Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Φουμέντο: Η κεφαλλονίτικη συνταγή που εξαλείφει τη γρίπη.

proionta-tis-fisis.com


Φουμέντο: Η κεφαλλονίτικη παραδοσιακή συνταγή – φωτιά, που εξαλείφει τα συμπτώματα της γρίπης
«Φουμέντο» θα πει Φωτιά. Στην τοπική διάλεκτο των νησιών του Ιονίου, το Φουμέντο ήταν η «θεραπεία με εισπνοή ατμών». Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη παραδοσιακή θεραπευτική συνταγή της Κεφαλλονιάς, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης.
Το «φουμέντο» καταπολεμά τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και την καταρροή, μέσα σε λίγα λεπτά.


Δείτε τί υλικά χρειάζεστε:


– 2 μέρη τσάι του βουνού
– 1 μέρος κονιάκ
– 4-5 κομάτια κανέλα ξύλο
– 2-3 κουταλιές του γλυκού μέλι

Παρασκευή

Βράζετε το τσάι με την κανέλα κι όταν βράσει καλά και κοχλάσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ και το μέλι. Οσο ακόμη είναι καφτό, βάζετε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και κάνετε βαθιές εισπνοές. Στη συνέχεια, όσο ακόμη είναι ζεστό το ρόφημα, το πίνετε.


Εναλλακτικό φουμέντο – παλιότερη συνταγή


Παλιά, βράζανε νερό σε μία λαβέντζα, και ρίχνανε μέσα αγιασμό, φύλλαδάφνης και μηλοβαγιά. Ύστερα κουκουλώνανε το κεφάλι τους με μία κακούλα και σκύβανε πάνω από τη λαβέντζα και κάνανε εισπνοές.


* Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας τον Κεφαλλονίτη Παναγή Κουτουφά.
Το είδα: http://www.invitromagazine.gr

Γιατροσόφια


ψ

proionta-tis-fisis.com

Πράσο και μέλι για το βήχα
Aν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σας ανακουφίσει. Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, πίνετε μία κουταλιά από αυτό το φάρμακο. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τοσκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.

Κόψε το βήχα με… γλυκάνισο!

Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε άφθονα βότανα, όμως έχουμε ξεχάσει πόσο πολύτιμα είναι παρόλο που οι γιαγιάδες μας τα χρησιμοποιούσαν, καθόλου τυχαία, για να αντιμετωπίσουν διάφορες παθήσεις.
Ο γλυκάνισος είναι ένα από αυτά. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχει την ιδιότητα να θεραπεύει την βρογχίτιδα και το άσθμα. Τα στοιχεία creosol και alpha-pinene που περιέχει καταπολεμούν στα φλέματα και μειώνουν το βήχα.


Την επόμενη φορά που κάποιο κρύωμα θα σας ταλαιπωρήσει δοκιμάστε το παρακάτω αφέψημα:

Πολτοποιείστε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου για κάθε φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε να τραβήξει για 10-20 λεπτά και σουρώστε.
: Για καλύτερα αποτελέσματα πίνετε 3 και περισσότερα φλιτζάνια την μέρα.
Αραιωμένο μπορείτε να το δώσετε και στα παιδιά.

Επίμονος βήχας; Φτιάξτε μόνοι σας φυτικό, μυρωδάτο σιρόπι και νικήστε τον!
Πονάει ο λαιμός σας; Δε σταματάτε να βήχετε; Αν δε θέλετε, λοιπόν, να πάρετε φάρμακα, τότε τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να φτιάχνατε σπίτι σας ένα φυτικό, μυρωδάτο σιροπάκι; Πάμε να δούμε πώς:


Υλικά:

 500ml νερό,
 250 ml μέλι,
 1 κ.σ γλυκόριζα (ξερή),
 1 κ.σ αποξηραμένο θυμάρι,
 1 κ.σ γλυκάνισο


Διαδικασία:

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε τη γλυκόριζα και το γλυκάνισο για περίπου ένα τέταρτο. Προσοχή, όχι σε δυνατή φωτιά. Σουρώστε και ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπολ. Έπειτα, προσθέστε το θυμάρι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Ξανασουρώστε και προσθέστε το μέλι. Τοποθετήστε το σιροπάκι σε ένα γυάλινο δοχείο. Διατηρήστε το στο ψυγείο και κάθε φορά που ο λαιμός σας, σας ταλαιπωρεί καταναλώστε το. Ένα κουταλάκι του γλυκού μερικές φορές την ημέρα θα σας λυτρώσει!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »