Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ακτιβιστές σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον

Να συγκεντρωθούν έξω από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον σχεδιάζει μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών που θέλει να εμποδίσει, όπως λέει, την κατάληψή της από τον Χουάν Γκουάιδο.

Έτοιμα να διακινδυνέψουν να συλληφθούν δηλώνουν τα μέλη μιας ομάδας Αμερικανών ακτιβιστών, προκειμένου να προστατέψουν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον και θέλοντας να εμποδίσουν την κατάληψή τους, όπως λένε, από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της χώρας της Λατινικής Αμερικής, Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε αυτοαναγορευτεί προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας. 

Όπως δήλωσε ένα μέλος της ομάδας στο Sputnik, ο δικηγόρος Κέβιν Ζίσι, «ο βασικός στόχος είναι να
σταματήσουν την κατάληψη της πρεσβείας από την αντιπολίτευση, την ψεύτικη κυβέρνηση που ο Τραμπ προσπαθεί να προωθήσει στο πλαίσιο ενός πραξικοπήματος… Σχεδιάζουμε να μείνουμε, σχεδιάζουμε να αντισταθούμε, θα ρισκάρουμε να συλληφθούμε εάν είναι απαραίτητο».

Σύμφωνα με την ίδιο, αύριο πιθανόν η αστυνομία και πρόσωπα της αντιπολίτευσης να επιχειρούσουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πρεσβεία. 

Η ομάδα των ακτιβιστών σχεδιάζει να συγκεντρώσει ανθρώπους έξω από την πρεσβεία.


Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Την ίδια ώρα, η Ρωσία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ