Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρεμούρα του να συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε, λόγος για τον οποίο άλλωστε οργανώθηκε το ταξίδι στο Βερολίνο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη συνέντευξη: «Κατά αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».
Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το κουτόχορτο που πάει να σερβίρει στο λαό είναι δύσκολο να μασηθεί, ο Αλ. Τσίπρας ομολογεί στην ίδια συνέντευξη ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» ανάμεσα «στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο» και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που – όπως λέει - διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».
Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει θεσμικά τις σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση, προκύπτει τώρα που καίγεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Θέλει να πείσει δανειστές και εταίρους ότι είναι δύναμη αξιόπιστη να αναλάβει τα σκήπτρα της αστικής διαχείρισης στην Ελλάδα και ότι αυτό δεν συνιστά κίνδυνο για τα γερμανικά μονοπώλια και τις άλλες μερίδες του κεφαλαίου.
Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η διαβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν κυβερνήσει θα επιδιώξει καλές σχέσεις με τη Γερμανία, την οποία κατά τα άλλα παρουσιάζει στο
εκλογικό του ακροατήριο σαν δύναμη κατοχής της Ελλάδας, για να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά του αποπροσανατολισμού.
Λέει ο Αλ. Τσίπρας, ομολογώντας έμμεσα ότι τα συμφέροντα της αστικής τάξης είναι αυτά που πρωτεύουν και όχι οι επικοινωνιακές συνέπειες από συναντήσεις όπως αυτή με τον Σόιμπλε: «Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η Ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής».
Όσο για τα περί καταγγελίας του μνημονίου και άλλα παρόμοια, που έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λέει καθαρά ότι στόχος τους είναι η επαναδιαπραγμάτευσή του για ένα άλλο τάχα μνημόνιο, στο οποίο όμως θα συμφωνούν δανειστές και εταίροι: «Συνεπώς θα πρέπει με βάση αυτά τα δεδομένα και αυτά τα αποτελέσματα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα. Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους, και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «το πρώτο βήμα για να καταλήξει κανείς κάπου είναι να συζητά».
Για κερασάκι στην τούρτα, ο Αλ. Τσίπρας δεν κρύβει το διακαή του πόθο να γίνει δεκτός κάποια στιγμή και από την Α. Μέρκελ. Στην ερώτηση αν θα ήθελε να την συναντήσει, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά καταφατικά και εκφράζει απογοήτευση για το γεγονός ότι «η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμούς της». Δηλώνει ωστόσο ότι «θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση».
Όσο για το περιεχόμενο των συνομιλιών του στη Γερμανία, ο Αλ. Τσίπρας είναι αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του, όταν λέει στην ίδια συνέντευξη: «Αν θέλουμε η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή και αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές, ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίο να συμβούν στην Ελλάδα, πρέπει η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να υπάρξει δικαιοσύνη. Εάν δεν πεισθεί ο ελληνικός λαός γι’ αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, διότι θέλουν κυρίως συναίνεση. Η πλειοψηφία της κοινωνίας θα πρέπει να πεισθεί ότι είναι αλλαγές που θα φέρουν δικαιοσύνη και θα δημιουργήσουν μια νέα βάση για να ξεκινήσουμε από την αρχή».
Με άλλα λόγια, συζητάει με τους Ευρωπαίους εταίρους για το καλύτερο μείγμα κοροϊδίας του λαού, ώστε όλοι μαζί να του αποσπάσουν τη συναίνεση για τις «διαρθρωτικές αλλαγές», για τα αντιλαϊκά δηλαδή μέτρα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυβέρνηση και η ΕΕ, θεωρεί αναγκαία.
Στο διά ταύτα, υπερασπίζεται το κόμμα του σαν πιο ικανό και αξιόπιστο συνομιλητή της ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας, λέγοντας: «Αυτό είναι ένα βασικό σημείο το οποίο θέλω να καταθέσω στις επαφές μου με την γερμανική πολιτική ηγεσία, να τους εξηγήσω ότι δεν μπορούν να βασίζονται σε ένα πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τη χώρα στα βράχια
Πηγή : www.902.gr
το είδα
<<< Απεβίωσε ο μπροστάρης των μικροομολογιούχων, Γιάννης Ντόκος
Στην αποψινή ψηφοφορία παραχωρείται η εθνική κυριαρχία >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου