Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αεροπορική βάση στα Κουρδικά εδάφη της βόρειας Συρίας κατασκευάζουν οι ΗΠΑ


Την ανακατασκευή παλαιού αγροτικού αεροδρομίου στις περιοχές που ελέγχουν οι Kούρδοι στη βόρεια Συρία με σκοπό τον ανεφοδιασμό των Κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων εξετάζουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar.
Η επιλογή του αεροδρομίου έγινε πριν από αρκετούς μήνες, οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες και αποσκοπεί στην δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν αμερικανικά μεταγωγικά τα οποία θα ανεφοδιάζουν τους Κούρδους με στρατιωτικό υλικό.


Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο χωριό Rmelan al-Basha βόρειο-ανατολικά της πόλης Al-Hasakeh, σε μικρή απόσταση από τα Τουρκικά και τα Ιρακινά σύνορα, εξυπηρετώντας παράλληλα και τους Κούρδους που μάχονται το ISIS στην ευρύτερη περιοχή.
Το αεροδρόμια διαθέτει διάδρομο μήκους 2.500 μέτρων που μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη και θα επιτρέψει την δημιουργία μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης η οποία θα αποτελεί το σημείο εξόρμηση των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία κατα του ISIS.


Στις 30 Οκτωβρίου 2015, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στις

ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές 50 άνδρες των ειδικών δυνάμεων και ότι θα συνεργαστούν με τις Δυνάμεις Άμυνας των Κούρδων της βόρειας Συρίας.

Ουσιαστικά η δημιουργρία της νέας βάσης στην περιοχή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης της αμερικανικής εμπλοκής στο Συριακό εμφύλιο αφού αυτή την φορά οι ΗΠΑ στέλνουν στη Συρία αριθμό στρατιωτών από τις Ειδικές Δυνάμεις οι οποίοι θα συνεργάζονται με τους Κούρδους άραβες και Ασσύριους μαχητές που μάχονται τον ISIS.

viadiplomacy

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »