Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Η Κυβέρνηση της Νοτίου Μακεδονίας (ΣΥΡΙΖΑ) έριξε πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη που πωλούσε τερλίκια στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Νέα υπόθεση γιαγιάς με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη

Στα δίχτυα της εφορίας, «έπεσε» ακόμα μία ηλικιωμένη, που πωλούσε χωρίς άδεια, τερλίκια στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτει το grtimes.gr, η γιαγιά Σουζάνα, δεν ήταν η μοναδική υπερήλικη, που πήρε πρόστιμο από την εφορία.

Ακόμα μία γυναίκα, η 82χρονη σήμερα Μαρία Κουμπάτοβα, αποκαλύπτει πως καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε με
34 ζευγάρια, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Στο πρόστιμο προστέθηκαν 3.358 τόκοι ευρώ ενώ η ίδια λαμβάνει σύνταξη μόλις 30 ευρώ.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η ομογενής από τη Ρωσία, το 2014, (ήταν τότε 78 ετών), μην έχοντας κανένα εισόδημα, αποφάσισε, να πωλήσει τερλίκια, αλλά συνελήφθη, πριν προλάβει να στήσει το εμπόρευμά της.

Σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για 9 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.358 ευρώ.



Την επόμενη μέρα, η κόρη της, Τάμαρα Σαρίδου, που βρισκόταν στο πλευρό της, είδε το ύψος του προστίμου. Όπως λέει, πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Πριν λίγες ημέρες, όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της ότι προστέθηκαν άλλα 10.000 ευρώ τόκοι. Η 82χρονη ισχυρίζεται ότι όχι μόνον δεν μπορεί να το αποπληρώσει, αλλά της δημιουργεί άγχος, ενώ η ίδια λαμβάνει ως σύνταξη το ποσό των… 30 ευρώ.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί . «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.


Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.




newsbomb.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »