Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Μεγάλη Επανεκκίνηση και Big Brother στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Σχέδιο «θερμοστάτης»: «Θα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ όλες τις καταναλώσεις στο Δημόσιο»

 

Είναι που...«χτυπάμε» τον Πούτιν!

Κίνητρα για τους φορείς του δημόσιου τομέα που θα κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας ιδίως μέσω της χρήσης κλιματιστικών ανακοινώνουν ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Δημιουργούμε ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας για το δημόσιο», ανακοίνωσε αρχικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι στόχος είναι άμεσα να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ενώ μεσοπρόθεσμα ο στόχος είναι η μείωση κατά 30% μέχρι το 2030

«Θεσπίζουμε κίνητρα στους φορείς του δημοσίου» πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

«Έχουμε δρομολογήσει παρεμβάσεις με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα με το πρόγραμμα Ηλέκτρα ύψους 640 εκατ. ευρώ που στοχεύουν σε εξοικονόμηση ενέργειας 30% σε 2,5 εκατομμύρια τμ. κτηρίων του δημοσίου

Από την πλατφόρμα θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στα 212.000 ρολόγια του δημοσίου και εκεί θα καταγράφονται οι λογαριασμοί του ρεύματος», είπε ο

παίρνοντας τον λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοινώνοντας ότι με ΚΥΑ θα οριστούν υπεύθυνοι δράσεων εξοικονόμησης ανα φορέα και υπουργείο που με τη σειρά τους θα ορίσουν υπευθύνους ανά κτήριο.

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και help desk για τη βοήθεια των φορέων όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Όσον αφορά τα μπόνους είπε ότι αυτά θα δίνονται στους φορείς ανάλογα με το αν θα πετυχαίνουν τους στόχους με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια όπως π.χ. φορέας που πέτυχε τον στόχο αλλά δεν συντήρησε τον κλιματισμό τότε θα πάρει λιγότερα χρήματα.

Η τελική απόφαση για το ποσό θα είναι αποτέλεσμα ενός τύπου. Οι Φορείς που δεν πέτυχαν τους στόχους και δεν εφάρμοσαν τα μέτρα θα πρέπει να κάνουν οικονομίες από αλλού στους προϋπολογισμούς τους».

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο που θα περιλαμβάνει ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών θα προβλέπει κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συστάσεις για να λειτουργούν τα κλιματιστικά, ΑΥΣΤΗΡΩΣ, στους 26 με 27 βαθμούς.

Πώς θα λειτουργούν κλιματιστικά και συσκευές

  • Τα κλιματιστικά θα ρυθμιστούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (26-27 βαθμούς)
  • Οι εργαζόμενοι ανά 2-3 ώρες θα κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και θα ανοίγουν τα παράθυρα.
  • Την ίδια ώρα, θα πρέπει να κλείνουν υπολογιστές, φώτα, κλιματιστικά όταν φεύγουν από το γραφείο.
  • Θα τοποθετηθούν, ακόμη, στόρια και κουρτίνες και προτείνεται να μένουν αεριζόμενοι οι χώροι τα βράδια, για να μειωθεί η ζέστη το καλοκαίρι.

(ΦΩΤΟ:intime)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »