Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ξεμπροστιάζουν τους κολοσσούς της Wall Street

Στο φως βγαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς οι ανορθόδοξες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες με στόχο το κέρδος σε βάρος των ίδιων τους των πελατών.Η αξιοπιστία των διεθνών τραπεζικών κολοσσών καταρρέει μέρα με τη μέρα, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για τις μεθόδους που ακολουθούν.
Μετά επιστολή παραίτησης του πρώην στελέχους της Goldman Sachs Greg Smith και τις καταγγελίες σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούσε η επενδυτική τράπεζα σε βάρος των επενδυτών, με απώτερο στόχο το δικό της όφελος, οι οποίες συντάραξαν τη Wall Street, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για trader της JP Morgan που προκάλεσε αναταραχή στην αγορά ομολόγων , όταν άνοιξε μεγάλες θέσεις short σε CDS.
Στην «τσιμπίδα» της FSA πιάστηκε και
trader της Credit Suisse καθώς διαπιστώθηκε ότι διοχέτευε προνομιακές πληροφορίες σε πελάτες της ελβετικής τράπεζας.
Η «φάλαινα» της JP Morgan
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης στη Wall Street, μπαράζ δημοσιευμάτων έκαναν το γύρο του κόσμου, σχετικά με ασυνήθιστα μεγάλες θέσεις του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan σε CDS.
Όπως αποκαλύπτουν τα διεθνή μέσα , κορυφαίος trader της JP Morgan στο Λονδίνο, γνωστός ως «φάλαινα», λόγω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται, άνοιξε πολύ μεγάλες short θέσεις σε CDS.
Πρόκειται για ένα trader χαμηλού προφίλ, γαλλικής καταγωγής, με το όνομα Bruno Michel Iksil.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην αγορά, αποτέλεσμα των κινήσεων του trader της JP Morgan που προκάλεσαν αναστάτωση, ορισμένα hedge funds προχώρησαν σε μεγάλα στοιχήματα σε αντίθετες θέσεις, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις παρενέργειες από τις μεγάλες θέσεις που άνοιξε ο trader της JP Morgan.
Αυτοί οι επενδυτές αγόραζαν προστασία για ένα «καλάθι» εταιρικών ομολόγων χρησιμοποιώντας τον δείκτη των CDS. Ο trader πωλούσε την προστασία, ποντάροντας ότι οι επιχειρήσεις δεν θα χρεοκοπήσουν.
Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Iksil, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως εκτός Λονδίνου, κέρδιζε γύρω στα 100.000 δολάρια το χρόνο.
Η J.P. Morgan απάντησε ότι η μονάδα CIO επικεντρώνεται στη διαχείριση μακροπρόθεσμων δομικών assets και όχι σε βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο Kavi Gupta, trader at Bank of America Merrill Lynch, έγραψε σε σημείωμα στους επενδυτές σχετικά με τον μυστηριώδη trader, ότι « τα γρήγορα χρήματα μύρισαν αίμα». Η Bank of America από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει.
H J.P. Morgan Chase είναι μία από τις τράπεζες που κατάφερε να βγει δυνατή από την μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, ενώ ο πρόεδρος James Dimon , θεωρείται ως ένας από τους λίγους αξιοσέβαστους τραπεζίτες της Wall Street.
Αναλυτές που ακολουθούν την J.P. Morgan, δήλωσαν ότι δε γνώριζαν για τις κινήσεις αυτές της τράπεζας. Όπως αναφέρει ο Gerard Cassidy, τραπεζικός αναλυτής της RBC Capital Market, οι ιθύνοντες συζητούσαν για τις επενδυτικές στρατηγικές τους, τις διαδικασίες και τον έλεγχο ρίσκου, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν σε αυτή τη διάσταση.

Όσον αφορά το προφίλ του trader της JP Morgan, ο Iksil εργάζεται στη φίρμα από τον Ιανουάριο του 2007, επικοινωνεί με Λονδίνο κάθε εβδομάδα από το σπίτι του στο Παρίσι. Κάποιες φορές φοράει μαύρο τζιν στο γραφείο και σπανίως γραβάτα.
Ο Iksil εργάζεται παρέα με δύο νέους traders και επικεντρώνεται σε περίπλοκες κινήσεις στην αγορές ομολόγων, αναπτύσσοντας τις περισσότερες επενδυτικές του ιδέες, ενώ στη συνέχεια παίρνει το «πράσινο φως» από τους ανωτέρους του.
Στο παρελθόν, έχει τηρήσει bearish στάση στις αγορές, πολλές φορές επικρίνοντας άλλους συναδέλφους για την υπερβολική αισιοδοξία τους, αν και ο ίδιος έχει περιπέσει σε λάθη κατά τη διάρκεια περιόδων που επικρατούσε κλίμα αστάθειας στις αγορές. Οι καλύτερες επιδόσεις του καταγράφηκαν σε περιόδους δύσκολες για τις αγορές. Ωστόσο, τελευταία η δραστηριότητά του αυξήθηκε.

Προνομιακή πληροφόρηση από trader της Credit Suisse
Προνομιακή πληροφόρηση σε πελάτες έδινε ο Έλληνας τραπεζίτης της Credit Suisse, Νικόλας Κυπρίος, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η βρετανική εποπτική αρχή FSA.
Η αρχή επέβαλε στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος πωλήσεων ομολόγων πρόστιμο ύψους 210.000 στερλινών στον τραπεζίτη, ωστόσο παρέμεινε στη θέση τους στην ελβετική τράπεζα, ενώ θα λάβει και το 50% του μπόνους του. Αρχικά το πρόστιμο ανερχόταν σε 300.000, ωστόσο μειώθηκε, όταν συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές.
Ο τραπεζίτης παραβίασε τους κανόνες , αποκαλύπτοντας προνομιακή πληροφόρηση σε πελάτες του σχετικά με μία έκδοση ομολόγων του 2009.
Ο Κύπριος τραπεζίτης βοήθησε τους πελάτες, μέσω ενός παιχνιδιού, στο οποίο μάντευαν το όνομα της εκδότριας εταιρείας.
«Με έχουν στριμώξει στον τοίχο, για αυτό και θέλω να είμαι προσεκτικός μέχρι κάποιο βαθμό», ανέφερε σε τηλεφωνική συνομιλία του. «Μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα είσαι η ομάδα μου σε ένα παιχνίδι παντομίμας», του είπε χαρακτηριστικά.
Τελικά, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της FSA, ο Κυπρίος αποκάλυψε το όνομα του εκδότη αλλά και το χρόνο της έκδοσης, την πιθανή αξιολόγηση των ομολόγων, αλλά και ότι το ποσό που θα αντλούνταν προοριζόταν για εξαγορά.
Πηγη

το είδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/wall-street.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »