Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν ήθελε να γίνει γήπεδο στον Βοτανικό γι' αυτό τον λόγο.... [ΦΩΤΟ ΣΟΚ]


Το planet-greece "ξεβρακώνει" τον... cool Alexis και την "παρεούλα" του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ήταν αυτός που πριν από χρόνια, τόσο μες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, όσο και με τις συνιστώσες του, είχε ορθώσει ανάστημα ενάντια την κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό. "Θα υποβαθμιζόταν η περιοχή και θα επερχόταν τεράστια οικολογική καταστροφή" έλεγε. Δείτε το γιατί....

Ένας από τους λόγους που οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είχε σταματήσει ήταν επειδή η περιοχή είχε κηρυχτεί ως υγροβιότοπος, φιλοξενώντας κορμοράνους σε συγκεκριμένη περίοδο. Ήταν ένα από τα επιχειρήματα των κατοίκων που είχαν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Goal (απ' όπου και η φωτογραφία παρακάτω), η πραγματικότητα στην περιοχή είναι διαφορετική!

Η έρευνα που διεξήγαγε η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων έπειτα από καταγγελία εντόπισε
τρία φορτηγά να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και απλά να αδειάζουν απόβλητα. Οι οδηγοί, δύο Έλληνες και ένας ομογενής συνελήφθησαν, όπως και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν το χώρο, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν.



Από τον έλεγχο που έκανε το κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προέκυψε ότι στο οικόπεδα υπήρχαν απόβλητα ύψους 6 μέτρων, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκα άκρως επικίνδυνα! Βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, ελαστικά, φαρμακευτικά σκευάσματα!
Σύμφωνα με την έρευνα, ο σκουπιδότοπος της περιοχής έχει αρχίσει και δημιουργήματα εδώ και έξι μήνες. Τα φορτηγά ξεφόρτωναν σε καθημερινή βάση, χωρίς κανείς να ασχολείται.


Ο Τσίπρας και τα 131 παλλικάρια του...

Τον Ιανουάριο του 2009, ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα περιβάλλοντας κ. Χάρης Κωνσταντάτος μιλώντας για τη γνωστή απόφαση αναστολής των έργων από το Συμβουλίου της Επικρατείας τόνισε ότι «θα συνεχίσει να πολεμάει τους εργολάβους και τους μεσίτες που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα κερδοσκοπώντας και θα αντιστέκεται στην τσιμεντοποίηση»: επειδή δηλώνει υπέρ της κατασκευής του γηπέδου υποθέτω ότι το ονειρεύεται από γυαλί και ξύλο! Την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος της κίνησης των 131 ευαίσθητων πολιτών που κατέφυγαν στο ΣτΕ, ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης προειδοποίησε ότι τα μέλη της κίνησης, (μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), θα κινηθούν και εναντίον της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το γήπεδο. Πριν από τρεις μέρες (σ.σ. στις 18 Ιανουαρίου 2009) ο κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κλειστό του Σπόρτινγκ τόνιζε ότι είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου και ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει στο Βοτανικό. Προφανώς οι κορμοράνοι πλήττονται μόνο από το mall του κ. Μπάμπη Βωβού, ενώ στις εξέδρες μπορούν άνετα να φτιάξουν τις φωλιές τους.




Ομολογούμε ότι κατανοούμε τόσο τις οικολογικές ευαισθησίες του κ. Κωνσταντάτου, όσο και τις παρεμβατικές πρωτοβουλίες του κ. Παπαδάκη. Και οι δύο είναι απόλυτα συνεπείς στη στάση που έχει κρατήσει ο Συνασπισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» απέναντι στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό: από το 2005 που ξεκίνησε η ιστορία ο συγκεκριμένος χώρος της Αριστεράς, είτε εκφράζεται με επερωτήσεις βουλευτών, είτε με ανακοινώσεις της δημοτικής παράταξης, είτε με παρεμβάσεις στελεχών, είναι ξεκάθαρα κατά της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ. Οι άνθρωποι είναι συνεπέστατοι: το ίδιο κάνουν παντού όπου προκύπτουν ζητήματα ανάπλασης περιοχών.

Στη Δραπετσώνα π.χ αντιμάχονταν τη μετατροπή του παλιού εργοστασίου λιπασμάτων σε εμπορικό κέντρο – είναι δικαίωμά τους. Δεν ζητούν απλώς παντού πάρκα, γενικά τους ενοχλεί η ανάπτυξη: δεν θέλουν π.χ να γίνει εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Βάτικα Λακωνίας, όπου το πράσινο δεν λείπει.

Καταλαβαίνουμε τη θέση τους ακόμα κι αν δεν την επικροτούμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι την εμμονή του κ. Τσίπρα να μας υπενθυμίζει ότι είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στο Βοτανικό. Αν το πιστεύει ας το εξηγήσει στους Παπαδάκηδες και στους Κωνσταντάτους: αυτοί είναι που φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στο σχέδιο, που θάφτηκε κάτω από τους τόνους σκουπιδιών και τους... χιλιάδες κορμοράνους της περιοχής.



το είδα




<<<    Το ελληνικό ποπ κορν από την Ξάνθη που κατέκτησε τον Καναδά, το Βέλγιο, την Ολλανδία χάρη στη συσκευασία του! 



 Δήμος Νεστορίου προς πολιτική και στρατιωτική ηγεσία: Παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας!    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »