Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

«Εάν επιτραπεί στο ΔΠΔ να απειλήσει την ηγεσία του Ισραήλ, τότε η ηγεσία της χώρας μας θα είναι η επόμενη» παραδέχεται ο πρόεδρος της βουλής των αρχισφαγέων των ΗΠΑ!

Μετά απο την έκδοση του Διεθνούς Ποινικού ΔΙκαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Ιώβ Γκάλαντ για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού κατά πολιτών», «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «εξόντωση». Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις.

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου χαιρέτισε το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των ηγετών του Ισραήλ και της Χαμάς κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό βήμα», υποστηρίζοντας ότι εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας «πρέπει να διωχθούν στο υψηλότερο επίπεδο».

Ενώ αντίθετα ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα καταδίκασε την κίνηση του ΔΠΔ χαρακτηρίζοντας την «αποκρουστική και εντελώς απαράδεκτη».

«Η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα του ΔΠΔ να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους εκπροσώπους μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης μαζί με τους ηγέτες μιας ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης είναι αποκρουστική και εντελώς απαράδεκτη», έγραψε σε ανάρτηση στο Χ.

Αρνητικός και Ρίσι Σούνακ

Η απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ να

ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βοηθά, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

«Αυτή η ενέργεια δεν είναι βοηθητική σε σχέση με την επίτευξη της παύσης των μαχών, την απελευθέρωση των ομήρων ή την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην κίνηση που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η πιο απαράδεκτη όμως δήλωση προήλθε απο τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν τις απειλές:

Σε μια πρωτοφανή κίνηση παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας του δικαστηρίου της Χάγης, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να λάβει κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Mike Johnson.

«Το Κογκρέσο εξετάζει όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων, για να τιμωρήσει το ΔΠΔ και να διασφαλίσει ότι η ηγεσία του αντιμετωπίζει συνέπειες εάν το εγκρίνει. Εάν επιτραπεί στο ΔΠΔ να απειλήσει την ηγεσία του Ισραήλ, τότε η ηγεσία της χώρας μας θα είναι η επόμενη», τόνισε σε μια πρωτοφανή κρίση ειλικρίνειας ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος του νομοθετικού σώματος.

Σύμφωνα με τον Johnson, αυτό το δικαστήριο «δεν έχει καμία εξουσία επί του Ισραήλ ή των Ηνωμένων Πολιτειών», και ως εκ τούτου η απόφαση του εισαγγελέα του να ζητήσει ένταλμα σύλληψης για τον Netanyahu «είναι παράνομη και αξίζει διεθνής καταδίκη»…

Μόνο που η διεθνής καταδίκη ήρθε και στρέφεται κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη!

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, αρνήθηκε να διευκρινίσει τι είδους πρωτοβουλίες θα λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ως προς την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή επαφή με του βουλευτές των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων κατά των εισαγγελέων του ΔΠΔ.

«Θα μείνουμε σε επαφή με τα μέλη του Κογκρέσου όπως θα περιμένατε να κάνουμε», εξήγησε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Biden όταν ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος θα στηρίξει τις προσπάθειες του Κογκρέσου για την επιβολή των κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έχουν καταδικάσει το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Karim Khan για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Netanyahu, του Gallant και των τρίων ηγετών της Hamas.

Παράλληλα, μια ομάδα Ρεπουμπλικανών αυτόν τον μήνα απείλησε να επιβάλει απαγόρευση βίζας και άλλα μέτρα στους αξιωματούχους του ΔΠΔ, εάν προχωρήσουν με τα εντάλματα.

Οι ΗΠΑ απειλούσαν εδώ και καιρό το ΔΠΔ προκειμένου να μην εκδώσει ένταλμα σύλληψης

Προτού εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση, οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε ένα παιχνίδι πιέσεων προς το Διεθνές Δικαστήριο, καθώς φέρεται να διεμήνυσαν κατ’ ιδίαν σε αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ότι η έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Netanyahu «θα ήταν ένα λάθος».
«Ενθαρρύνουμε αθόρυβα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να μην το κάνει. Θα ανατινάξει τα πάντα», ανέφερε σε αποκαλυτπικό του ρεπορτάζ το αμερικανικό πρακτορείο Axios, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Axios, η ισραηλινή κυβέρνηση εκτιμάει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ενθάρρυνε το ΔΠΔ, που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Netanyahu και άλλων ανώτερων αξιωματούχων, και ως εκ τούτου είναι έτοιμη να … αντεπιτεθεί.

Τα αντίποινα θα μπορούσαν να έρθουν με τη μορφή διακοπής της μεταφοράς φορολογικών εσόδων που εισπράττει το Ισραήλ και ανακατευθύνονται στην παλαιστινιακή οργάνωση, κάτι που ενδεχομένως να οδηγούσε στην οικονομική της κατάρρευση.

Ο Matthew Gillet, λέκτορας Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στην Αγγλία, ανέφερε ότι όποιος βαρύνεται με ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στις περισσότερες από 120 χώρες που είναι μέλη του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, αλλιώς ενδέχεται να συλληφθεί.

Ο Gillet τόνισε επίσης ότι αν εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών αξιωματούχων, ορισμένες συμμαχικές χώρες θα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα όπως η μείωση μεταφοράς όπλων ή μείωση των διπλωματικών επισκέψεων, αυξάνοντας τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ.

Η υπόθεση που ερευνάτε είναι ξεχωριστή από την κατηγορίας για γενοκτονία η οποία εξετάζεται από το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ), και είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί και αυτή η κατηγορία!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »