Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σχέδιο Σαμαρά "Καλύτερα ρουφιάνος παρά άνεργος"

Σπαζοκεφαλιά έχει αποδειχτεί για τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη η μέθοδος εντοπισμού κι εκκαθάρισης του Δημοσίου από τους επίορκους υπαλλήλους, ώστε να ικανοποιηθούν τα βίτσια της Τρόικα για 15.000 απολύσεις και να ανοίξουν ακόμα περισσότερες θέσεις διορισμού για τα παιδιά της ΔΗΜΑΡ.

Τη λύση ήρθε να δώσει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος είναι κι ενεργό μέλος της Ομάδας Αλήθειας με μοναδική αρμοδιότητα την άσκηση του αρχαιότερου επαγγέλματος στην Ελλάδα: τη ρουφιανιά.

Ύστερα από παραίνεσή του κ. Μουρούτη, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να εισάγει στην Ελλάδα το θεσμό των whistleblowers τον οποίο και θα ενσωματώσει στο νέο του Σχέδιο "Kαλύτερα ρουφιάνος παρά άνεργος".

Σύμφωνα με το Σχέδιο, θα επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που θα προβαίνουν στην αποκάλυψη πάσης φύσεως παράνομων δραστηριοτήτων εντός των χώρων εργασίας, όπως μη εγκεκριμένη διεξαγωγή τουρνουά ναρκαλιευτή, αναφορά spoilers στους διαδρόμους για το
καινούριο επεισόδιο Game of Thrones πριν το δει ο διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας και παρακολούθηση τσόντας που δεν έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ανάμεσα στις ανταμοιβές που εξετάζονται σε περίπτωση διασταυρωμένης ρουφιανιάς είναι μπόνους ανάλογα με τη σοβαρότητα του επιτυχημένου καρφώματος, αύξηση απολαβών σε ποσοστό 50% της διαφοράς μισθού ανάμεσα στο θύμα και το ρουφιάνο του, καθώς και προαγωγή σε περίπτωση που ο καταδότης κατέχει την αμέσως κατώτερη θέση από εκείνη του επίορκου που καταδίδει.

Το σχέδιο αναμένεται να έχει τεράστια απήχηση στις δημόσιες υπηρεσίες, αφού οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι εκτός από άσσοι στην πασιέντζα είναι και μανούλες στη ρουφιανιά, ενώ γίνονται σκέψεις εφαρμογής του και στον ιδιωτικό τομέα ώστε να τονωθεί η αγορά εργασίας και να αυξηθεί το αίσθημα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των υπαλλήλων που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για μερικά ευρώ παραπάνω.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το μέτρο θα έχει αυστηρά κάθετο χαρακτήρα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία εκδίκησης και στα κατώτατα στελέχη, από την καθαρίστρια μέχρι τον καφετζή, να ασκήσουν το δικαίωμά στη ρουφιανιά που τους παρέχει η ρύθμιση και να αναρριχηθούν στην ιεραρχία της δημόσιας υπηρεσίας με το σπαθί τους.

Επιπλέον, προκειμένου να προστατευτούν όσοι προχωρούν σε αποκαλύψεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο Δημόσιο, σχεδιάζεται η τοποθέτηση καλαθιών στις εισόδους των γραφείων των υπηρεσιών που θα περιέχουν full face κουκούλες, αποκριάτικες μάσκες κι υλικά φούμο, ώστε να καθίσταται αδύνατη η αναγνώριση των ρουφιάνων από τους συναδέλφους τους και να αποφευχθούν φαινόμενα λιντσαρίσματος που απειλούν το κλίμα συλλογικότητας και συνεργασίας μεταξύ των υπαλλήλων.

Όσον αφορά σε όσους κρίνονται ως διεφθαρμένοι από την Αρχή Επιθεώρησης Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης που θα εξετάζει τα περιστατικά, προβλέπεται διακριτική απομάκρυνσή τους από τις υπηρεσίες και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων με μια σειρά διαδικασιών και ποινών, όπως δημοσίευση της φωτογραφίας τους σε όλα τα ΜΜΕ, ακρωτηριασμός άνω άκρων σε περίπτωση καταχρασμού δημόσιου χρήματος, δημόσια διαπόμπευση στο Σύνταγμα με πίσσα και πούπουλα ή εξορία στη Μακρόνησο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος.

Τέλος, αποφασίστηκε η ανάρτηση αναλυτικού πίνακα παραπτωμάτων-ποινών-ανταμοιβών σε εμφανή θέση δίπλα στον τιμοκατάλογο με τα σάντουιτς στα κυλικεία των υπηρεσιών, όπου οι ρουφιάνοι θα μπορούν να καταστρώνουν με την ησυχία τους τα σχέδια εξόντωσης συναδέλφων τους που ασκούν με υπευθυνότητα κι ευσυνειδησία τα καθήκοντα τους, αντί να ξύνονται όλη μέρα, όπως κάνει κάθε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που σέβεται τον εαυτό και το βύσμα του.

by To Skouliki Tom

(Η ρουφιανιά σήμερα λέγεται καριέρα.)


το είδα





<<<    Ηλιθιοδίνη, μαρξισμός και μουλτικουλτουρίαση 



 Εβραίοι, Κου Κλουξ Κλαν και «νεοναζί»    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ