Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εύκολο χρήμα πατώντας επί πτωμάτων

Περίληψη: Μία ιστορία απάτης... Ψυχοτρόπα 'φάρμακα'. Μια ιστορία με χοντρά κέρδη. Φάρμακα που τροφοδοτούν τη βιομηχανία της ψυχιατρικής με 330 δις δολάρια χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή θεραπεία. Τό κόστος, από πλευράς ανθρώπινων ζωών είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς αυτά τα φάρμακα τώρα σκοτώνουν περίπου 42.000 άτομα κάθε χρόνο. Και ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.
Με περισσότερες από 175 συνεντεύξεις από δικηγόρους και ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας, από οικογένειες θυμάτων αλλά και από τους ίδιους τους επιζώντες, αυτό το ντοκυμαντέρ στην κυριολεξία καθηλώνει αφήνοντας να φανεί η γυμνή αλήθεια γύρω από τη χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων και αποκαλύπτοντας μια απάνθρωπη αλλά καλολαδωμένη χρηματομηχανή.

Η καλυμμένη ιστορία παροχής ψυχοτρόπων φαρμάκων

1. Εισαγωγή

Οι ψυχίατροι θα ήθελαν να πιστέψετε ότι υπάρχει μια επιδημία από ψυχικές ασθένειες και ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα (που αλλοιώνουν το νου) είναι η μόνη θεραπεία.

Για ολόκληρες δεκαετίες δούλεψαν σκληρά για να πείσουν το κοινό ότι
τα ψυχοφάρμακά τους είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καθημερινής ζωής. Παρ’ όλα αυτά ρωτήστε οποιονδήποτε ψυχίατρο – όπως κάναμε κι εμείς – και θα παραδεχτεί ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις στο θέμα της ψυχικής υγείας. Ωστόσο οι θεραπείες που επιβάλλουν στους ανθρώπους – που δεν υποστηρίζονται από καμία επιστήμη – σπέρνουν στην κοινωνία μας τον όλεθρο και το χάος.

Οι ψυχίατροι δρουν εν ονόματι του κέρδους – αυτός είναι ο ‘θεός’ τους.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Εκτός του ότι σακατεύουν πλήθος ανθρώπων καθημερινά, έχει υπολογιστεί ότι τα ψυχοφάρμακα σκοτώνουν περίπου 3.000 άτομα το μήνα. Παρ’ όλα αυτά, αυτά τα ίδια ‘φάρμακα’ βοηθούν εξακολουθητικά την ψυχιατρική να κερδίζει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο, παγκοσμίως.

2. Το πλασάρισμα φαρμάκων της ψυχιατρικής

Από το 1952, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο (DSM) – η «βίβλος» και παράλληλα το βιβλίο τιμολόγησης των ψυχιάτρων – έχει φτάσει από ένα μικρό βιβλιαράκι με μια λίστα 112 «ψυχικών διαταραχών» να γίνει ένας τεράστιος τόμο 886 σελίδων, με 374 διαταραχές. Είναι το μόνο βιβλίο μέσα από το οποίο οι ψυχίατροι μπορούν να κάνουν διάγνωση, να δώσουν φάρμακα και να κοστολογήσουν τις υπηρεσίες τους. Στην ουσία η βιομηχανία των ψυχιάτρων χρησιμοποιεί το DSM για να συγκεντρώνει πάνω από 72 δις δολάρια από ιδιώτες ή κυβερνητικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τις εκατοντάδες φανταστικές διαταραχές που έχουν επινοήσει οι ψυχίατροι για να εξυπηρετήσουν μια φαρμακοβιομηχανία με έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Γύρω στο 50% όλων των Αμερικανών που αυτοκτονούν παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα.

3. Εμπόριο ασθενειών

Μας έχει περικυκλώσει ένα κύμα επινοημένων ψυχικών ασθενειών.

Από πού έρχεται; Χρησιμοποιώντας το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, οι ψυχίατροι μπορούν να χαρακτηρίσουν οποιονδήποτε άνθρωπο σήμερα ως ψυχικά άρρωστο. Το αίσθημα ντροπής – μια συνηθισμένη ανθρώπινη κατάσταση – έχει καταχωρηθεί πλέον κάτω από τον τίτλο «Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους» και μπορείτε να το βρείτε στα περιεχόμενα του βιβλίου τους.

Όσο κι αν έχει μεγαλώσει η βιομηχανία χορήγησης ψυχοφαρμάκων, οι ψυχίατροι δουλεύουν σκληρά για να επινοήσουν ακόμη περισσότερες διαταραχές και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την αγορά τους.

Υπάρχει ένα χάπι για κάθε τι. Από την άλλη, ούτε το κοινό ούτε και οι ασθενείς ενημερώνονται για το πόσο επικίνδυνα είναι πραγματικά τα ψυχοφάρμακα.

ΓΕΓΟΝΟΣ:Από το 1994 έχει σημειωθεί μια αύξηση 4.000% στη διάγνωση παιδιών ως διπολικά, ενώ ο αριθμός των ψυχοφαρμάκων που τους χορηγήθηκαν έχουν 5πλασιαστεί υπολογίζοντας 2,5 εκατομμύρια συνταγές.

4. Το Πείραμα

Η παντελής απουσία επιστημονικών τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί μια διάγνωση δε σταματάει τους ψυχιάτρους από το να διεξάγουν κλινικές δοκιμές για επικίνδυνα φάρμακα.

Κανένα εργαστηριακό τεστ δεν επιβεβαιώνει ούτε και μπορεί να κάνει μια μέτρηση για την οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή. Το θέμα όμως είναι ότι διακυβεύονται χοντρά κονδύλια. Η έρευνα για τα ψυχοφάρμακα είναι τελείως υποκειμενική και πολύ συχνά τα αποτελέσματά της είναι παραποιημένα. Και μόνο στη βάση μιας τέτοιας έρευνας – μακριά από κάθε αντικειμενικότητα – θα μπορούσαν τα ψυχοτρόπα φάρμακα, με πιθανές θανάσιμες παρενέργειες, να έχουν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. για χρήση εφ’ όρου ζωής από τα ανυποψίαστα μέλη του κοινού.

Οι πειραματισμοί, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Επιπλέον κλινικές δοκιμές για τα ψυχοτρόπα φάρμακα εκμεταλλεύονται τις επινοημένες διαταραχές που περιγράφονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο (DSM) για να συγκεντρώσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, βάζοντας στο στόχαστρό τους, αυτή τη φορά, ο πιο αθώο και ανυπεράσπιστο κοινό: τα παιδιά.

ΓΕΓΟΝΟΣ: διακυβεύοντας τεράστια κονδύλια, τα ψυχιατρικά πειράματα για παιδιά έχουν φτάσει στα ύψη, με 323 μελέτες που, είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

5. Πλασάρισμα σ’ εκείνους που χορηγούν συνταγές

Από τη στιγμή που τα ψυχοτρόπα φάρμακα δεν μπορούν να πουληθούν στο κοινό χωρίς ιατρική συνταγή, οι φαρμακευτικές εταιρείες προσλαμβάνουν ψυχιάτρους για να προωθήσουν αυτά τα φάρμακα για λογαριασμό τους συνταγογραφώντας τα στους ‘ασθενείς’ τους.

Και μέσα απ’ αυτή την επίσημη πλέον έγκριση, οι φαρμακευτικές εταιρείες βγάζουν δισεκατομμύρια.

Ένα κορυφαίος ψυχίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, μπορεί να βγάλει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο από τη συνεργασία του με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Έτσι οι ψυχίατροι διαφημίζουν με ενθουσιασμό τα ψυχοτρόπα φάρμακα στους ακαδημαϊκούς κύκλους και στους συνεργάτες και φίλους τους και υπογράφουν την εγκυρότητα μελετών στις οποίες δε συμμετείχαν ποτέ. Κατόπιν, οι μελέτες αυτές δημοσιεύονται.

Χάρη στη συνεχή διαφήμιση εκ μέρους των ψυχιάτρων, οι συνταγές για ψυχοτρόπα φάρμακα έχουν διεισδύσει και καθιερωθεί όχι μόνο στο χώρο της ψυχιατρικής αλλά και σε ολόκληρο το ιατρικό επάγγελμα.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Με πάνω από 300 εκατομμύρια συνταγές για ψυχοτρόπα φάρμακα να χορηγούνται μέσω των ψυχιάτρων καθημερινά, οι ψυχίατροι που συνταγογραφούν τα περισσότερα, αμείβονται αδρά για ο γεγονός ότι ανοίγουν νέες αγορές.

6. Πλασάροντας φάρμακα στο κοινό

Η διαφήμιση των ψυχοτρόπων φαρμάκων στην τηλεόραση έχει προκαλέσει τρομαχτική ανταπόκριση από τη μεριά του κοινού.

Οι πωλήσεις, μόνο τα πρώτα τρία χρόνια που ξεκίνησαν οι διαφημίσεις στην τηλεόραση, επέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 250%. Με έσοδα που χτυπάνε επίπεδα ρεκόρ, η βιομηχανία φαρμάκων ξοδεύει 2,9 δις δολάρια το χρόνο μόνο για διαφημίσεις στην τηλεόραση.

Διαφημιστικά κόλπα όπως «ομάδες υποστήριξης ασθενών» και εργαλεία που με αδιάκριτα μέσα κάνουν «έγκυρη αξιολόγηση» της κατάστασης των ατόμων, προσθέτουν εκατοντάδες ‘ασθενείς’ στη βάση δεδομένων τους.

Σήμερα, οι φαρμακοβιομηχανίες ξοδεύουν 5,3 δις δολάρια το χρόνο για την προώθηση φαρμάκων που χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής – σχεδόν εννιά φορές πάνω από τα χρήματα που ξόδευαν για παρόμοιου τύπου μάρκετινγκ πριν από δέκα χρόνια.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι διεθνείς πωλήσεις των ψυχοφαρμάκων έχουν φτάσει στα 80 δις δολάρια το χρόνο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι ψυχίατροι, στο μεταξύ, κλείνουν οικειοθελώς τα μάτια στην ανθρώπινη τραγωδία που έχουν δημιουργήσει και η οποία έχει πλέον πάρει τεράστιες διαστάσεις.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Το πρόγραμμα Teenscreen τσεκάρει χιλιάδες μαθητές για πνευματικές διαταραχές σε πάνω από 500 σχολεία σε 43 πολιτείες της Αμερικής.

7. Παρενέργειες

Γιατί δεν μπορούν οι ψυχίατροι να προβλέπουν ποιες αρνητικές παρενέργειες θα βιώσετε εξαιτίας της λήψης ψυχοφαρμάκων; Επειδή κανένας τους δε γνωρίζει ποιες είναι οι συνέπειες από τα φάρμακα που οι ίδιοι χορηγούν.

Τα ψυχοτρόπα φάρμακα γίνονται γνωστά όλο και περισσότερο ως χημικές τοξίνες που έχουν τη δύναμη να σκοτώνουν. Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι τα φάρμακα που χορηγούν σώζουν ζωές, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες τους τις μελέτες, τα ψυχοτρόπα φάρμακα μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες αυτοκτονίας. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι η μακροχρόνια χρήση τους, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη, γεγονός που οι ψυχίατροι παραβλέπουν.

Καθώς το επικερδές παιχνίδι τους διεισδύει όλο και πιο βαθιά στην κοινωνία, τα παιδιά έχουν γίνει το πιο πρόσφατο και τραγικότερο θύμα τους.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Έχει υπολογιστεί ότι τα ψυχοφάρμακα σκοτώνουν 42.000 άτομα κάθε χρόνο.

8. Μάθε τα γεγονότα

Οι ψυχίατροι επιμένουν εξακολουθητικά την προσπάθειά τους να σας κάνουν να πιστέψετε ότι τα ψυχοφάρμακα είναι «ασφαλή και δραστικά» - γιατί στο κάτω-κάτω αυτοί είναι οι «ειδικοί» στο χώρο της ψυχικής υγείας, και όχι εσείς. Η μια περίπτωση μετά την άλλη, όμως, αποδεικνύουν ότι το να τους εμπιστευτεί κανείς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πώς μπορεί το κοινό να προστατευτεί; Με το να επιμένει στο δικαίωμα της συναίνεσης για θεραπεία κατόπιν ενημέρωσης.

Οι γιατροί (εκτός των ψυχιάτρων) υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα γεγονότα που οφείλετε να γνωρίζετε:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι ψυχικές ανωμαλίες δεν είναι πραγματικές ασθένειες που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη, πουθενά, για το ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα επιλύουν τα το οποιοδήποτε διανοητικό πρόβλημα.

ΤΡΙΤΟΝ: Τα ψυχοτρόπα φάρμακα καλύπτουν συμπτώματα και έχουν σοβαρότατες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση και εθισμό.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Τα περισσότερα ψυχικά προβλήματα προκαλούνται από υποβόσκουσες σωματικές ασθένειες που απαιτούν ιατρική και όχι ψυχιατρική θεραπεία.

ΕΚΤΟΝ: Ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια συναισθηματική ή ψυχολογική κατάπτωση, πολλές αποτελεσματικές λύσεις δεν απαιτούν τη λήψη ψυχοτρόπων φαρμάκων.

Οπότε μιας και η μοντέρνα ψυχιατρική έχει διεισδύσει τόσο έντονα στον κόσμο μας τα τελευταία πενήντα χρόνια, έτσι έχει γίνει και με τα ψυχοφάρμακα. Επειδή όμως οι εναλλακτικές θεραπείες που γίνονται χωρίς φάρμακα, σπάνια ανακοινώνονται στους ασθενείς, η συναίνεση των ασθενών για τη λήψη φαρμάκων δε γίνεται κατόπιν ειλικρινούς ενημέρωσης σχεδόν ποτέ.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξεσκεπάσει κανείς αυτό το έγκλημα με το να καταγγείλει τα παράπονά του και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούνται εξαιτίας της λήψης ψυχοφαρμάκων στις αρμόδιες αρχές.

Αυτός όμως είναι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τον αντίκτυπο και τον τρόμο που προκαλεί η χρήση ψυχοφαρμάκων.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Το FDA παραδέχεται ότι οι καταγγελίες που γίνονται από τους ασθενείς ή τους ίδιους τους γιατρούς, κυμαίνονται από 1% ως 10% των αρνητικών παρενεργειών των φαρμάκων που εκδηλώνονται συνολικά.


Μέρος 1ο



Μέρος 2ο

Μέρος 3ο

Μέρος 4ο

Μέρος 5ο

Μέρος 6ο

Μέρος 7ο

Μέρος 8ο

Μέρος 9ο

Μέρος 10ο

Μέρος 11ο

Όλο το πληροφοριακό και οπτικό υλικό προέρχεται απο το www.cchr.org και www.cchrgr.blogspot.com.
το είδα http://oreazoi.gr/content/view/240/1/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ