Ιστορία του γιαουρτιού
Η προέλευση του γιαουρτιού παραμένει αβέβαια, αλλά τεκμηριώθηκε σαν το αγαπημένο φαγητό του κατακτητή Τζένγκις Χαν και του στρατού του τον δέκατο τρίτο αιώνα.
Ενώ το γιαούρτι είναι το διατροφικό στήριγμα σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Ασία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία για χιλιάδες χρόνια, τα οφέλη για την υγεία του έγιναν εμφανή μόνο κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, λόγω της έρευνας που διεξήχθει από τον Δρ Elie Metchnikoff σε βακτήρια του γαλακτικού οξέος.
Το Γιαούρτι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις