Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο "ψηφιακός μετασχηματισμός" της Ρωσίας: Ελάτε να δείτε

 

Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο
 
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

Τα πράγματα γίνονται πολύ ψηφιακά στη Ρωσία. Για την ευκολία της ανάγνωσής σας, αποφάσισα να συγκεντρώσω σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με τον "ψηφιακό μετασχηματισμό" της Ρωσίας σε μια ενιαία ανάρτηση στο ιστολόγιο. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και να έχετε μια χαλαρωτική Παρασκευή.

-Riley

Ο Πούτιν υπογράφει διάταγμα για τη δημιουργία ενός "ψηφιακού" εγχώριου διαβατηρίου

Τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους Ρώσους να χρησιμοποιούν ψηφιακή ταυτότητα αντί για χάρτινη. Το "ψηφιακό [εγχώριο] διαβατήριο" (η Ρωσία διαθέτει σύστημα εγχώριων διαβατηρίων) θα αποθηκεύεται στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας των κρατικών υπηρεσιών (Gosuslugi).

Το διάταγμα του Πούτιν δίνει στην κυβέρνηση τρεις μήνες για να καταρτίσει έναν κατάλογο των καταστάσεων στις οποίες η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί έγκυρη μορφή αναγνώρισης.

Οι αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι το ψηφιακό διαβατήριο είναι εντελώς εθελοντικό και

κανείς δεν θα τιμωρείται για τη χρήση χάρτινης ταυτότητας.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ρωσίας ανακοινώνει το διάταγμα του Πούτιν για τη δημιουργία ψηφιακού διαβατηρίου (πηγή: Telegram)

Το σύστημα χρονολογείται από το 2021, όταν το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας μορφής ταυτότητας - μιας φυσικής κάρτας με τσιπ που θα αντικαθιστούσε το χάρτινο διαβατήριο. Ωστόσο, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε επειδή η κατασκευή των δελτίων ταυτότητας ήταν πολύ ακριβή. Πέρυσι, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο να συντάξει διάταγμα για την εισαγωγή ψηφιακής ταυτότητας.

Το Katyusha.org σχολίασε την εισαγωγή αυτού του νέου συστήματος ταυτότητας που βασίζεται σε κωδικό QR:

Τώρα βλέπουμε ότι το δεύτερο μέρος αυτού του σχεδίου, όπου ένα smartphone με μια εφαρμογή και έναν κωδικό QR σε αυτό μετατρέπεται σε ηλεκτρονική ταυτότητα, πραγματοποιείται αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο. Προφανώς, η δοκιμαστική λειτουργία με τον έλεγχο των κωδικών QR κατά τη διάρκεια του χάους του Covid λειτούργησε καλά: τώρα το σύστημα μπορεί να εισαχθεί σε συνεχή βάση. [...]

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για την επέκταση της χρήσης και της συλλογής βιομετρικών στοιχείων, που εγκρίθηκε στα τέλη του 2022, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες των πολιτών και των κοινωνικών ακτιβιστών, περιλάμβανε μια διάταξη που εξισώνει τη βιομετρική ταυτοποίηση με την επίδειξη διαβατηρίου. Τώρα βλέπουμε ότι οι ψηφιοποιητές θα συνεχίσουν να αρνούνται τις πλαστικές κάρτες και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να το πράξουν.

Η λογική των ψηφιακών σεχταριστών είναι σαφής. Μπορείτε απλά να σκανάρετε το πρόσωπό σας πριν από κάθε πληρωμή, αυτό θα γίνει κάρτα και κλειδί για την ταυτότητα ενός ατόμου στο "λαμπρό" βιομετρικό μέλλον. Εξάλλου, η αίτηση διαβατηρίου, σε γενικές γραμμές, δεν θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται όταν τα βιομετρικά στοιχεία υποβάλλονται στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα. Έτσι, η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Ρωσία σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα δεν σταματά, παρά τη γνωστή γεωπολιτική εικόνα.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αν και οι υποστηρικτές επιμένουν ότι ένα ψηφιακό διαβατήριο είναι πιο βολικό από ένα βαρετό χάρτινο, ένας αυξανόμενος αριθμός Ρώσων αισθάνεται ανήσυχος για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών εγγράφων ταυτότητας.

πηγή:Kommersant


Θα πρέπει να περιμένουμε τρεις μήνες για να μάθουμε πώς θα χρησιμοποιείται αυτή η ψηφιακή ταυτότητα και σε ποιες περιπτώσεις θα ισχύει. Μείνετε συντονισμένοι.

Βιομετρικές πληρωμές: Έρχονται τον Δεκέμβριο

Μεγάλα βιομετρικά νέα, με τη βοήθεια του Vedomosti:

Οι πληρωμές για ταξίδια με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στο μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και για αγαθά και υπηρεσίες σε ηλεκτρονικά και μη ηλεκτρονικά καταστήματα, θα είναι διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών από την 1η Δεκεμβρίου. Οι Ρώσοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο πληρωμής εάν τα δείγματα του προσώπου και της φωνής τους βρίσκονται στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα (UBS). Οι αρχές ενέκριναν το σχέδιο σε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Dmitry Grigorenko (Ντμίτρι Γκριγκορένκο, δήλωσε εκπρόσωπός του στη Vedomosti.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του τμήματος για την ανάπτυξη τεχνολογιών ψηφιακής ταυτοποίησης του υπουργείου ψηφιακής ανάπτυξης, Dmitry Dubynin (Ντμίτρι Ντουμπίνιν), ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας Daniil Egorov (Ντανίλ Εγκόροφ), η πρώτη αναπληρώτρια πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Olga Skorobogatova (Όλγα Σκορομπογκάτοβα), ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας Vladislav Povolotsky (Βλαντισλάβ Ποβολότσκι), ο αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sberbank Stanislav Kuznetsov (Στανισλάβ Κουζνέτσοφ), καθώς και εκπρόσωποι της NSPK, του υπουργείου Μεταφορών και της FSB.

Για να συνοψίσουμε:

  1. Μια επιλογή βιομετρικών πληρωμών για το μετρό της Μόσχας, καθώς και για άλλα αγαθά και υπηρεσίες (ηλεκτρονικά και σε καταστήματα), θα γίνει "διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών" από την 1η Δεκεμβρίου.

  2. Θα πρέπει να έχετε τα βιομετρικά σας δεδομένα αποθηκευμένα στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα (UBS) για να έχετε δικαίωμα σε αυτό το συναρπαστικό νέο σύστημα πληρωμών. Το UBS λειτουργεί από μια ανώνυμη εταιρεία και η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε αυτή την κερδοσκοπική επιχείρηση - κάτι που είναι περίεργο.

  3. Όλα αυτά αποφασίστηκαν σε συνάντηση στην οποία συμμετείχε υψηλόβαθμο στέλεχος της Sberbank.

Κατά σύμπτωση, η Sber ηγείται της σταυροφορίας για συστήματα πληρωμών χωρίς μετρητά στη Ρωσία. Ο Herman Gref (Χέρμαν Γκρεφ) ήταν ένα πολυάσχολο αγόρι:

πηγή:gorvesti.ru
 
 
Η πληρωμή με πράγματα με το πρόσωπό σας "μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο και να απλοποιήσει τη διαδικασία αγορών", δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διευθυντής του υποκαταστήματος Volgograd της Sberbank. Τα πρώτα τερματικά βιομετρικών πληρωμών έχουν ήδη εγκατασταθεί σε δύο εμπορικά κέντρα στο Volgograd και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Sber σχεδιάζει να εξοπλίσει την περιοχή με 3.000 παρόμοιες συσκευές.

Η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ήδη σχέδια σε εξέλιξη για την εγκατάσταση συστημάτων βιομετρικών πληρωμών σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ρωσίας. Η Ρωσία βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από τη "φάση των εξειδικευμένων μεθόδων πληρωμών" των βιομετρικών συστημάτων, όπως εξηγούσε το Expert.ru σε άρθρο του στις 18 Σεπτεμβρίου:

Ακόμη και με γυμνό μάτι είναι σαφές ότι η βιομετρία δεν είναι πλέον απλώς μια εξειδικευμένη μέθοδος. Οι Ρώσοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις σχετικές τεχνολογίες όλο και πιο συχνά. Για παράδειγμα, σήμερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιομετρικά στοιχεία για να πληρώσετε στα ταμεία των καταστημάτων και στο μετρό.

Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης-VkusVill, Magnit, Lenta, Perekrestok, Pyaterochka ξεκίνησαν πιλοτικά προγράμματα για πληρωμές με βιομετρικά στοιχεία στα ταμεία ήδη από το 2021. Το καλοκαίρι του 2023, η Sberbank αποφάσισε να εισαγάγει τη βιομετρία στα καταστήματα στο πλαίσιο μιας ακόμη πιο επιθετικής στρατηγικής. Η τράπεζα σχεδιάζει να εγκαταστήσει αρκετές χιλιάδες νέα τερματικά σε καταστήματα σε όλες τις περιοχές το φθινόπωρο, τα οποία θα τους επιτρέπουν να διαβάζουν τα βιομετρικά στοιχεία των πελατών.

Η VisionLabs [πρώην συνιδιοκτήτρια της Sber] δήλωσε στην Expert ότι βοήθησε τον όμιλο X5 να επεκτείνει την υπηρεσία "πληρωμών με χαμόγελο" σε 15 χιλιάδες ταμεία αυτοεξυπηρέτησης σε 4.100 καταστήματα των αλυσίδων λιανικής Pyaterochka και Perekrestok.

"Στο στάδιο της πιλοτικής έναρξης, η εφαρμογή της κατέστησε δυνατή τη μείωση του χρόνου πληρωμής των αγορών κατά δύο έως δυόμισι φορές και αύξησε τον δείκτη NPS (δείκτης πιστότητας πελατών) λόγω της εισαγωγής μιας πιο βολικής μεθόδου πληρωμής. Περίπου χίλιες αγορές στα καταστήματα κάθε μέρα πραγματοποιούνται με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος X5", δήλωσε ο Alexander Parkin, επικεφαλής ερευνητικών έργων της VisionLabs.

Η VisionLabs διεξάγει παρόμοιο πείραμα στο μετρό της Μόσχας. Η εταιρεία εισήγαγε το σύστημα FacePay, το οποίο σας επιτρέπει να πληρώνετε για τις μετακινήσεις σας χρησιμοποιώντας το πρόσωπό σας-τα χρήματα χρεώνονται αυτόματα από την Τρόικα, που συνδέεται με τον προσωπικό σας λογαριασμό στην εφαρμογή του μετρό της Μόσχας.

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε αυτοπροσώπως για ταξίδια με το MCC, το Aeroexpress και τις ποταμιαίες συγκοινωνίες της Μόσχας.

Η υπηρεσία Τύπου του Μετρό της Μόσχας δήλωσε στον Expert ότι από την έναρξη της υπηρεσίας βιομετρικής πληρωμής κομίστρου στις 15 Οκτωβρίου 2022, περισσότερα από 74 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν γίνει με αυτόν τον τρόπο. Τώρα η πληρωμή με αναγνώριση προσώπου λειτουργεί σε όλους τους σταθμούς του μετρό και στο MCC. Πάνω από 320 χιλιάδες χρήστες είναι συνδεδεμένοι με την υπηρεσία και κάνουν περίπου 137 χιλιάδες πάσο κάθε μέρα τις καθημερινές.

Έτσι, η πληρωμή με χρήση βιομετρίας στη Ρωσία είναι ήδη αρκετά δημοφιλής σήμερα. Και το ενδιαφέρον γι' αυτό, ιδίως μεταξύ των ατόμων ηλικίας κάτω των 35 ετών, αυξάνεται συνεχώς.

Όχι και τόσο καλά

 
πηγή:Expert.ru
 

Το ψηφιακό ρούβλι: "χρωματισμός" ακόμα στο τραπέζι

Το ψηφιακό ρούβλι -το αγαπημένο συγκεντρωτικό, προγραμματιζόμενο και ανιχνεύσιμο κουπόνι της Κεντρικής Τράπεζας των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης- χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για την πληρωμή ενός κουρέματος στο Yekaterinburg (Γιεκατερίνμπουργκ):

Η υπηρεσία Τύπου της Sinara Bank ανέφερε ότι για πρώτη φορά στο Yekaterinburg ένας πολίτης χρησιμοποίησε το ψηφιακό ρούβλι για να πληρώσει για τις υπηρεσίες ενός κομμωτηρίου. Σύμφωνα με αυτήν, ο πελάτης, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου της τράπεζας, μετέφερε χρήματα στο λογαριασμό του επιχειρηματία σε ψηφιακά ρούβλια στην Delobank (μέρος της Sinara Bank). [...]

Οι πραγματικές συναλλαγές με ψηφιακά ρούβλια για φυσικά και νομικά πρόσωπα άρχισαν στη Ρωσία στις 15 Αυγούστου. Η μαζική εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου προγραμματίζεται για το 2025. Μεταξύ των πρώτων 13 τραπεζών που δοκιμάζουν την εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου είναι η Alfa Bank, η VTB, η Promsvyazbank (PSB), η Sinara Bank, η Ak Bars. Οι πιλοτικές δοκιμές πραγματοποιούνται σε 11 ρωσικές πόλεις και αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ανοίξει ψηφιακά πορτοφόλια.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ρωσίας έχει ήδη αθετήσει την υπόσχεσή της ότι δεν θα θέσει ποτέ, μα ποτέ, ποτέ (!) περιορισμούς στο τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι τα ψηφιακά τους ρούβλια. Η ιδέα του "χρωματισμού" των ψηφιακών ρουβλίων ήταν ένας οδυνηρός μύθος τον Απρίλιο, αλλά τώρα είναι κάτι που θα εξεταστεί αργότερα κατά την εφαρμογή της CBDC:

Πολύ ελπιδοφόρο. (πηγή / πηγή)
 
Λεωφορεία της περιοχής της Μόσχας χωρίς μετρητά

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν στους κατοίκους της περιοχής της Μόσχας ότι τα μετρητά είναι αυστηρά απαγορευμένα στα λεωφορεία:

πηγή: innoginsk.ru
 

Παρεμπιπτόντως, το Νογκίνσκ απέχει περίπου 15 λεπτά από τα κεντρικά γραφεία του Έντουαρντ...

Αυτό το ιστολόγιο έχει γράψει στο παρελθόν για την ανοχή στα μετρητά στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Ρωσία. Θυμάστε όταν ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Thomas Röper ισχυριζόταν ότι υπάρχουν μηδενικές απαγορεύσεις μετρητών στη Ρωσία, και ότι η ίδια η ιδέα της ύπαρξης μιας τέτοιας απαγόρευσης ήταν γελοία; Αυτό ήταν αστείο.

Ο Μετασχηματισμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

___________________________________________
  
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »