Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κάτι για τους Anonymous (under correction)

Δεν με ενδιαφέρει το “πιστεύω” τους γιατί δεν μπορώ να ξέρω ούτε ποιοί είναι ούτε πώς ζούν. Συνεπώς δεν μπορώ να ξέρω αν οι πράξεις τους είναι σε αρμονία με τον τρόπο ζωής τους. Οπου υπάρχει δυσαρμονία υπάρχει κέρδος και αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Οταν και “άν” έσπασαν το λειτουργικό σύστημα στο υπ. Οικονομικών συνέλεξαν κάποιες πληροφορίες. Οι επιλογές τους είναι θέμα υποκειμενικό και η εξήγηση των επιλογών τους για εμάς που δεν τους γνωρίζουμε είναι θολή και πιθανόν υποβολιμιαία από τα ΜΜΕ.

Στη περίπτωση των αρχείων του υπ. Οικονομικών, υπάρχουν τρία τουλάχιστον ερωτήματα:

1> Γιατί επέλεξαν να στείλουν τα αρχεία του υπουργείου σε ένα μόνο δημοσιογράφο και όχι σε
πολλούς; Πώς είναι σίγουροι για το πώς θα διαχειρισθεί ο κ.Καρατζαφέρης τα όποια αρχεία είναι αυτά και αν θα τα παρουσιάσει όλα; Πώς είναι σίγουροι για την εντιμότητά του;

2> Γιατί άλλοι δημοσιογράφοι - AN είχαν τα αρχεία - δεν έγραψαν τόσες μέρες κάτι, παρά άφησαν μόνο τον κ.Καρατζαφέρη να τα παρουσιάζει; Διαπλοκή, συμπαιγνία, δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο ή κάτι άλλο;

3> Γιατί οι Anonymous επέλεξαν να στείλουν τα αρχεία τώρα, πρίν την ψήφιση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη και όχι μετά ή πολύ πιο πρίν; Γιατί έδωσαν σε δημοσιότητα τα αρχεία μόνο του 2012; Τα κρατάνε ξεχωριστά αυτά στο υπουργείο απο εκείνα των προηγουμένων ετών; Δεν το νομίζω. Πρέπει να υπάρχει λόγος...

Δεν θεωρώ ότι οι Anonymous θα έκαναν “κακό” αν έφερναν στην επιφάνεια πράγματα στα οποία ένας Ελληνας πολίτης δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ΑΛΛΑ η επιλογή του χρόνου, του τόπου και του τρόπου δημοσιοποίησης των πληροφοριών που συνέλεξαν, δεν είναι η καλύτερη για τη χώρα. Αυτό ενοχοποιεί τις όποιες καλές προθέσεις θα μπορούσαν να έχουν.



Οταν δημοσιοποιείται κάτι την ώρα που δεν πρέπει, μπορεί να κάνει κακό όχι στο “σύστημα” αλλά στο λαό που υποφέρει.

Πιστεύω ότι οι Anonymous γνωρίζουν τι κάνουν και παίρνουν τα ρίσκα τους. Ομως όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Και εμείς, οι αποδέκτες των μηνυμάτων και των πράξεών τους πρέπει να σκεφτόμαστε και τις δύο.

Οι πάσης φύσης πληροφορίες που προέρχονται απο τους Anonymous ή από τα Wιkileaks δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένες. Συνεπώς, δεν αποδίδεται η πλήρης εικόνα των θιγομένων θεμάτων αλλά μόνο μια εκδοχή τους ή μια μερική τους όψη. Αλλο αληθοφάνεια και άλλο αλήθεια. Για το λόγο αυτό γίνονται άλλωστε και τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό νόμο προιόντα υποκλοπής δεν έχουν νομική αξία. Διερωτώμαι, μήπως με το τρόπο που δρούν οι Anonymous “καίνε” ενοχοποιητικά στοιχεία και στην ουσία παίζουν παιγνίδια τρίτων.

Αν οι Anonymous θέλουν να μη θεωρηθούν ότι είναι βαλτοί ή ότι είναι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ή ότι προσφέρουν πληροφορίες σε συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα ήταν έξυπνο και πρακτικό να στείλουν τα αρχεία που πήραν απο το υπ. Οικονομικών και σε άλλους αποδέκτες ή σε όλους, όπως έγινε με τα Wikileaks, για να δούμε ΠΟΙΟΙ θα τα δημοσιοποιήσουν και ΠΟΙΟΙ θα κάνουν την πάπια…

Μιά ύπαρξη π.χ. συμφωνιών Credit Default Swaps (CDS) το 2012 θα σήμαινε ενδεχομένως επανάληψη της ιστορίας των CDS, που είχε στηθεί επί Σημίτη και για την οποία έχω μιλήσει λεπτομερέστερα εδώ. Δεν θα παραξενευθώ αν ακόμη και τώρα  η J.P.Μorgan κατείχε π.χ. μέσω δανείου, CDS μεγάλης αξίας απο την Ελλάδα και στη συνέχεια μίλαγε για χρεοκοπία της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ και έξοδό της στη δραχμή. Τό όνομα της εν λόγω τράπεζας το χρησιμοποιώ τυχαία. Σας το λέω γιατί ξέρω ότι μυαλό σας θα πάει αμέσως στο πονηρό.

Εχω προσωπική άποψη για το ποιοί είναι πίσω απο τους Anonymous αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Τουλάχιστο, ας αποδείξουν ότι έχουν ειλικρινείς προθέσεις αφού όλοι οι άλλοι τους οποίους θίγουν με τις πράξεις τους δεν έχουν.


Ας κάνουν προσιτά τα αρχεία σε όλους.


YΓ. Θεωρώ έντιμο κάποιος να διορθώνει κάτι που γράφει αν μπορεί να γίνει σωστότερο. Ποτέ δεν κρύβω κάτι. Η εγκυρότητα μου αποδεικνύονται απο την επιτυχία των προβλέψεών μου, Δεν μου αρέσει να γράφω νέα αρθρα αλλά να διορθώνω τα παλιά και αυτό δεν γίνεται επι σκοπώ.

το είδα 


<<<  Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ANTIFA 


Συγκέντρωση του εθνικιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» στην Αθήνα !  >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ