Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εδώ στη Σουηδία, όλα θεωρούνται ρατσιστικά.

Angry Foreigner: ο νεαρός Σουηδός που τα λέει έξω από τα δόντια στο youtube και σπάει τα ρεκόρ. [βίντεο]

Έϊ. Καλωσήρθατε στη Σουηδία, την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των βιασμών.

Μερικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σουηδία είναι πολύ προοδευτική και έχει επίγνωση των καταστροφικών πατριαρχικών προτύπων. Γι’ αυτό και ο ορισμός του βιασμού εδώ είναι ευρύτερος απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και πιο ευαισθητοποιημένος στα θύματα. Άλλοι λένε ότι οφείλεται στα υψηλά επίπεδα της μετανάστευσης, όπου εισάγουμε χιλιάδες ανθρώπους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μέρη τα οποία δεν έχουν και τις καλύτερες απόψεις στα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο, δε θα μάθουμε ποτέ ποιος έχει δίκιο διότι δεν μας επιτρέπεται να μιλήσουμε για το θέμα.
Εδώ στη Σουηδία, όλα θεωρούνται ρατσιστικά.

Έχουμε τώρα επισήμως το υψηλότερο επίπεδο μετανάστευσης στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό, εντούτοις θεωρείται ρατσιστικό να υπονοήσουμε ότι θα πρέπει να μειωθεί η μετανάστευση, ακόμα κι αν υπάρχει έλλειψη στέγασης εδώ και αρκετό καιρό.

Έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό ζητιάνων στους
δρόμους, εντούτοις θεωρείται ρατσιστικό να υπονοήσουμε ότι θα πρέπει να απαγορεύσουμε την επαιτεία ή να προσπαθήσουμε να παροτρύνουμε τις χώρες αυτών των ανθρώπων να αναλάβουν τη φροντίδα τους. Γνωρίζω ότι ο ορισμός του ρατσισμού δεν ισχύει πραγματικά για «τους ανθρώπους που ζητούν χρήματα» αλλά τι σημασία έχει;, Εδώ είναι Σουηδία. Εδώ τα πάντα είναι ρατσιστικά και κανείς δεν έχει την υποχρέωση να εξηγήσει το γιατί, διότι η ισχύς βρίσκεται στην κατηγόρια και όχι στα γεγονότα.



Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε πει ότι η Σουηδία ανήκει στους μετανάστες και όχι στον εθνικό πληθυσμό, ότι τη Σουηδία την φτιάχνουν οι μετανάστες..
Σε άλλη συνέντευξή του είπε ότι η Σουηδική κουλτούρα αναπτύχθηκε λόγω εξωτερικών επιρροών και ότι η ‘Σουηδικότητα’ στην πρωτογενή της μορφή είναι βαρβαρότητα. Σα να έχουν προκύψει όλα τα θετικά στη Σουηδία μόνο από τους μετανάστες και οι Σουηδοί να έχουν συμβάλει μόνο στην καταπίεση και την τρέλα.

ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑ&@#$%Σ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014.



Ήταν επίσης ο επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος. Πιστεύετε μήπως ότι η νέα επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος είναι καλύτερη; Χμ, όχι ακριβώς. Αυτά είχε να πει για τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους:

«Πρέπει να μεριμνήσουμε για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης στους νέους. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να υπάρχουν λιγότερα δυνητικά θύματα βίας. Το να προσληφθεί* κάποιος ως μαχητής για να ασκήσει θανάσιμη βία, σημαίνει στην πραγματικότητα ότι ο ίδιος γίνεται επίσης θύμα της βίας και ότι συμβάλλει στην εξάπλωσή της στον κόσμο
– Anna Kinberg Batra, ηγέτης του Συντηρητικού (Μετριοπαθούς) Κόμματος, Expressen 25η Ιανουαρίου 2015

Η πρώην αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών και νυν διοργανώτρια κατά της τρομοκρατίας και του πολιτικού εξτρεμισμού, είπε ότι οι Σουηδοί δεν έχουν κουλτούρα, δεν έχουν ιστορία, δεν έχουν ταυτότητα, μόνο οι μετανάστες έχουν και ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να ενσωματωθούν στη νέα Σουηδία επειδή η παλιά Σουηδία δεν θα γυρίσει πίσω.
Έχει επίσης πει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί λευκοί άνθρωποι στο κόμμα της και ότι αν υπάρχουν δύο άνθρωποι που έχουν τα ίδια προσόντα για μια δουλειά στην οποία υπάρχουν λίγοι μετανάστες, τότε αυτός με το όνομα Μοχάμεντ θα πρέπει να πάρει την δουλειά. Στη Σουηδία θα πρέπει να θεωρείται προσόν το να μην είσαι Σουηδός.
Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που νομίζει ότι είναι καλή ιδέα να αποκατασταθούν οι τρομοκράτες της ISIS που επιστρέφουν, με θέσεις εργασίας, θεραπεία και στέγαση.



Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς τόσο οι δεξιοί όσο και οι αριστεροί δείχνουν το μίσος τους για τη Σουηδία και την αγάπη τους για τους τρομοκράτες. Βλέπουν τους τζιχαντιστές ως αθώα θύματα που στράφηκαν στην τρομοκρατία επειδή η Σουηδία ήταν τόσο ρατσιστική απέναντί τους γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να εξιλεωθούν αγκαλιάζοντάς τους και όλα θα πάνε καλά.

Οι Σουηδοί σιχαίνονται τους εαυτούς τους όσο κανένας άλλος λαός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν έχω δει καμία χώρα όπου ο εθνικισμός να είναι από τα μεγαλύτερα ταμπού .. σε σημείο που να θεωρείται ρατσισμός. Εάν αγαπάς την χώρα σου και την κουλτούρα σου περισσότερο, τότε δεν αγαπάς το ίδιο τους άλλους και «αυτό δεν είναι ισότητα», «αυτό δεν είναι προοδευτισμός». Αλλά ο εθνικισμός είναι άσχημος μόνο όταν τον εκφράζουν οι Σουηδοί. Όταν οι μετανάστες επιδεικνύουν την επιθυμία και τη θέληση να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και την κουλτούρα τους, τότε αυτό θεωρείται χαριτωμένο, διότι θυμηθείτε .. αυτοί έχουν κουλτούρα .. οι Σουηδοί δεν έχουν.


Το 58% του Σουηδικού λαού τώρα πιστεύει ότι η μετανάστευση είναι πολύ αυξημένη, εντούτοις από τα οκτώ κόμματα του Κοινοβουλίου μόνο το ένα θέλει να μειώσει τη μετανάστευση. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους μας δεν ζουν ούτε καν κοντά στα πολυπολιτισμικά γκέτο. Ζουν σε όλες τις λευκές Σουηδικές περιοχές ενώ λένε ότι όλοι οι άλλοι θα πρέπει να αποδεχτούν το πολυπολιτισμικό όνειρο. Ο μόνος ξένος που ποτέ συναντούν είναι ο Άραβας που τους φτιάχνει την πίτσα .. σε άλλο προάστιο.



Το Μάλμε είναι μια Σουηδική πόλη όπου οι Σουηδοί μειοψηφούν, λίγο περισσότερο από το 50% του πληθυσμού έχουν αλλοδαπή καταγωγή. Ταυτόχρονα, αυτή είναι η πόλη που οι Ισραηλίτες αποφεύγουν επειδή δεν αισθάνονται πια ασφαλείς εκεί. Έχει έναν υψηλό αριθμό εγκλημάτων μίσους κατά των Ισραηλιτών και δεν είναι οι λευκοί Ναζί που ευθύνονται γι’ αυτό. Είναι οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι αποφάσισαν ότι είναι καλή ιδέα να μισούν όλους τους Εβραίους για αυτά που μια μικρή ομάδα στην Ισραηλινή κυβέρνηση κάνει στην Παλαιστίνη.
Αλλά ξέρετε κάτι; Κανείς δεν θέλει να μιλήσει ούτε και γι’ αυτό. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι οι μετανάστες μπορούν να συμπεριφέρονται ρατσιστικά ο ένας απέναντι στον άλλον, διότι αυτό θα κατέστρεφε την πολιτική αφήγηση που παρουσιάζει τους μετανάστες ως καταπιεσμένους και τους Σουηδούς ως προνομιούχους καταπιεστές.

«Τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην συνεχίσει η κατάσταση στην ίδια κατεύθυνση που βαδίζει τα τελευταία 15 χρόνια;»

«Εκτός από αυτά που ειπώθηκαν σήμερα, θα ήθελα να καλέσω όλους τους θρησκευτικούς εκπροσώπους, τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης, να μην φοβούνται να μιλήσουν με σαφήνεια σχετικά με το από πού προέρχονται οι απειλές. Να λέτε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Όταν οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές μας απειλούν τότε δεν έχετε πρόβλημα να το αναφέρετε, όταν όμως πρόκειται για ισλαμιστές και διάφορες μουσουλμανικές ομάδες εδώ στη Σουηδία, τότε αμέσως φοβάστε. Και σε αυτό το θέμα ελπίζω ότι μπορούμε από κοινού, ως ηγέτες διαφορετικών ομάδων, να τολμήσουμε να σταθούμε μαζί και να δηλώσουμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο.»
-Lena Posner Korosi (Πρόεδρος του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου).

Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο εκπληκτικό με τη Σουηδία;
Έχουμε μετανάστες που είναι συντηρητικοί, δεξιοί, φιλελεύθεροι και ούτω καθεξής .. Δεν είναι ασυνήθιστο για αυτούς να ονομάζονται από την αριστερά ‘δουλοπρεπείς προδότες’ (House Niggas / Uncle Tom). Επειδή, στο μυαλό των αριστερών .. η δεξιά πολιτική πτέρυγα είναι πιο συντηρητική απέναντι στις μειονότητες, όπως στους μετανάστες, στους μαύρους και στις γυναίκες. Έτσι, εάν είσαι μετανάστης και δεξιός, τότε είσαι προδότης της φυλής.

Έχουν αποκαλέσει και εμένα ‘δουλοπρεπή προδότη’,
* επειδή αρνούμαι τον πολιτισμικό σχετικισμό,
* επειδή πιστεύω ότι η μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας είναι παράλογη και πρέπει να αλλάξει,
* επειδή εκτός του ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε την αυξημένη μετανάστευση, θεωρείται επίσης ρατσιστικό να απαιτούμε από τους μετανάστες να αφομοιωθούν,

όπως για παράδειγμα με το επεισόδιο της διαμάχης για την χειραψία.



Ένα περιστατικό όπου ένας φανατικός Μουσουλμάνος έπρεπε να κάνει πρακτική άσκηση στις ομάδες ένταξης, αλλά όταν εμφανίστηκε αρνήθηκε να σφίξει το χέρι το αφεντικού του γιατί ήταν γυναίκα. Η θρησκεία του το απαγορεύει.
Εκείνη τον ενημέρωσε ότι όταν εργάζεται εκεί θα πρέπει να είναι σε θέση να σφίξει το χέρι όλων, διότι είναι ένας συνηθισμένος χαιρετισμός. Αλλά εκείνος ένοιωσε προσβεβλημένος και την κατήγγειλε στην Επιτροπή Διακρίσεων.
Πριν καν η υπόθεσή δικαστεί, οι αρμόδιοι της πόλης του κατέβαλαν 30 χιλιάδες Σουηδικές κορώνες για τη διευθέτηση της υπόθεσης και την απόσυρση των κατηγοριών.


Απ’ ό,τι φαίνεται, είναι διάκριση να μην επιτρέπεται σε έναν μετανάστη να κάνει διάκριση εις βάρος των γυναικών και είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να μαντέψετε ότι όταν αυτό συνέβει οι φεμινίστριες είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Είναι αστείο πώς αυτοί οι άνθρωποι που αρέσκονται στο να ουρλιάζουν για ασήμαντα πράγματα, εξαφανίζονται όταν πρόκειται για τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις σεξισμού. Αλλά είπαμε, αυτός είναι ο πολιτισμικός σχετικισμός.

Ήρθα εδώ όταν ήμουν παιδί ως πρόσφυγας πολέμου. Η οικογένειά μου εγκατέλειψε τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία μου που μου εδώθει για νέα ζωή και φυσικά θα ήθελα κάθε πρόσφυγας πολέμου στον κόσμο να έχει την ίδια ευκαιρία που είχα εγώ. Αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι, γιαυτό θα ήθελα να τους δεχτεί μία άλλη χώρα.
* Μια χώρα που έχει βαθύτερη αίσθηση ευθύνης.
* Μια χώρα που δεν έχει αυτό το υψηλό ποσοστό μετανάστευσης.
* Χώρες στις οποίες η Επιτροπή Μετανάστευσης δεν δίνει υπηκοότητα σε αιτούντες ασύλου οι οποίοι ήδη διαθέτουν άδεια διαμονής σε άλλη χώρα.
* Ή σε αιτούντες ασύλου που δεν έχουν καθόλου χαρτιά.
* Ή γιατί όχι εκείνη την περίπτωση που ένας Άραβας στον Λίβανο πυροβόλησε κάποιον και τον σκότωσε αλλά επειδή δεν είχε όρεξη να πάει στη φυλακή, υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στη Σουηδία και τελικά η αίτησή του εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μετανάστευσης επειδή κινδύνευε να υποστεί απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση στον Λίβανο.
* Χώρες όπου οι πολιτικοί δεν φοβούνται να αγωνιστούν για τις αξίες της ισότητας, της ανεξιθρησκείας και του ανθρωπισμού. Βλέπετε, οι πολιτικοί έχουν όλες αυτές τις απαιτήσεις από εμάς αλλά όχι από τους μετανάστες. Σε εκείνους, επιτρέπουν λίγο ή πολύ να είναι και ρατσιστές, και σεξιστές και εθνικιστές.

Aν με ρωτάτε λοιπόν για τη μετανάστευση, νομίζω ότι θα χρειαστεί να κλείσουμε για λίγο τον διακόπτη και να δούμε τι στον κόρακα θα κάνουμε. Και αν αυτό με κάνει ‘δουλοπρεπή προδότη’ ποσώς με ενδιαφέρει.
Τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος. Αυτός ο νεοαφιχθής αναζητητής ασύλου έκανε την ίδια ερώτηση που πολλοί από εμάς κάνουμε. Γιατί οι Σουηδοί πολιτικοί δέχονται τόσους πολλούς μετανάστες όταν τα σπίτια και οι δουλειές δεν φτάνουν για όλους;

«Δεν ξέρω τι να πω. Μένω έκπληκτος. Δεν ξέρω, αλλά αυτό είναι παράξενο. Ακούω στις ειδήσεις να λένε ότι θέλουν να πάρουν 50.000 ή 100.000 πρόσφυγες για το 2015. Δεν σκέφτονται; Αυτοί που είπαν ότι θα πρέπει να δεχτούμε αυτόν τον αριθμό προσφύγων για το 2015 – δεν ήταν ενήμεροι για την έλλειψη στέγασης; Καταλαβαίνετε;»
-Σαμίρ.




* Σ.Σ. προσέξτε εδώ την εσκεμμένη παθητικότητα στη χρήση του ρήματος: «to be recruited – το να προσληφθεί». Σα να γίνεται παθητικά χωρίς την συγκατάθεση του ατόμου, όπως όταν σου πέφτει μια κοτσιλιά στο κεφάλι καθώς περπατάς αμέριμνος, ή όταν προσβάλλεσαι από γρίπη. Δεν φταίω εγώ που σκότωσα, βρέθηκαν μπροστά μου οι τζιχαντιστικές οργανώσεις και εκείνες με προσέλαβαν, βρέθηκαν μπροστά μου και τα θύματα και τα έσφαξα, και γιαυτό, όχι μόνο δεν φέρω καμία ευθύνη αλλά είμαι και θύμα κιόλας.

Μετάφραση-απομαγνητοφώνηση Φαίη/Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »