Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος στέκεται μέσα στα ερείπια ενός κοινοτικού κέντρου στη Ράφα που καταστράφηκε σε μια πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. © AFP / Getty

Τώρα θα βγουν κι αυτοί της Μοσάντ που παριστάνουν τους ισα-αποστάκηδες να πουν ότι οι «ψευτοΠαλαιστίνιοι» πεθαίνουν μόνοι τους από την πείνα …για επικοινωνιακούς λόγους.

Δημοσιεύει η Independent:

Η Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα «ανθρωπιστικής καταστροφής» και ο λιμός μπορεί σύντομα να χτυπήσει 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο προϋπολογισμός της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA) αναμένεται να εξατμισθεί «μέσα σε ένα μήνα» και υπάρχει απεγνωσμένη ανάγκη για πρόσθετα κεφάλαια, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.
Σχεδόν 2.000 πολίτες της Γάζας που πυροβολήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό μπορεί επίσης να χάσουν τα άκρα τους λόγω της κρίσης της χρηματοδότησης.

Συνολικά, η UNRWA χρειάζεται 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,068 δις Ευρώ) ετησίως για να
διατηρήσει τα σχολεία, τα ιατρικά και διατροφικά της προγράμματα και την οικονομική στήριξη 5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στη Συρία, στο Λίβανο και στην Ιορδανία.
Το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να ζητήσει πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη και τον Αραβικό Κόλπο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της, αποφάσισαν να μειώσουν κάθε χρηματοδότηση, αφήνοντας ένα δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο από 440 εκατομμύρια δολάρια.

Χωρίς νέες χρηματοδοτήσεις, το σοβαρότερο πλήγμα θα υποστεί η Γάζα, ένας θύλακας 25 μιλίων που φιλοξενεί σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους και υπόκειται σε 12ετή ισραηλινή και αιγυπτιακή πολιορκία.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι χρειάζονται επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια για την αποφυγή μιας επικείμενης κρίσης στον τομέα της υγείας.

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε το μισό πληθυσμό της Γάζας», δήλωσε η Elizabeth Campbell, διευθυντής του γραφείου της UNRWA στην Ουάσινγκτον.
«Θα πρέπει να κλείσουμε σχολεία, οι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση στα δικά μας συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει να κόψουμε θέσεις εργασίας».
Μετά την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ), η UNRWA είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Γάζα.

Η κ. Campbell προειδοποίησε ότι μια αποσταθεροποιημένη Γάζα θα αποτελούσε επίσης άμεση απειλή για το Ισραήλ.
«Θα υπάρξει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια», είπε.
«Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι για τις συνέπειες στην ασφάλεια».

Οι προειδοποιήσεις της επαναλήφθηκαν και από τον Jamie McGoldrick, τον συντονιστή της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη, ότι χωρίς άμεση χρηματοδότηση, περίπου 1.700 άνθρωποι στη Γάζα μπορεί να χάσουν τα άκρα τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Περίπου 29.000 άνθρωποι στο θύλακα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά σε διαμαρτυρίες και συγκρούσεις κοντά στους συνοριακούς φράχτες κατά το παρελθόν έτος.

Τουλάχιστον 7.000 έχουν πληγεί από πυροβολισμούς, κυρίως στα κάτω άκρα. Εκατοντάδες από αυτούς χρειάζονται επείγουσα θεραπεία διάσωσης άκρων από τον ΟΗΕ.
«Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πυροβοληθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και έχουν ανάγκη αποκατάστασης και πάρα πολύ σοβαρές και πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις ανακατασκευής οστών για μια διετία πριν αρχίσουν να αποκατασταθούν», δήλωσε ο κ. McGoldrick.
Χωρίς τέτοιου είδους διαδικασίες, αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό, προειδοποίησε.
Υπάρχουν πρόσθετοι φόβοι για την υγεία εάν το πρόγραμμα εμβολιασμού του ΟΗΕ στη Γάζα αναγκαστεί να σταματήσει.

Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών έχει ήδη αναγκαστεί να μειώσει τη βοήθεια για 193.000 ανθρώπους φέτος στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Και θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω, αν ο οργανισμός αντιμετωπίσει κρίση ταμειακής ρευστότητας τον Ιούνιο, πράγμα που είναι πολύ πιθανό.
Οι προειδοποιήσεις έγιναν καθώς το Ισραήλ και η Γάζα βρέθηκαν στο χείλος ενός άλλου πολέμου εν μέσω της πιο θανατηφόρας εκδήλωσης βίας από τη σύγκρουση του 2014.
Οι μάχες ξέσπασαν το Σάββατο το πρωί, όταν ένοπλες παρατάξεις μέσα στη στρατιωτική λωρίδα πυροδότησαν περίπου 700 πυραύλους στο νότιο Ισραήλ, προτρέποντας τις ισραηλινές δυνάμεις να καταστρέψουν περίπου 350 στόχους στο θύλακα.

Η βία προκλήθηκε από τη δολοφονία τεσσάρων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων δύο μαχητές, στα σύνορα από ισραηλινά πυρά την προηγούμενη ημέρα, μετά από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες.
Μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρουκέτες σκότωσαν 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών και δύο παιδιών στη Γάζα. Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ.
Η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Έθνη αγωνίστηκαν για προσωρινή εύθραυστη κατάπαυση πυρός που εξακολουθεί να ισχύει.

Αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα είναι μόνο προσωρινή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να παραδώσουν τον πολυαναμενόμενο και αμφιλεγόμενο ειρηνευτικό τους σχεδιασμό τον επόμενο μήνα.
Η «συμφωνία του αιώνα» έχει ήδη απορριφθεί από τους Παλαιστινίους επειδή είναι προς όφελος του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι έκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με την Ουάσινγκτον, έναν ιστορικό διαμεσολαβητή στην περιοχή, πέρυσι μετά την απόφαση του Donald Trump να αναγνωρίσει την αμφισβητούμενη πόλη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Το σχέδιο ειρήνης του Trump, εάν θεωρείται ότι ευνοεί μια πλευρά, μπορεί να είναι το χαρτί για να ανάψει νέες μάχες τον ίδιο μήνα. Η UNRWA θα διεξαγάγει διάσκεψη υπόσχεσης για να συνδέσει το τεράστιο έλλειμμα χρηματοδότησης.
Η αστάθεια της πίεσης στην ρέουσα κατάσταση είναι η χρηματοπιστωτική κρίση της ΠΑ. Τον Φεβρουάριο, η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι διέκοψε κάθε βοήθεια στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Η Παλαιστινιακή Αρχή αρνήθηκε επίσης να λάβει φορολογικά εμβάσματα από το Ισραήλ αφού αφαιρέθηκε το 5% των φόρων που εισπράττει για λογαριασμό των Παλαιστινίων, επειδή δίνεται σε οικογένειες εκείνων που συνδέονται και φυλακίζονται από το Ισραήλ για αδικήματα ασφαλείας.

Αν δεν επιλυθεί το ζήτημα, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι το χάσμα χρηματοδότησης των Παλαιστινίων θα μπορούσε να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2019, επιβαρύνοντας περαιτέρω την οικονομία, επηρεάζοντας την ανεργία κατά 50%.
«Θα υπάρξει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια»
Elizabeth Campbell, Διευθύντρια της UNRWA στη Ουάσιγκτον
Η κα. Campbell δήλωσε ότι η UNRWA θα πρέπει πιθανότατα να περικόψει περισσότερες θέσεις εργασίας από το εργατικό της δυναμικό 18.000 εργαζομένων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, που αποτελείται κυρίως από δασκάλους.
Πέρυσι έκοψαν 250 θέσεις εργασίας, προκαλώντας αναταραχές και διαμαρτυρίες.

«Έχει αποσταθεροποιητικό αποτέλεσμα. Χάσαμε τον έλεγχο της σύνθεσής μας στη Γάζα για τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι μπορεί να ξανασυμβεί.

Είπε δεν είναι τώρα «η ώρα να βγουν» από την UNRWA, χωρίς βιώσιμη εναλλακτική λύση στις υπηρεσίες τους.

Η διάλυση των θεσμών τους θα σημάνει ότι οι Παλαιστίνιοι θα «έχουν φτώχεια, ευάλωτη θέση, πείνα, έλλειψη εθνικότητας και κανέναν πολιτικό ορίζοντα», κατέληξε.

«Αυτό που θα προέκυπτε είναι από την μία καταστροφή σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά και από την άλλη ακούσια ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας», πρόσθεσε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.