Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκπαίδευση μελών τρομοκρατικής οργάνωσης του Ιράν από τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις;

Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που υπογράφει ο βραβευμένος δημοσιογράφος Seymour M. Hersh στο New Yorker, σύμφωνα με το οποίο στελέχη της Μικτής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Joint Special Operations Command: JSOC) των ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση σε μέλη της ιρανικής οργάνωσης Mujahideen-e-Khalq (M.E.K.) σε μυστική τοποθεσία στη Νεβάδα από το 2005 έως τουλάχιστον το 2007.

Η εκπαίδευση των μελών της Μ.Ε.Κ διεξήχθη στις καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα (Nevada National Security Site: N2S2), όπου είχε πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών πυρηνικών δοκιμών, μία περιοχή που προσομοιάζει τη μορφολογία του βορειοδυτικού Ιράν. O Hersh επικαλείται απόστρατο στρατηγό, σύμφωνα με τον οποίο οι Ιρανοί έλαβαν τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 6 μηνών, στο αντικείμενο οπλισμού, τακτικής περιπόλου, επικοινωνιών και κρυπτογραφίας.


Η αντιπολιτευόμενη στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης οργάνωση Μ.Ε.Κ ιδρύθηκε από ομάδα μαρξιστών-λενινιστών φοιτητών που αρχικά στήριξε και στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Αγιατολλάχ Khomeini, συνδέεται με το θάνατο 6 Αμερικανών πολιτών και βρίσκεται στη σχετική λίστα του State Department για τις τρομοκρατικές οργανώσεις από το 1997. Από το 2002 η οργάνωση παρέδιδε στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε δυτικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Mohamed ElBaradei, τα μέλη της Μ.Ε.Κ ήταν εκείνα που διαβίβασαν στην ισραηλινή Mossad τις πρώτες πληροφορίες για την έναρξη εμπλουτισμού ουρανίου στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σημείο καμπής της συνεργασίας της Μ.Ε.Κ με τις ΗΠΑ θεωρείται η πτώση του ιρακινού καθεστώτος το 2003, οπότε και φημολογείται ότι οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις ξεκίνησαν τις πρώτες τους αποστολές συλλογής πληροφοριών σε ιρανικό έδαφος. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2012, το αμερικανικό Τ/Δ NBC μετέδωσε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Obama επιβεβαιώνουν πως πίσω από τις μυστηριώδεις δολοφονίες του επιστημονικού και στρατιωτικού προσωπικού που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, βρίσκεται η οργάνωση Μ.Ε.Κ, η οποία χρηματοδοτήθηκε, εκπαιδεύθηκε και εξοπλίστηκε από την ισραηλινή Mossad.

Οι δολοφονίες που φέρεται να έχουν διεξάγει τα μέλη της Mujahideen-e-Khalq είναι:

12 Ιανουαρίου 2010: Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης Massoud Ali-Mohammadi βρίσκει το θάνατο μετά από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη μπροστά στο σπίτι του, λίγες ημέρες μετά την ανεπιτυχή απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της ιρανικής αντιπολίτευσης Mehdi Karroubi.

29 Νοεμβρίου 2010:Ο Majid Shahriari, στέλεχος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, σκοτώνεται από έκρηξη μαγνητικής βόμβας που είχε τοποθετηθεί από διερχόμενο μοτοσικλετιστή στο αυτοκίνητό του. Με βάση άλλες πηγές, ο Shahriari ήταν υπεύθυνος και επικεφαλής ομάδας επιστημόνων που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του πυρηνικού αντιδραστήρα, ενώ άλλες πληροφορίες τον ήθελαν ειδικό επί του κυβερνοπολέμου. Την ίδια ημέρα, παρόμοια επίθεση δέχθηκε κι ο εκ θαύματος διασωθείς Fereydoun Abbasi, νυν επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας κι ένας από τους ελάχιστους ειδικούς τεχνολογίας ισοτόπων και λέιζερ που το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην Aπόφαση 1747 του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν. Στον κατάλογο είναι καταγεγραμμένος ως επιστήμονας του Ινστιτούτου Εφαρμογών Φυσικής του ύπουργείου Άμυνας του Ιράν.

11 Ιουλίου 2011: Ο πυρηνικός φυσικός Darioush Rezaei Nejad δέχεται φονικά πυρά στο αυτοκίνητό του από δύο επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα.

16 Νοεμβρίου 2011: Σημειώνεται έκρηξη στην στρατιωτική βάση Amir-al-Mo’menin, με αποτέλεσμα το θάνατο 16 στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και του διοικητή της βάσης, Ταξιάρχου Hassan Tehrani Moghadam. Ο Moghadam θεωρείτο επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών βλημάτων του Ιράν και διατηρούσε επαφές με τη Κίνα και τη Β. Κορέα για τη μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας.

11 Ιανουαρίου 2012: Ο χημικός μηχανικός Mostafa Ahmadi Roshan τραυματίζεται θανάσιμα από έκρηξη μαγνητικής βόμβας που προσκολλήθηκε στο αυτοκίνητό του από δύο επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα. Ο Roshan κατείχε θέση υποδιευθυντή στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Natanz και εργαζόταν πανω στη δοκιμή πολυμερικών μεμβρανών για διαχωρισμούς αερίων, το οποίο αποτελεί ερευνητικό πεδίο αιχμής.
strategyreports

το είδα http://greeknation.blogspot.com/2012/04/blog-post_71.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ