Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Tο μυστικό της ελληνικής υποτέλειας (Μέρος 2ο)

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ  ΖΗΤΗΜΑ  ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ .

Στο πρώτο μέρος   είδαμε το έργο του  πρώτου και μοναδικού ελεύθερου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και τις προσπάθειές του να  υπάρξει εθνικό νόμισμα. Προσπάθειες που προφανώς κατέληξαν στην δολοφονία του και στην  συνεχή  έκτοτε  υποδούλωση της Ελλάδας στον αγγλοσαξονικό άξονα και τα διεθνή τοκογλυφικά συμφέροντα . Πώς όμως εξελίχθηκε η κατάσταση αυτή και σε ποιό σημείο βρίσκεται σήμερα;

Στο βιβλίο του Ν.Καλογεροπούλου-Kaloy ” Η Ανατομία ενός Εγκλήματος ” (Έκδοση EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA) ο συγγραφέας χρησιμοποιεί μέθοδο που
συνήθως αγνοείται, αλλά που έχει προταθεί από τον Πλάτωνα  και είναι γνωστή διεθνώς στις επιστήμες ως «ανιούσα και κατιούσα διαλεκτική». Η ανιούσα αναφέρεται στην αναγκαία  αναδρομή στις πρώτες αιτίες μιάς καταστάσεως (δηλ. πώς άρχισε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι φορείς) για να αναζητήσει, ως κατιούσα, την συνέχεια των αιτιωδών σχέσεων μέχρι των απωτέρων συνεπειών. Ο συγγραφέας  υπενθυμίζει ότι ήδη στο βιβλίο του «Ο Μαρξιστικός Μύθος», που εξέδωσε το 1984, γράφει «η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος είναι τόσον ιστορικώς τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή»

Τονίζει ότι αυτό που εθεωρήθη τότε από πολλούς ως ατυχής «προφητεία» κατέληξε, με νομοτελειακή αναγκαιότητα, στις σημερινές συνέπειες. Κατά τον συγγραφέα, απωτέρα πρώτη αιτία του πλέγματος των σχέσεων μέχρι την σημερινή κρίση είναι η λογική του «Ανατολικού Ζητήματος» και παραθέτει συνάντηση του Τσάρου Νικολάου 1ου και του Άγγλου Πρέσβεως το 1853 οπότε ετέθη και ο απαράβατος Κανών της πολιτικής των «μεγάλων» Δυνάμεων «ποτέ δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμις» (βλ. J.A.R.Marriott, The Eastern Question). Ο συγγραφεύς αποδεικνύει με στατιστικά στοιχεία ότι η Ελλάς, μεταξύ 1953 και 1973, με ετήσια ανάπτυξη 8% και Ιδιωτικές επενδύσεις 10% του ΑΕΠ κατά τον μαζικόν επαναπατρισμό του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου του εξωτερικού και με εξωτερικό δανεισμό συγκριτικώς μόνον 355 εκατομμυρίων Ευρώ (αντί των …450 δισεκατομμυρίων του σήμερα!), εβάδιζε οριστικώς  στο να γίνει μεγάλη οικονομική δύναμις αλλά τότε ακριβώς τα μεγάλα υπερατλαντικά συμφέροντα απεφάσισαν για ευνόητους λόγους να την σταματήσουν.

Από το 1853 ,ακολούθησαν ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ γνωστά ,με εξωθεν κινούμενη εμπλοκή της χώρας σε δύο παγκοσμίους πολέμους που της στοίχησαν  τον ακρωτηριασμό της με την απώλεια της Μικράς Ασίας καθώς και μύριες όσες περιπέτειες που είχαν όλες κοινό παρονομαστή την εμπλοκή του ξένου παράγοντα και την υποταγή των δήθεν ανεξάρτητων  λαοπρόβλητων “Εθναρχών ” στα κελεύσματα και τα συμφέροντά του . Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς μπροστά σε μια  παρόμοια  κατάσταση ,με αναβαθμισμένο τον ρόλο της Γερμανίας  ως αιχμή του δόρατος των σχεδίων των ίδιων πάντα “ρυθμιστών” .  Για τον ρόλο της σιωνοκρατούμενης  Γερμανίας   μπορεί κανείς να ανατρέξει στα κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού , στο ιστολόγιο http://www.eamb-ydrohoos.blogspot.com/    όπου υπάρχουν αρκετά διαφωτιστικά  κείμενα σχετικά με το θέμα αυτό.  Η Γερμανία αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται  ως κεντρικός μοχλός διάλυσης των ασθενέστερων ευρωπαϊκών κρατών και δημιουργίας της νεο-φεουδαρχικής Ευρώπης των Βρυξελλών.

Ποιό είναι όμως το ιδεολογικό εργαλείο που χρησιμοποιούν τώρα οι κοσμορυθμιστές προκειμένου να πετύχουν την διάλυση των εθνικών κρατών που αντιτίθενται πλέον στα συμφέροντά τους;;

Tα ιδεολογήματα της σχολής του Σικάγου , το λέει και τ’ όνομα της πόλης δεν χρειάζεται πολλή φαντασία ,  και του εμπνευστή της εβραιοαμερικανού   Μίλτον Φρήντμαν   ο οποίος όπως  άλλωστε τα περισσότερα ιδεολογικά εργαλεία της Νέας Τάξης ,έχει τιμηθεί με βραβείο  Νόμπελ για την διδασκαλία του πως διαλύουμε τις ηπείρους οικονομικά και όχι με βόμβες σε περίπτωση που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες .

H νέα   μορφή του δόγματος του “Ανατολικού Ζητήματος” : Δεν τους διαλύουμε να ησυχάσουμε;

Αφού εφαρμόστηκε στην Λατινική Αμερική ήρθε η σειρά του ευρωπαϊκού νότου. Τι λέει αυτή η περίφημη  Σχολή οικονομικών δολοφόνων ;

” ..Σύμφωνα με τη θεωρία του Φρίντμαν: Οι Κυβερνήσεις πρέπει να καταργούν όλους τους φορολογικούς και εργασιακούς κανόνες και ρυθμίσεις προς όφελος των ιδιωτικών επιχειρήσεων, χωρίς να επιχειρούν και να εγείρουν ζητήματα μονοπώλησης της αγοράς μέσα από κρατικές εταιρίες κοινής ωφελείας  (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) , δηλαδή  πρέπει να ιδιωτικοποιούν την δημόσια περιουσία.  Πρέπει να προβούν σε περικοπές κοινωνικών προγραμμάτων όπως π.χ. τα ταμεία ανεργίας και  τα κοινωνικά επιδόματα σε ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού. Οι τιμές και οι μισθοί να καθορίζονται μόνο από την αγορά και όχι μέσα από συνδικαλιστικό διάλογο και εγγυήσεις του κράτους για τη διαφύλαξη τους. Δεν πρέπει να υπάρχουν εγγυημένοι κατώτατοι μισθοί. Επίσης πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και η δωρεάν παιδεία. Ακόμα να ιδιωτικοποιηθούν τα Εθνικά πάρκα, ακόμη και τα δάση και οι παραλίες. Οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις από ιδιωτικές εταιρίες με μοναδικό γνώμονα το κέρδος τους. Ειδικότερα η παιδεία, γα τον Φρίντμαν  και την έννοια του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος «βρομούσε» σοσιαλισμό.  Τέλος η γενικότερη άποψη του για το ρόλο του κράτους ήταν ότι αυτό πρέπει να περιορίζεται μόνο: «στην προστασία της ελευθερίας μας τόσο από τους εχθρούς εκτός των πυλών όσο και από τους συμπολίτες μας: στη διατήρηση του νόμου και της τάξης, στην επιβολή της εφαρμογής των ιδιωτικών συμφωνιών, στην προώθηση των ανταγωνιστικών αγορών». Με άλλα λόγια, το κράτος πρέπει μόνο να διατηρεί τη συντήρηση της αστυνομίας και του στρατού – οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν παιδείας, είναι μια άδικη παρέμβαση εναντίον της ελεύθερης αγοράς”

Θα πρέπει όμως να πούμε εδώ  ότι οι ιδέες των κυρίων αυτών έχουν επεκταθεί ,φθάνοντα ς πλέον ΚΑΙ στην κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του από  ιδιωτικά μισθοφορικά σώματα.

” ..  Ο Φρίντμαν δεν ήταν απλώς ένας ιδιοφυής οικονομολόγος, ούτε ένας ακόμα ματαιόδοξος ακαδημαϊκός-ερευνητής, απ’ αυτούς που καβαλάνε το καλάμι πιστεύοντας ότι η επιστήμη αρχίζει και σταματάει σ’ αυτούς. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω.
Ήταν αποφασισμένος να κάνει κάτι που ουδείς οικονομολόγος πριν από αυτόν είχε σκεφτεί: να δει δηλαδή τη θεωρία του να εφαρμόζεται στην πράξη, υπό πραγματικές συνθήκες, πάνω σε πραγματικές κοινωνίες, πράγμα που κινώντας γη και ουρανό κατόρθωσε να το πετύχει. Και μάλιστα όχι σε μια κοινωνία, αλλά σε πολλές. Ο Φρίντμαν δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγου. Ήταν ένας γκουρού, ένας άγιος. Δεν είχε μαθητές, αλλά πιστούς. Φοιτητές έτρεχαν στα σεμινάρια να πάρουν κάτι απ’ την αγιοσύνη του και μετά, με το ζήλο των νεοφώτιστων σκορπίζονταν σε διάφορα μέρη του κόσμου να τη μεταλαμπαδεύσουν. Όχι βέβαια από μόνοι τους, μιας και για τον θεάρεστο αυτό σκοπό έσπευδαν να βοηθήσουν τόσο η CIA όσο και το ίδρυμα Φορντ, παρέχοντας αφειδώς υποτροφίες σε παιδιά απ’ τη Λατινική Αμερική και την Ασία λίγο αργότερα που ήθελαν να σπουδάσουν οικονομικά στο μέγα τέμενος του Σικάγου. Περιττό να προσθέσει κανείς ότι τα δικά μας κυβερνητικά φυντάνια  ,όλα , εμπνέονται ,ακολουθούν και εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τις οδηγίες αυτές .”

Κύριοι πυλώνες της ιδεολογίας αυτής :

Το δόγμα του σόκ
«Τα πλήγματα πρέπει να επιφέρονται όλα ταυτόχρονα, ώστε, όντας λιγότερο αισθητά, να ενοχλούν λιγότερο.»
(εμπνευσμένο από  Νικολό Μακιαβέλι «Ο Ηγεμόνας» 1513)
«Αν υιοθετήσετε τη προσέγγιση του σόκ ,πρέπει να ενεργήσετε σύντομα, πολλαπλά και ακαριαία.»
(Μίλτον Φρίντμαν σε επιστολή του προς τον στρατηγό Πινοτσέτ 21/4/1975)

Η δικτατορία της ελεύθερης αγοράς
«Τα καλά πράγματα, όπως η δημοκρατία και η προσανατολισμένη στην ελεύθερη αγορά οικονομική πολιτική δεν συμβαδίζουν πάντα.»
(Στέφαν Χάγκαρντ πολιτικός επιστήμονας και μαθητής του Φρίντμαν)

Η θεωρία των  Φρήντμαν-Χαγεκ αντικατέστησε την  επικρατούσα μέχρι τότε θεωρία του άγγλου οικονομολόγου Κέϋνς που υποστήριζε την αναδιανομή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις, με τη μορφή κοινωνικών και άλλων παροχών, προκειμένου να αποφεύγεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και οι αναταραχές, η άνοδος των δημοσίων δαπανών υπέρ των ανέργων με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η αποτροπή της αύξησης στη φορολογία κλπ. Μπορεί κανείς να βρει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την σχολή αυτή στα άρθρα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/02/blog-post_4466.html#ixzz2887WNxGB 

και   http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/17/%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81/      απ΄όπου αντλήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τον Φρήντμαν   ,με αρχική πηγή τα βιβλία του Γεωργίου Αϋφαντή όπου αναλύει το θέμα και τις βαθύτερες διαστάσεις του.
Καμαρώστε τον Φρήντμαν  με το ζεύγος Ρήγκαν εδώ


Δεν θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται πράγματι για ιδεολογικές σχολές που αντιμάχονται μεταξύ τους και επικρατεί κάποια  αλλά για  ιδεολογικό εγχειρίδιο αντίστοιχων ομάδων ισχύος που χρησιμεύει ως  μπούσουλας  για τους ηγέτες-μαριονέτες και τα πειράματα που οφείλουν να εφαρμόσουν στα ινδικά χοιρίδα  των υποτακτικών τους χωρών. Εξυπακούεται ότι οι οδηγίες  εξυπηρετούν αποκλειστικά   τα  αντίστοιχα γεωπολιτικά σχέδια των αφεντικών τους  . Περιττό να προσθέσει κανείς ότι ο Γιωργάκης,ο Αντωνάκης , ο Κουβελάκης και τά άλλα παιδιά  εφαρμόζουν το πείραμα πάνω στις πλάτες μας . Με επωδό “να σώσουν την χώρα” την διαλύουν στα  εξ ων συνετέθη εκτελώντας τις συγκεκριμένες οδηγίες .

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ -Ο ΤΕΛΙΚΟΣ  ΣΤΟΧΟΣ 


Κινδυνεύει να γίνει κανείς πολύ κοινότυπος επαναλαμβάνοντας ότι τελικός στόχος είναι η παγκόσμια κυβέρνηση αλλά δεν αποφεύγεται.
Σε ότι μας αφορά έχουμε τα εξής .Μια χώρα που της επιτράπηκε να απελευθερωθεί μερικώς μόνον υπό μορφή προτεκτοράτου και που τελεί έκτοτε υπό κηδεμονία υπό το δόγμα ότι δεν θα της επιτραπεί ποτέ ,μέσω των απολύτως ελεγχόμενων ηγετών της,να γίνει μεγάλη δύναμη λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης και του κινδύνου που θα συνεπαγόταν η ύπαρξη  μιας  ισχυρής Ελλάδας  στην συγκεκριμένη περιοχή σε βάρος των αγγλο-γερμανικών συμφερόντων

Ηδη η χώρα τελεί υπό ασφυκτικό δυτικό  δηλαδή  αμερικανικό -γερμανοσιωνιστικό έλεγχο. Δεν είναι ν’απορεί κανείς  , συνεταιράκια  είναι , το ίδιο κέντρο είναι πίσω απ’ όλα  αυτά  και προορίζεται μέσω της  πλήρους εφαρμογής των οδηγιών Φρήντμαν ,να τεμαχίσει τον ευρωπαϊκό νότο σε περιφέρειες .Πράγμα εύκολο να γίνει μέσω  του εκρηκτικού μείγματος που συνιστά η  ξαφνική φτωχοποίηση, η υποβάθμιση ,το σοκ δηλαδή που είναι αποτέλεσμα των οικονομικών μέτρων που ξέρουμε όλοι  και η  ολοένα αυξανόμενη παρουσία  μη απορροφούμενων  ισλαμιστών  λαθρομεταναστών που νομιμοποιούνται και αποκτούν δικαίωμα ψήφου .

Με τον Α’Παγκόσμιο η Ελλάδα  έχασε τον μισό της πολιτιστικό ,εμπορικό και γεωστρατηγικό κορμό επιρροής  που λέγεται Μικρά Ασία. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο  πόλεμο στον οποίο και πάλι σύρθηκε  τεχνηέντως  αντί να βρίσκεται στο τραπέζι των νικητών ,βρέθηκε στην δίνη εμφυλίου μετά από  επέμβαση των ίδιων δυνάμεων. Υπό το φως των παραπάνω κατευθύνσεων είναι ,νομίζω,κατανοητό το πως και γιατί .
Τώρα ετοιμάζεται και η εξολόθρευση του υπόλοιπου μισού. Το σκηνικό έχει ήδη στηθεί με τον “Καλλικράτη”.  Δεν είναι τυχαίο που ο Φούχτελ γυρνάει την Ελλάδα με υποσχέσεις  για χρήματα και έργα ,αλλά και με αιτήσεις για ανεξαρτητοποίηση . Θα σου φτιάξουμε λιμάνια ,θα στείλουμε λεφτά,βάλε εδώ μια υπογραφή… ‘ Ενα ανεξάρτητο κρατίδιο δεν είναι ανάγκη να χρωστάει όπως το κεντρικό  και οι φίλοι μας δεν έχουν ανάγκη από χρήματα  ,έχουν υπολογιστές και γράφουν όσα νούμερα θέλουν.. Η Καταλωνία  μπορεί να  δώσει  σύντομα το παράδειγμα .
το είδα


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ (1)



<<<   ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ !!!


«Αντίσταση Τώρα» εις Αίγιον.ΕΤΣΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ   >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »