκτον απαιτεί συνήθως δύο αποδεικτικά στοιχεία ανά κατηγορία.

Η Τερέζα και ο Τζεφ υπέβαλαν αίτηση τον Νοέμβριο του 2022 για πιστοποιητικό γέννησης για τον JJ – Jeff Niklaus θα ήταν το «επίσημο» όνομά του αν είχε έγγραφα – υποβάλλοντας δέσμες αποδείξεων ότι η Τερέζα τον είχε γεννήσει στο σπίτι. Αλλά το Υπουργείο Υγείας της D.C. απέρριψε την αίτηση, επικαλούμενο «ανεπαρκή τεκμηρίωση».

Η  D.C. Health είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένες εφαρμογές και δεν παρακολουθεί πόσα άτομα δεν έλαβαν πιστοποιητικά γέννησης. Ωστόσο, ο οργανισμός τόνισε ότι η «εκτεταμένη διαδικασία» του ακολουθεί τις εθνικές οδηγίες και βλέπει τις γεννήσεις εκτός ιατρικής εγκατάστασης με τον ίδιο έλεγχο με τα καθυστερημένα αιτήματα για πιστοποιητικά γέννησης λόγω ανησυχιών για απάτη.

Η καθυστερημένη εγγραφή «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη της νόμιμης υιοθεσίας και την εγγραφή ατόμων που δεν έχουν γεννηθεί στην Περιφέρεια», ανέφερε η υπηρεσία.

Η δοκιμασία έχει συντρίψει την οικογένεια Ουίλιαμς με άγχος και φόβο σε μια εποχή που θα έπρεπε να ήταν εορταστική. Αντί να παρακολουθούν τον JJ να δένεται με την αδερφή του, Ταμάρ, και να βιώνει ξανά τη ζωή ως τετραμελής οικογένεια, μαστίζονται από την αίσθηση ότι απογοητεύουν το αγοράκι τους.

Για την Τερέζα και τον Τζεφ, που είναι και οι δύο Μαύροι, ο τοκετός στο σπίτι ήταν μια εύκολη επιλογή. Καθώς το ζευγάρι περιηγούνταν στο σύστημα υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με την Tαμάρ, ένιωσαν ότι επικρίθηκαν και δεν εισακούστηκαν.

Για χρόνια, επίσης, είχαν ακούσει ιστορίες φρίκης από φίλους για ιατρικούς λογαριασμούς που μπορεί να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 19.000 δολάρια. Είχαν διαβάσει ειδήσεις για γεννήσεις που πήγαν στραβά. Είχαν και τις προσωπικές τους ιστορίες, με τους γονείς τους να τους λένε για τις δικές τους δύσκολες εισόδους στον κόσμο.

Και μετά υπήρχαν τα ανησυχητικά στοιχεία για τις μαύρες γυναίκες:

Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας για τις μαύρες γυναίκες είναι 2,6 φορές το ποσοστό για τις λευκές γυναίκες, δείχνει έρευνα

Είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από επιπλοκές σχετικές με την εγκυμοσύνη και είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι υπέστησαν κακομεταχείριση ενώ λαμβάνουν φροντίδα μητρότητας. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι γιατροί είναι πιο πιθανό να αμφιβάλλουν για το τι λένε οι μαύροι ασθενείς για το πώς αισθάνονται και τα συμπτώματά τους.

Στην Περιφέρεια, οι έγκυοι μαύρες αντιπροσωπεύουν περίπου τις μισές γεννήσεις αλλά το 90 τοις εκατό όλων των θανάτων που σχετίζονται με εγκυμοσύνη.

Η Τερέζα δεν ήθελε να γίνει στατιστική. Και δεν ένιωθε ότι ο γιατρός που είδε ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί άκουγε τι ήθελε για την εμπειρία του τοκετού της. Ο τοκετός στο σπίτι, σκέφτηκε, θα ήταν πιο ασφαλής από ό,τι στο νοσοκομείο.

Και έτσι προσχώρησε σε έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών που επιλέγουν τοκετούς στο σπίτι.

Αν και ο αριθμός είναι ακόμη μικρός, με μόλις το 1,4 τοις εκατό από τα 3,6 εκατομμύρια μωρά που γεννήθηκαν το 2021 να γεννήθηκαν στο σπίτι, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο αριθμός των μαύρων γυναικών που επέλεξαν να γεννήσουν στο σπίτι αυξήθηκε κατά 21 τοις εκατό από το 2020 έως το 2021.

Στην Περιφέρεια, υπάρχουν λιγότερες από 100 γεννήσεις στο σπίτι ετησίως – λιγότερο από το 1 τοις εκατό όλων των γεννήσεων, σύμφωνα με την D.C. Health.

Για να προετοιμαστούν, η Τερέζα και ο Τζεφ σκέφτηκαν τα χειρότερα σενάρια – αν ο τοκετός παραταθεί, αν η Τερέζα είχε υπερβολική αιμορραγία – και εμπιστεύτηκαν το σχέδιό τους. Εάν χρειαζόταν, ήταν έτοιμοι να καλέσουν το 911 και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Για τη γέννηση της Tαμπάρ τον Μάρτιο του 2020, η Τερέζα και ο Τζεφ είχαν μια μαία, μια ντούλα -βοηθό τοκετού- και φίλο για να τους υποστηρίξει.

Παρόλο που η οικογένεια έχει ασφάλιση υγείας μέσω της δουλειάς του Τζεφ ως βοηθός διευθυντή πωλήσεων ομάδας στο Κέντρο Κένεντι, η Τερέζα υπολόγισε ότι ο τοκετός στο σπίτι τους κόστισε περίπου 3.000 δολάρια.

Όταν η Tερέζα ήταν ξανά έγκυος το 2021, ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους – χωρίς μια ακριβή ομάδα.

Η Τερέζα γέννησε πανεύκολα το δεύτερο παιδί της.

Τρεις μήνες αργότερα, η οικογένεια πήγε στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας και πλήρωσε 23 δολάρια για πιστοποιητικό γέννησης. Ήταν η πρώτη τους φορά που το έκαναν μόνοι τους.

Ενώ βρισκόταν εκεί, η Τερέζα έλαβε εντολή να μιλήσει με τον βοηθό διαχείρισης αρχείων που επεξεργάζεται τις γεννήσεις στο σπίτι και έμαθε ότι έπρεπε να αποδείξουν ότι ο JJ ήταν γιος τους.

Η Τερέζα πέρασε εβδομάδες αναζητώντας αποδείξεις, όπως το τεστ εγκυμοσύνης της, τεκμηρίωση του υπερήχου της, μια απόδειξη που δείχνει τις ηλεκτρονικές αγορές που πρέπει να παραδοθούν στη διεύθυνση του σπιτιού τους και έναν λογαριασμό Xfinity.

Μετά έγινε δύσκολο.

Η Τερέζα δεν είχε μαία ή ντούλα. Δεν πήγε σε νοσοκομείο ούτε τηλεφώνησε στο EMS. Ο JJ είδε έναν παιδίατρο στις 22 Αυγούστου,
μέσα σε δύο εβδομάδες, όχι πέντε ημέρες, από τη γέννησή του.

Προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό στον υπάλληλο των αρχείων με μια σειρά από email.

«Ο γιος μας εξετάστηκε από τον παιδίατρό του στις 22 Αυγούστου. Ήταν το νωρίτερο που μπορούσαμε να μπούμε στο πρόγραμμά της, γι’ αυτό έχω επισυνάψει τις σημειώσεις από εκείνη την ημέρα».

Στις 3 Απριλίου 2023, το Υπουργείο Υγείας απέρριψε την αίτησή της για πιστοποιητικό γέννησης του JJ, αναφέροντας τα έγγραφα που προσκόμισε το ζευγάρι δεν αποδείκνυαν επαρκώς τη ζωντανή γέννησή του και την παρουσία της στην Περιφέρεια εκείνη την εποχή.

Το γραφείο είπε ότι θα μπορούσε να υποβάλει πρόσθετες πληροφορίες, όπως μια υπογεγραμμένη δήλωση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή το ιατρικό ίδρυμα που εξέτασε το μωρό κατά τη γέννηση, μια έκθεση τοκετού και τοκετού,
ή συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή αποδείξεις μέσων μαζικής μεταφοράς εντός 24 ωρών από τη γέννηση.

Αλλά η Τερέζα είχε το μωρό της στο σπίτι – μετά έμεινε σπίτι. Άρα αυτά τα έγγραφα δεν υπήρχαν.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Melody Webb, την εκτελεστική διευθύντρια του Mother’s Outreach Network, μιας οργάνωσης για τη φυλετική δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της φτώχειας, για βοήθεια. Οι πιο χαμηλά εισοδηματικές οικογένειες αντιμετωπίζουν συχνά επιπλέον εμπόδια όταν προσπαθούν να ολοκληρώσουν καθημερινά καθήκοντα, είπε.

Όλη αυτή η διαδικασία, είπε το ζευγάρι, φαίνεται ότι πήγε στραβά. «Αισθάνομαι σαν να είμαι ένας απών πατέρας, παρόλο που είμαι εδώ», είπε ο Τζεφ. «Δεν μπορώ να δείξω φυσικά ότι ο γιος μου ανήκει σε εμένα γιατί δεν έχω κανένα έγγραφο. Και ίσως πρέπει τώρα να πάω στο δικαστήριο για να αποδείξω την πατρότητά μου στο παιδί μου. Και είμαι εδώ από την πρώτη μέρα. δεν έχω φύγει».

Η Health είπε ότι «δεν επιθυμεί να τιμωρήσει» τους γονείς ή ένα παιδί. Ενώ οι οικογένειες δεν μπορούν να ασκήσουν έφεση για άρνηση από το Vital Records Division, μπορούν είτε να διορθώσουν την αρχική τους αίτηση είτε να υποβάλουν αίτηση στο δικαστήριο.

Έτσι, η Τερέζα και ο Τζεφ εξακολουθούν να προσπαθούν με τη γραφειοκρατία. Με τη βοήθεια του δικηγόρου τους, Webb, κατέθεσαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο αυτό το μήνα ζητά από έναν δικαστή να διατάξει το Τμήμα Ζωτικών Αρχείων να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης.

Έχουν προγραμματιστεί ακρόαση για τον επόμενο μήνα.

το είδα

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα είναι στο ομφάλιο λώρο. Οταν γεννάει κάποια στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν τον δίνουν στην μητέρα, γιατί άραγε???? ....ενώ στο σπίτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »