Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

“Παρανομήσαμε συνειδητά”, δηλώνει η HELLAS GOLD

Έγγραφο 1: Η μύνηση της αστυνομίας για τα αυθαίρετα κτίσματα στις Σκουριές

“Παρανομήσαμε συνειδητά, γιατί μέσα στις προτεραιότητές μας είναι η ασφάλεια και η διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τους συναδέλφους μας”. Αυτό δήλωσαν οι “μηχανικοί της HELLAS GOLD” σε απάντηση της ανάρτησης του “Παρατηρητηρίου” για το “Πρωτόκολλο Αυθαιρέτων Κατασκευών” στις Σκουριές που εξέδωσε η Πολεοδομία (εδώ).

Και συνεχίζουν οι μηχανικοί (εδώ): “εδώ και 6 μήνες η εταιρεία περιμένει την έγκριση των σχετικών μελετών, που έχει καταθέσει στην πολεοδομία. Δεν γινόταν να παραμένουμε άλλο, επί ξύλου κρεμάμενοι, μέσα στον χώρο που μας ανήκει“.

Διευκρινίζεται ότι: Η μόνη μελέτη που έχει υποβληθεί και “εκκρεμεί”, λόγω εξαιρετικά σοβαρών ελλείψεων και υπερβάσεων των νόμων, είναι ο φάκελος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και βαρυτομετρικής απόληψης χρυσού στις Σκουριές. Καμμία μελέτη δεν έχει υποβληθεί και επομένως δεν “εκκρεμεί” η έγκρισή της για τις αυθαίρετες κατασκευές του Πρωτοκόλλου της Πολεοδομίας. Αλλά και αν ακομα
είχαν υποβληθεί τέτοιες μελέτες, καμμία από αυτές δεν μπορεί να εγκριθεί επειδή:

Κατά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Παναγίας (Απόφαση 830/26.6.2007 του Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΦΕΚ 420 AΑ και ΠΘ/13.9.2007 παρ. α. ΠΕΠ δάσους και δασικών εκτάσεων): “Δεν επιτρέπεται η δόμηση στις περιοχές αυτές, αλλά μόνο υποδομές σχετικές με την προστασία του δάσους, τη δασική παραγωγή και την υπαίθρια ψυχαγωγία”.
Η έκταση στην οποία κατασκευάσθηκαν τα αυθαίρετα δεν είναι “αγροτεμάχια μη δασικού χαρακτήρα στα οποία επιτρέπεται δόμηση κατοικίας, οργανωμένων κατασκηνώσεων, αυτοεξυπηρετούμενων τουριστικών μονάδων, μετά από έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου”
Κατά την Εγκύκλιο 225943/48/19.1.2012 της Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΚΑ παρ. 4: “Τα έργα και οι εργασίες που θα εκελεσθούν στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν λεπτομερέστατα αναφερθεί τόσον στην ΑΕΠΟ όσο και στη ΜΠΕ και έχουν αποτυπωθεί στους θεωρημένους χάρτες και σχέδια του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΙ”. Επίσης, κατά το έγγραφο 80458/8.10.2012 της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης: “Δεν υφίσταται κανένα περιθώριο διαφοροποίησης (αύξησης, μείωσης, μετατόπισης των εκτάσεων επέμβασης του έργου και της Τεχνικής Μελέτης με αρ. Δ8-Α/Φ.7.49.13/2809/349/10.2.2012 που είναι εφαρμόσιμη στο σύνολο των περιγραφομένων σε αυτή μεταλλευτικών εγκαταστάσεων” και τέλος
Κατά την Απόφαση Παραχώρησης του Δάσους 7633/29.3.3012, όρος 1: “Για την υλοποίηση του έργου (στην περιοχή παραχώρησης) απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και τεθέντων περιορισμών και προϋποθέσεων της ΚΥΑ 201745/26.7.2011″.



Έγγραφο 2: Η “ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ”

Είναι χαρακτηριστική η ασυδοσία με την οποία ενεργεί η HELLAS GOLD. Eμείς θα κάνουμε ότι μας βολεύει μέσα στο χώρο που μας ανήκει κι ας μην έχουμε άδειες και εγκρίσεις. Αυτά είναι μόνο για τους ιθαγενείς.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα εδώ δεν είναι οι ίδιες οι πολεοδομικές παραβάσεις. Είναι η αξιοπιστία της εταιρείας που βρίσκεται εδώ για να πραγματοποιήσει μια κολοσσιαία επένδυση και που ορκίζεται ότι θα τηρήσει ευλαβικά τους νόμους, τις εγκρίσεις και τους όρους και περιορισμούς που περιέχονται σ’αυτές. Όμως πριν ακόμα πέσει το πρώτο φουρνέλο στις Σκουριές, πριν καν μπουν τα θεμέλια του εργοστασίου, η εταιρεία άρχισε να παρανομεί. Πρώτα με τον αποκλεισμό των δασικών δρόμων και ολόκληρης της περιοχής με μπάρες, συρματοπλέγματα και κουκουλοφόρους. Έπειτα με την παράνομη υλοτόμηση τμήματος δάσους επειδή έτυχε να είναι μέσα στην “ιδιοκτησία” τους (εδώ). Και τώρα με τις πολεοδομικές παραβάσεις , πάλι επειδή “έτσι τους βόλευε”. Όταν θα είναι το έργο στην πλήρη του ανάπτυξη, θα αλλάξουν ξαφνικά νοοτροπία και θ’αρχίσουν να σέβονται τους νόμους;

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν ήταν οι κρατικές ελεγκτικές αρχές που υποτίθεται ότι παρακολουθούν το έργο, αυτές που εντόπισαν τις παρανομίες. Είναι κοινό μυστικό ότι κανείς δεν παρακολουθεί το έργο και κανείς δεν ελέγχει την εταιρεία. Δεν υπάρχει κανείς παρά μόνο οι ίδιοι οι πολίτες που επαγρυπνούν και πλημμυρίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες με αναφορές και καταγγελίες. Η Εισαγγελία και η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής αντί να διαφυλάττουν τη νομιμότητα φυλάνε τους παράνομους που έχουν καταλάβει το βουνό συγκαλύπτοντας τις παρανομίες.

Αυτή η εταιρεία και αυτό το κράτος θέλουν να τους πιστέψουμε και να τους εμπιστευθούμε! Και δεν πιστεύουμε στον Αη-Βασίλη καλύτερα;
το είδα


<<<   4 + 1 λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους οἱ λογαριασμοὶ τῆς ΔΕΗ διαρκῶς ἀκριβαίνουν! 


Ολόκληρη η έκθεση Νοεμβρίου του ΔΝΤ στα Ελληνικά.   >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ