Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Συρία:Κούρδοι επιτέθηκαν στην χριστιανική πολιτοφυλακή του Καμισλί και δολοφόνησαν νεαρό χριστιανό μαχητή


Με σφαίρες στο κεφάλι  σκοτώθηκε ο χριστιανός σύριος πολιτοφύλακας Gabi Dawood στην πόλη Qamishli στη Β Συρία στην επαρχία της al Hasakah στην αραμαική συνοικία της πόλης. (gazire 12/1/16) Ο μάρτυρας έπεσε σε ώρα καθήκοντος κι ενώ ήταν στην υπηρεσία της χριστιανικής συριακής πολιτοφυλακής Sootoro .Δολοφονήθηκε από κούρδους μαχητές που θέλησαν να εισβάλουν στην χριστιανική συνοικία για να ελέγξουν όλη την πόλη του Qamishli .
Η δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε κατά ανδρών της ασσυριακής χριστιανικής πολιτοφυλακής διαπράχθηκε από τους κούρδους που με την υποστήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν να επωφεληθούν από την κατάσταση στη Συρία και να εγκαθιδρύσουν αυτόνομη περιοχή σκοτώνοντας και εξολοθρεύοντας τους αυτόχθονες χριστιανικούς πληθυσμούς όπως
κάνουν και μέσα στην Hasaka.


 Πριν ξημερώσει με οχήματα και βαριά όπλα, διεμβόλισαν τα τσιμεντένια εμπόδια των check point των Συρορθοδόξων (Ασύριοι ή Αραμαίοι) και στη συνέχεια κατεδάφισαν και τα υπόλοιπα φυλάκια. Έφτασαν στα γραφεία των Μονάδων Άμυνας Σουτόρο και εκεί πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο κεφάλι τον νεαρό ήρωα που εκτελούσε το ιερό καθήκον της ασφάλειας.Μαρτύρησε από αιμορραγία,Η επίθεση έγινε στη συνοικία  Al-Wasta κι τρυαμτίστηκαν 3 ακόμη άτομα συνολικά σύμφωνα με άλλη πηγή.





Κατά την εισβολή τους στη συνοικία την πλειοψηφικά χριστιανική οι κούρδοι έφεραν ελαφρά και βαρέα όπλα και επιτέθηκαν στα γραφεία των χριστιανικών Δυνάμεων Προστασίας οι οποίες είχαν τοποθετήσει οδοφράγματα και έκλεισαν την περιοχή από τον φόβο επανάληψης και νέας τρομοκρατικής επίθεσης μετά την πολύνεκρη αιματηρή ενέργεια που έγινε κατά του χριστιανικού στοιχείου της πόλης στις  30.12.2015.Ένας ακόμη χριστιανός σύριος ο Γιώργος Barsoum τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση των κούρδων. Φαίνεται ότι το Qamishli μεκάθε τίμημα οφείλει να λησμονήσει τις χριστιανικές του καταβολές.

Caθη



Tοπικά μέσα αναφέρουν ότι σποραδικές συγκρούσεις μένονται στην πόλη μεταξύ των κούρδων των Δυνάμεων Assayish και των χριστιανών μαχητών Sootoro.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ