Κεφίρ: Ελιξήριο Ζωής.
Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στον Καύκασο και έχει συνδεθεί με την εκπληκτική μακροζωία των φυλών που ζουν εκεί.μεγάλες συγκεντρώσεις στο έντερο, όπου και συμβάλλει στην αποίκηση και στη διατήρηση της επιθυμητής σύνθεσης της μικροχλωρίδας.
Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες.
Κεφίρ …το θαυματουργό
Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών βακτηριδίων):
LACTOBACILLI:
Lb. brevis, Lb.cellobiosus, Lb. kefir, Lb.kefiranofaciens, Lb.casei ssp. rhamnosus και ssp.alactosus, Lb.casei Lb helveticus ssp. lactis, Lb deldruevkii ssp. lactis and ssp. bulgaricus Lb.lactis, Lb acidophilus
STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI:
Lc.lactis ssp.lactis and ssp. cremoris and Var. diacetylactis, Lc salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus durans, Leuconostoc
cremoris, L.mesenteroides
YEASTS:
Kluyveromyces lactis
K.bulgaricus
K. fragilis / marxianus
Candida kefir
C pseudotropicalis
Saccharomyces ssp. Torulopsis holmii (torulla ssp.)ACETOBACTER:
Acetobacters aceti
A. Rasens
Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΌΜΩΣ ΤΟ ΚΕΦΙΡ, ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ.
Το κεφίρ όπως και όλα τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος όπως το γιαούρτι, το ξυνόγαλα και το αριάνι, είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν και απολαμβάνουν τα οφέλη του πολλούς αιώνες τώρα.
Είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο να ξεπερνούν τα 100 έτη ηλικίας οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.
<<< Ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων, όπλο ενάντια στις ασθένειες.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 8 πμ - 3 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ . >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου