Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το Facebook διαφημίζει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος

Το Facebook για άλλη μια φορά τραβά την προσοχή πάνω του. Ο λόγος είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η Cisco Talos, μια online ερευνητική ομάδα που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, ανακάλυψε ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά κάποιο τρόπο «υποστηρίζεται» από το Facebook, αφού 74 ομάδες με περίπου 385.000 μέλη, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος, που προσφέρουν.

Οι λεγόμενοι «unethical hackers» υπάρχουν ελεύθερα στο Facebook. Το 2018 βρέθηκαν τέτοιοι hackers, οι οποίοι πουλούσαν κλεμμένες τραπεζικές πληροφορίες και πιστωτικές κάρτες. Ταυτόχρονα, προσέφεραν υπηρεσίες, όπως επιθέσεις DDoS.

Ελεύθερη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό έγκλημα

Το πιο ανησυχητικό σε όλη την κατάσταση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης, αν κάποιος
χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας ομάδας, το Facebook του προτείνει και άλλες ομάδες. Συνήθως, οι ομάδες αυτές προσφέρουν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, κωδικούς καρτών, πλαστά έγγραφα, διευθύνσεις ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, fishing επιθέσεις και άλλα.

Γιατί επιλέγουν το Facebook;

Πολλές φορές, οι hackers χρησιμοποιούν το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω PayPal. Το Facebook δεν παίρνει σημαντικά μέτρα ασφαλείας απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Βασίζεται στο αν κάποιος χρήστης θα αναφέρει την ύπαρξη hackers και κακόβουλων ομάδων γενικά. Όποιες ομάδες έχουν καταργηθεί, εμφανίζονται ξανά με άλλα ονόματα και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το Facebook είναι μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί τους hackers, καθώς τους επιτρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία με τους δυνητικούς τους πελάτες (chat, σχόλια). 

Αντιμετώπιση της κατάστασης

Πρόσφατα, το Facebook είχε κατηγορηθεί για το ότι έκανε διακρίσεις με βάση διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως την εθνικότητα. Έτσι, απαγόρευσε την ύπαρξη σχετικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων στην πλατφόρμα του.


Η δράση των ομάδων ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι πολύ επικίνδυνη και είναι απαράδεκτο να διαφημίζονται μέσω της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook μάλλον θα χρειαστεί να λάβει ξανά δραστικά μέτρα και να απαγορεύσει την ύπαρξη αυτών των ομάδων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »