Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συναντήσεις Τσίπρα – Μαρκεζίνη

Αρκετές συναντήσεις τα τελευταία δύο χρόνια φέρεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Sir Βασίλη Μαρκεζίνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Η τελευταία ήταν την προηγούμενη Παρασκευή στις 29 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, για τις συναντήσεις των δύο ανδρών κάνουν λόγο «για την ύπαρξη διαύλου και πολιτικής συζήτησης εν εξελίξει, στην οποία καταγράφονται “κοινοί τόποι”, χωρίς αυτό να σημαίνει και ταύτιση». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στην πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων με «έντιμα» και «άφθαρτα» πρόσωπα του αντιμνημονιακού στρατοπέδου ακόμα και απ’ τη συντηρητική παράταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Βασίλη Μαρκεζίνη έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την πολιτική επικαιρότητα ως περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εφεδρεία για το πολιτικό σύστημα και να διαδραματίσει ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Μια λεπτομέρεια που δεν είναι ευρέως γνωστή πάντως είναι ότι ο Βασίλης Μαρκεζίνης εκτός απ’ τον τίτλο του
Sir που του έχει απονείμει η Μεγάλη Βρετανία είναι και τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εκεί δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και έκανε τις περίφημες ομιλίες για τη σχέση της χώρας με την ευρωζώνη.

Κάλχας
http://www.antinews.gr/2013/12/06/237535
το είδα


Επίσης τον Β. Μαρκεζίνη είχε προτείνει για πρωθυπουργό η Χρυσή Αυγή


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Sir Βασιλείου Μαρκεζίνη Ο Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης γεννήθηκε σε οικογένεια, που από την πλευρά του πατέρα του, για περισσότερο από δέκα γενεές, αρχικώς στη Βενετία και αργότερα στην Ελλάδα συνδέθηκε με τον κόσμο των γραμμάτων και της πολιτικής. Έχει ανακηρυχθεί Διδάκτωρ της Νομικής από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και, από τότε, Ph.D. και LL.D. από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και DCL από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει, επίσης, ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων των Παρισίων (Paris I, Sorbonne), Γάνδης, Μονάχου και Αθηνών. Έχει αναλάβει καθηγητικά αξιώματα και διδάξει στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ, του Λονδίνου και της Οξφόρδης, όπου ήταν καθηγητής Συγκριτικού Δικαίου. Σήμερα κατέχει την έδρα Jamail Regents στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστεν (έχοντας, επίσης, διδάξει για πολλά χρόνια στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Cornell και Michigan). Στο πρόσφατο παρελθόν είχε επίσης γίνει καθηγητής στο University College του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, όπου για δεκαπέντε χρόνια κατείχε την έδρα του Αγγλο Αμερικανικού Δικαίου, καίτοι με μερική απασχόληση. Στο παρελθόν, επίσης, κατείχε την έδρα Francqui στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Έχει διδάξει και οργανώσει σεμινάρια σε είκοσι πέντε Πανεπιστήμια σε τρεις Ηπείρους.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και κατανόηση μεταξύ νομικών επιστημόνων διαφόρων συστημάτων δικαίου, ο Sir Βασίλειος ίδρυσε (κατά χρονολογική σειρά): το Ινστιτούτο Αγγλο-Αμερικανικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Leiden (το 1987, που εγκαινιάσθηκε επισήμως υπό της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπος της Ουαλίας), το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Συγκριτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (το 1995, που εγκαινιάσθηκε επισήμως από τον Γερμανό Αντι-Καγκελάριο Dr. Klaus Kinkel), το Ινστιτούτο Παγκοσμίου Δικαίου στο University College του Λονδίνου (2000) και το Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστεν (2000). Στο τελευταίο φιλοξενείται ο ιστότοπός του, περιέχων μεταφρασμένες τις σπουδαιότερες γερμανικές και γαλλικές αποφάσεις. Συνέβαλε, ακόμη, στη δημιουργία του Κέντρου Ερεύνης του Αμερικανικού Δικαίου, που εδρεύει στο Ανώτατο Γαλλικό Δικαστήριο (Cour de Cassation), κατά την περίοδο που υπηρετούσε ως Conseiller Scientifique του Πρόεδρου του Δικαστηρίου, κ. Guy Canivet.

Στην καθηγητική του σταδιοδρομία, ο Sir Μαρκεζίνης έχει εκδώσει (ή συνεκδώσει) τριάντα τέσσερα βιβλία και περισσότερα από εκατόν τριάντα νομικά άρθρα. Έχει επίσης γράψει πολιτικά άρθρα στις εφημερίδες Τhe Financial Times, The Guardian,Το Βήμα και το Έθνος. Είναι μέλος του Gray’s Inn από το 1991, δικηγορών στο Δικηγορικό Γραφείο Essex Court Chambers, ενώ ανεδείχθη Queen’s Counsel (Q.C.) το 1997 και ειδικεύεται σε διεθνείς υποθέσεις που σχετίζονται με το δίκαιο των αδικοπραξιών.

Το διδακτικό και καθηγητικό του έργο έχει αναγνωρισθεί διεθνώς δια της εκλογής του ως Εταίρου της Βρετανικής Ακαδημίας, Ξένου Εταίρου της Accademia dei Lincei της Ρώμης, της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Βελγίου, της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Άμστερνταμ και ως Αντεπιστέλλον Μέλος του Institut de France (Académie des Sciences Morales et Politiques) και της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι, επίσης, μέλος της Ακαδημίας Αμερικανικού Δικαίου (American Law Institute).

Το 2005, του απενεμήθη ο τίτλος του «Sir» από την Βασίλισσα της Αγγλίας για τις «υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις», ενώ το έργο του στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η συμβολή του στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει αναγνωρισθεί δια της απονομής σ’ αυτόν από τους Προέδρους της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ανωτάτων διακρίσεων όπως τα διάσημα του 

Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας της Γερμανίας, 

και των Μεγαλοσταύρων του Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας,

και του Τάγματος της Αξίας της Ιταλίας

το είδα




<<<    Η Μονσάντο και η μυστηριώδης απόσυρση μιας έρευνας 



 ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!!! ΜΠΟΥΡΔΕΣ !!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ …    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »