Ο οργανισμός του ανθρώπου όλο και πιο συχνά αρνείται να χωνέψει την γλουτένη - πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά. Η δυσανεξία στη γλουτένη κατά τη χρήση των προϊόντων, που την περιέχουν, προκαλεί διαταραχή των πεπτικών διαδικασιών και ως συνέπεια - ένα ευρύ φάσμα ασθενειών από τον αυτισμό μέχρι τον καρκίνο.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εξάπλωση της ευαισθησίας στη γλουτένη έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια, η σχέση του ξεσπάσματος των ασθενειών λόγω της χρήσης των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) είναι αναμφίβολη, - είπε η διεθνής εμπειρογνώμονας στα ζητήματα της οικολογικής και της επιτιστικής ασφάλειας Ιρίνα Γιερμακόβα.
- Παρατηρείται απότομη αύξηση των ανθρώπων με ογκολογικές παθήσεις σε εκείνες τις περιοχές όπου πολλοί είναι οι ΓΤΟ. Εκεί επίσης αυξήθηκαν κατά