Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: η επίθεση στο Παρίσι κατά δημοσιογράφων της TV Premières Lignes έγινε ως αντίποινα γιατί το κανάλι-εταιρία ήταν συμπαραγωγός με το ARTE στο ντοκιμαντέρ καταπέλτη κατά των BIG PHARMA. Tίτλος του:”BIG PHARMA LABOS TOUT PUISSANTS” Big Pharma -παντοδύναμα εργαστήρια.Κατήγγειλαν: η φαρμακοβιομηχανία μπορεί αυτή μόνη ν΄αποφασίζει κυβερνητικές πολιτικές της Υγείας.Οι 5 πρώτες:Novartis, Pfizer, Johnson & Johnson, Roche, Sanofi… και τους άνοιξε η όρεξη με το covid19..

Η σημερινή επίθεση στο Παρίσι είχε στόχο δημοσιογράφους της τηλεόρασης Premières Lignes.Οι 2 τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι 2 μισθωτοί υπάλληλοι της εταιρίας παραγωγής και πρακτορείου τύπου « Premières Lignes »για την εκπομπή “Cash Investigation” : πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα αναφέρει τώρα η παρουσιάστρια της εκπομπής η Elise Lucet στην κρατική τηλεόραση France 2. Τα γραφεία της εταιρίας ήταν στο 10 rue Nicolas Appert στο Paris στην πολυκατοικία όπου άλλοτε ήταν το Charlie Hebdo. Είναι 2 συνεργάτες της Premières Lignes télévision,της εταιρίας παραγωγής που παράγει την εκπομπή έρευνας του κρατικού France 2 ”Cash Investigation”,αυτοί που τραυματίστηκαν είπε η Elise Lucet.

“Είχα τους παραγωγούς,κυρίως τον Luc Hermann και πολλούς μισθωτούς από το Premières Lignes télévision στο τηλέφωνο εδώ και 1,5 ώρα που μου επιβεβαιώνουν τώρα με βεβαιότητα ότι 2 από τους συνεργάτες μας τραυματίστηκαν 1 άνδρας και μια γυναίκα,“εξηγεί στο plateau των 13 Heures, η παρουσιάστρια της εκπομπής Elise Lucet.  

Η ομάδα παραγωγής είναι υπό σοκ. Η Elise Lucet αναφέρει ότι
η “πλειοψηφία των συνεργατών της Premières Lignes έζησαν ήδη την επίθεση των αδερφών Kouachi κατά Charlie Hebdo πριν 5 χρόνια“, ένα”τραυματικό βίωμα βαθύ για όλη την ομάδα“. Αυτή η νέα τρομοκρατική επίθεση, “που δεν ξέρουμε αν είναι τρομοκρατική ή όχι “, ξυπνάει αθέλητους φόβους και τραυματικά βιώματα” δήλωσε η Elise Lucet.

Γιατί στοχοποιήθηκε το κανάλι είναι απλό μιλάει μόνο του αυτή την ώρα…Ήταν συμπαραγωγός με το ARTE σ΄ένα φιλμ ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Luc Hermann και Claire LAsko που ανέβηκε και παρουσιάστηκε για α΄φορά στο ARTE στις 15 Σεπτέμβρη 2020 με τρομερή τηλεθέαση.958.000 θεατές on line διαθέσιμο στο REPLAY στο ARTE.FR

Θέμα του η παντοδυναμία των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών. Τίτλος του:”BIG PHARMA LABOS TOUT PUISSANTS” Big Pharma -παντοδύναμα εργαστήρια.
Εικόνα

Γράφει στην αρχική σελίδα τώρα την ώρα της επίθεσης το site της τηλεόρασης: δυνατή στα δίκτυα επιρροής με μια δύναμη συγκρινόμενη με αυτή του κράτους η φαρμακευτική βιομηχανία μπορεί αυτή μόνη ν΄αποφασίζει κυβερνητικές πολιτικές της Υγείας. Κάποια εργαστήρια πετυχαίνουν να προσανατολίσουν την έρευνα, τις χρηματοδοτήσεις και τις δημόσιες επιδοτήσεις προς τις πιο ακριβές θεραπείες τους.Μερικές φορές εις βάρος της υγείας των ασθενών. Τα εργαστήρια κρίθηκαν υπεύθυνα για την απόκρυψη των σοβαρών εθιστικών ή παρενεργειών του φαρμάκου τους. Και η μάχη εναντίον του Covid-19 αυξάνει την όρεξη των εργαστηρίων. Μήπως το νέο παράδειγμα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, με πλήρη χρηματοδότηση του οικοσυστήματος των ναρκωτικών, απειλεί τη μακροζωία του καλύτερου πολιτικού συστήματος αλληλεγγύης της δημόσιας υγείας;
Атака в Париже: жизни пострадавших вне опасности

Big Pharma
Τα τελευταία 10 χρόνια, το τοπίο της φαρμακευτικής βιομηχανίας έχει αλλάξει δραματικά. Μόνο μια χούφτα φαρμακευτικών εταιρειών συγκεντρώνει την παραγωγή της πλειονότητας των φαρμάκων. Στην παγκόσμια κορυφή των 5 πρώτων, η Ελβετική Novartis, οι δύο Αμερικανοί γίγαντες Pfizer και η Johnson & Johnson, έπειτα η Roche, η άλλη Ελβετική βιομηχανία και ο Γάλλος γίγαντας Sanofi. Με 100.000 υπαλλήλους η καθεμιά, αυτές οι πολυεθνικές, που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά, ονομάζονται συνήθως Big Pharma.
Ο Luc Hermann που υπογράφει αυτή την έρευνα είναι δημοσιογράφος  σκηνοθέτης και συμπαραγωγός (Premières Lignes), και πρόσφατα σκηνοθέτησε μαζί με τον Gilles Bovon « Starbucks sans filtre » (Arte) και« Jeu d’influences, les stratèges de la communication » (France Télévisions).

Η Claire Lasko, είναι σκηνοθέτης Βρετανίδα που υπέγραψε πολυάριθμα ντοκιμαντέρ για BBC και Channel 4. Aυτό το κείμενο είναι αυτή την ώρα η αρχική σελίδα της τηλεόρασης που μάτωσαν στο Παρίσι…

Τώρα αν μπει κανείς στο ARTE θα δει ότι το φιλμ που έκανε μαζί με την Premières Lignes καταγγέλει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες είναι τώρα πιο πλούσιες και πιο δυνατές από ποτέ.Το φιλμ είναι μια έρευνα, αναφέρει, επί μιας βιομηχανίας εκτός ελέγχου της οποίας τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν με τις επιτακτικές ανάγκες της δημόσιας υγείας…..….

Για να διατηρήσουν το μονοπώλιο τους, αυτά τα μεγάλα εργαστήρια θα υποτιμούσαν, ή ακόμα και θα έκρυβαν, ορισμένα ανεπιθύμητα αποτελέσματα που προκαλούνται από τα προϊόντα τους. Στην Ευρώπη, το Depakine, ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο που ευθύνεται για γενετικές ανωμαλίες και νευροαναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά που εκτίθενται στη μήτρα, βρίσκεται στην καρδιά ενός ηχηρού σκανδάλου. Υπόνοιες ότι καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις υγειονομικές αρχές και τους καταναλωτές για αυτούς τους γνωστούς κινδύνους, η Sanofi κατηγορήθηκε για «επιδεινωμένη εξαπάτηση», «ακούσιο τραυματισμό» και «ανθρωποκτονία».
αυτή είναι αληθινά η πεποίθηση που έχουμε μετά από πάνω από 1 χρόνο έρευνας:αυτές οι Big Pharma κι αυτές οι οικονομικές πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των μεγάλων δημοκρατιών μας επιβάλλοντας τιμές πολύ ακριβές

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η κρίση των οπιοειδών προκαλεί όλεθρο (περισσότεροι από 100 θάνατοι την ημέρα), οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες κατηγορούνται ότι ενθάρρυναν τη μαζική συνταγή αυτών των παυσίπονων, αναλγητικών, καταπραυντικών ενώ απέκρυψαν τον εξαιρετικά εθιστικό χαρακτήρα τους.

Το 2019, η Johnson & Johnson διατάχθηκε να πληρώσει στην πολιτεία της Οκλαχόμα 572 εκατομμύρια δολάρια γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών της. Ενώ η φαρμακευτική βιομηχανία επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από καινοτομίες στη δημόσια έρευνα, οι τιμές των φαρμάκων αυξάνονται: χρεώθηκαν 84.000 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δεν καθορίζονται οι τιμές, η θεραπεία της ηπατίτιδας C κοστίζει 24 000 ευρώ στη Γαλλία, όταν η νέα γονιδιακή θεραπεία κατά της λευχαιμίας που διατίθεται στο εμπόριο από τη Novartis είναι περίπου 300.000 ευρώ. Μεταξύ έντονων πιέσεων και παράνομων συμφωνιών, τα εργαστήρια αναπτύσσουν αποτελεσματικές στρατηγικές για να διατηρήσουν την αποκλειστικότητά τους, όπως η ίδια η Novartis, η οποία κατάφερε να επιβάλει στην αγορά ένα φάρμακο κατά της AMD (εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία) 40 φορές πιο ακριβό από τον ανταγωνιστή του. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, η Novartis, η Roche και η Genentech καταδικάστηκαν από τη Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού για την καταβολή 445 εκατομμυρίων ευρώ για καταχρηστικές πρακτικές στη θεραπεία της AMD .
Το Premières Lignes είναι ταυτισμένο με τον πόλεμο κατά των BIG PHARMA εν μέσω covid αυτό είναι το προφίλ του στο twitter.….παρακάτω χαίρεται την επιτυχία της έρευνας ντοκιμαντέρ και της αποδοχής που είχε .. φαίνεται ότι δεν χάρηκαν όλοι….
Στο ντοκιμαντέρ γίνεται εκτενής λόγος για την αστρονομική υπερ-κοστολόγηση φαρμάκων εκ μέρους των 5 γιγάντων της φαρμακοβιομηχανίας (Novartis, Roche, Pfizer, Johnson & Johnson, Sanofi) που συνοπτικά αποκαλούνται « Big Pharma ».” Η ετήσια μπίζνα τους κυμαίνεται το  2019, σε 45 δις- 70 δις dollars,ανώτερο νούμερο από το ΑΕΠ πολλών χωρών. Τι νιώθεις όταν επιπλέεις πολύ πάνω από το νόμο. Ειδικά στο άνευ προηγουμένου πλαίσιο μιας πανδημίας, η επίλυση της οποίας εξαρτάται από την εμπορία, από αυτή την ίδια φαρμακευτική βιομηχανία, ενός αξιόπιστου και προσβάσιμου εμβολίου”σχολιάζει η lemonde με βάση το ντοκιμαντέρ..

300.000 ευρώ για μια θεραπεία καρκίνου όταν οι καθηγητές μας εξηγούν ότι μέσα σ΄ένα δημόσιο εργαστήριο η θεραπεία δεν κοστίζει παρά 50.000 ευρώ
Αποφασίσαμε να μπούμε μέσα σε αυτή τη βιομηχανία που είναι δυνατή από κάποια κράτη.Ερευνήσαμε πως αυτή η βιομηχανία έγινε υπερχρηματιστηριακή πως στο μεγάλο της μέρος είναι διαχειρίσιμη από το Χρηματιστήριο διαχειριζόμενη για το κέρδος με κάθε τίμημα.Οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ είναι εντελώς ελεύθερες.Κατ΄ουσίαν ένα εργαστήριο μπορεί ν΄αποφασίσει ν΄αυξήσει την επομένη κατά 5000% την τιμή ενός φαρμάκου.Έχουν δικαίωμα να το κάνουν είναι νόμιμο. Απολύτως ανήθικο αλλά νόμιμο.Στην Ευρώπη οι τιμές είναι πιο πλαισιωμένες.Αλλά χρειάζεται μια τεράστια ενέργεια για τις μεγάλες μας δημοκρατίες στην Ευρώπη για να επιβάλουν(καθορίσουν) μια τιμή.Γιατί μ΄έναν πολύ δαιμονικό τρόπο τα εργαστήρια αρνούνται να διαπραγματευθούν με την Ευρώπη ή πολύ σπάνια.Τα εργαστήρια προτιμούν με τα γραφεία τους σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη να διαπραγματευθούν με κάθε χώρα.Κι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο εμπιστευτικές.Σε συζήτηση μας με τ.Υπ. Υγείας της Γαλλίας Μarisol Touraine παραδέχεται την αδυναμία της στις συζητήσεις πολύ γερές με τα φαρμακευτικά εργαστήρια.Εκβιάζουν το εξής φάρμακο σώζει ζωές οπότε πληρώστε όσο όσο.”(από το ντοκιμαντέρ)

Όπως η περίπτωση του Daraprim, ένα φάρμακο κατά της τοξοπλάσμωσης και της ελονοσίας, η τιμή του αυξήθηκε κατά 5.400% τον Σεπτέμβριο του 2015, με απόφαση του Martin Shkreli, διευθυντή ενός hedge fund. Ο κυνισμός του είναι ανησυχητικός. «Αν μπορούσα να επιστρέψω στο παρελθόν, θα είχα αυξήσει ακόμη περισσότερο την τιμή», είπε σε δημόσια ακρόαση, ενώ κατηγορείται για απάτη.

Άλλοι δεν δίστασαν να αρνηθούν τις επικίνδυνες παρενέργειες των προϊόντων τους. Αυτή ήταν η περίπτωση των εργαστηρίων Servier με το Mediator, που αποσύρθηκε από την αγορά 30 χρόνια μετά τη διάθεσή του ή το Depakine, το αντιεπιληπτικό φάρμακο της Sanofi που συνταγογραφείται για έγκυες γυναίκες και είναι υπεύθυνο για σωματικές και κινητικές διαταραχές σε χιλιάδες παιδιά. Ανάμεσά τους, ο γιος του Marine Martin, ο οποίος μαρτυρεί επιτέλους τον αγώνα του. Περισσότερες από 14.000 έγκυες γυναίκες εκτέθηκαν στο Depakine μεταξύ του 2007 και του 2014, καθώς η παντοδυναμία της φαρμακευτικής βιομηχανίας επιβεβαιώνεται με την πάροδο των ετών αναφέρει ότι ορισμένες αλλαγές φαίνεται να βρίσκονται σε εξέλιξη: Ο Martin Shkreli καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2018 σε 7 χρόνια φυλάκισης. Στην υπόθεση Dépakine, η Sanofi κατηγορήθηκε για “ανθρωποκτονία” τον Αύγουστο του 2020 αναφέρει η lemonde βασιζόμενη στο ντοκιμαντέρ…

Στις 15 Σεπτέμβρη 2020 η lemonde είχε προαναγγείλει το φιλμ με τίτλο άρθρου:« Big Pharma, labos tout-puissants » : μεγάλα κέρδη, μεγάλα σκάνδαλα.

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ; OI ΦΑΡMAKOBIOMHXANIEΣ

Η PHARMA των ζώων…. απόλυτος Όργουελ…..

Το πλαίσιο της επίθεσης είναι ισλαμιστικό ο στόχος είναι άλλος. Ήταν 2 δημοσιογράφοι συνεργάτες του « Premières Lignes » tv εταιρίας παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών που ταυτίστηκε με τη συμπαραγωγή της με ARTE στο ντοκιμαντέρ ”BIG PHARMA LABOS TOUT PUISSANTS” Big Pharma -παντοδύναμα εργαστήρια.


dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ