ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Οι ΜΚΟ και οι αντιδραστικοί σκοποί τους

Πέρα από όλα τα άλλα, οι ΜΚΟ λειτουργούν και ως ένας μοχλός
προώθησης της απλήρωτης εργασίας και της ιδιωτικοποίησης
των κοινωνικών υπηρεσιών
Στην πρώτη επίσημη καταγραφή τους, οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ) ανευρέθησαν 422 σε όλη τη χώρα.


Αυτές είναι τυπικά μη κερδοσκοπικές εταιρείες, έχουν όμως και μισθοδοτούν 4.000 υπαλλήλους, ένα νούμερο πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα δηλαδή.


Το θέμα είναι πού βρίσκουν τα λεφτά. Τα έσοδά τους προέρχονται:
7% από εισφορές μελών, 18% από ευρωπαϊκά προγράμματα, 27% από κρατικές επιχορηγήσεις (σκεφτείτε, δηλαδή, να ήταν και κυβερνητικές!), 45% από ιδιώτες χορηγούς, από καπιταλιστές δηλαδή.

Οι πηγές χρηματοδότησής τους, αστικό κράτος και κεφάλαιο, είναι σαφώς δηλωτικές του σκοπού ύπαρξής τους.

Γιατί οι καπιταλιστές δεν δίνουν λεφτά για σκοπό που δεν έχουν συμφέρον. Οι ΜΚΟ, λοιπόν, έχουν 20.000 εθελοντές, που τους χρησιμοποιούν σε διάφορες δραστηριότητες, πολλές απ’ τις οποίες αφορούν τομείς που κανονικά έπρεπε να καλύπτει το κράτος με έμμισθους εργαζόμενους.

Προωθούν έτσι την απλήρωτη εργασία, την οποία ακριβώς εφαρμόζουν πολλοί καπιταλιστές στις επιχειρήσεις τους.

Το αντάλλαγμα για την εργασία των εθελοντών
προφανώς είναι η υπόσχεση για την πρόσληψή τους σε κάποια εταιρεία των
καπιταλιστών που σχετίζονται με τις αντίστοιχες ΜΚΟ. Καλλιεργείται, δηλαδή, η συνείδηση του ποικιλότροπα υποταγμένου στην εργοδοσία εργαζομένου.

Οι ΜΚΟ, ακόμα, από τη στιγμή που ασχολούνται με τομείς που κανονικά καλύπτει το κράτος με τις υπηρεσίες του συνιστούν μια πλάγια ιδιωτικοποίηση.

Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ΜΚΟ τις ελέγχει ο μηχανισμός των κομματαρχών των αστικών κομμάτων. Στην ουσία, έχουν αντικαταστήσει τα παλιά ρουσφετολογικά γραφεία.

Αυτό είναι, λοιπόν, το «φρούτο» των ΜΚΟ για τις οποίες τόσα χρήματα δίνονται και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ζήτημα της κατάργησης αυτών των οργανώσεων πρέπει να μπει στα άμεσα αιτήματα του εργατικού κινήματος. Τα λεφτά που δίνονται για τις ΜΚΟ να πάνε σε δημόσιες παραγωγικές δραστηριότητες και για δημιουργία θέσεων εργασίας για άνεργους Έλληνες εργαζομένους. Το εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή τη φάμπρικα της εξαπάτησης και των ύπουλων καπιταλιστικών σχεδίων.

Σ. Κρόκος

ΠΗΓΗ:
http://socialistikiprooptiki.blogspot.gr/2016/01/blog-post_87.html


το είδα

1 σχόλιο:

  1. B.NTΡΙΤΣΑΣ

    Κύριε Κρόκο, σας συγχαίρω για το άρθρο σας. Αλλά ενώ ξεσκεπάζετε το ρόλο των ιδιωτών καπιταλιστών που χρηματοδοτούν αυτές τις οργανώσεις, δεν προχωρείτε πιο πέρα. Δηλαδή, δεν διευκρινίζετε ότι μερικές από αυτές είναι ύπουλες και αντεθνικές, υποστηρίζουν την ανηθικότητα (δηλ. τις απαιτήσεις όλων των ανώμαλων που ξευτελίζουν το θεσμό των φύλων και της οικογένειας), προσβάλλουν το χριστιανισμό (γυναίκες FEMEN) κ.α. Τουλάχιστον θα μπορούσατε να κατανομάσετε τον πλέον περιβόητο χρηματοδότη αυτών των περιβόητων οργανώσεων, που είναι ο Τζώρτζ Σόρος. Αυτόν τον ανθέλληνα, αυτό το μεγάλο καθήκι του Σιωνισμού. Μην ντρέπεστε, αναφέρετε και κανένα από τους ''καπιταλιστές''. Φοβάστε να πείτε ονόματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ