Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Επιχείρηση «Ξυρισμένα Στρατόπεδα» / Σε εφαρμογή το νέο δόγμα πυροπροστασίας της ΝΔ

Την επιχείρηση με κωδική ονομασία «Ξυρισμένα στρατόπεδα» έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή ο στρατός, με καθαρισμούς και αποψιλώσεις μονάδων ανά την επικράτεια, υπό εντολές της κυβέρνησης στο πλαίσιο του νέου δόγματος της αντιπυρικής προστασίας. Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, θα εξασφαλίσουν ότι «100 μέτρα γύρω από τα στρατόπεδα μας σε όλη την Ελλάδα, θα είναι ξυρισμένα και αντιπυρική ζώνη».

Η κυβέρνηση φοβούμενη την πιθανότητα να συμβεί περιστατικό παρόμοιο με το περσινό της Νέας Αγχιάλου, στο οποίο σημειώθηκαν μεγάλες εκρήξεις πυρομαχικών στις αποθήκες και αδυνατώντας να διασφαλίσει επαρκή μέτρα αντιπυρικής προστασίας περνάει στο άλλο άκρο, πλέον δεν περιμένει τη φωτιά να κάψει τα δέντρα αλλά τα κόβει εκ των προτέρων από μόνη της.

Στο Στρατόπεδο της Άρτας δόθηκε εντολή να κοπούν όλα τα δέντρα σε ακτίνα εκατό μέτρων μέσα και έξω από την περίφραξη. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του περιαστικού δάσους της Άρτας θα αποτελέσει παρελθόν. Το θέμα έθιξε ο

πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης σε ανάρτησή του, καλώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές και πολίτες να αντιδράσουν για να σωθεί το δάσος της Άρτας.

«Για την προστασία του στρατοπέδου δόθηκε η εντολή να κοπούν όλα τα δέντρα  100 μέτρα μέσα και έξω από την περίφραξη περιμετρικά αυτό σημαίνει ότι όλο το περιαστικό δάσος της Άρτας θα κοπεί. Ήδη άρχισε η κοπή δένδρων και είναι εμφανής από ένα πέρασμα έξω από το στρατόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συνεχιστεί πιο εντατικά. Είναι λογική αυτή? Άλλο ο καθαρισμός και η αποψίλωση και Άλλο τα κόβουμε όλα. Και αλήθεια εδώ στην Άρτα τι επικίνδυνα πυρομαχικά ή άλλα ευαίσθητα υλικά φυλάσσονται ώστε να απαιτείται καθολική υλοτομία;

Όλα τα χρόνια καθαρίζαμε το δάσος σε συνεργασία με το δασαρχείο απομακρύνοταν τα ξερά και γινόταν οι εργασίες που υποδεικνυόταν τώρα η καθολική υλοτομία δεν γνωρίζω με πια λογική διατάχθηκε και βάση ποιας μελέτης. Καλώ όλους τοπική αυτοδιοίκηση βουλευτές αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιδράσουν και να σωθεί το δάσος της Άρτας. Η λογική πονάει κεφάλι κόβουμε κεφάλι δεν νομίζω ότι πρέπει να επικρατήσει» αναφέρει ο κ. Βαρέλης.

Στο Στρατόπεδο Προκοπίδη στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, έχει αποφασιστεί η κοπή 500 δέντρων εντός του στρατοπέδου στην πλειονότητα τους πεύκα και έλατα, η οποία θα επεκταθεί και περιφερειακά τις επόμενες ημέρες. Πληροφορίες αναφέρουν μαζικές καρατομήσεις και στο στρατόπεδο Ράμναλη στον Λαγκαδά. Στο Στρατόπεδο Κλεισάρη κομμένοι κορμοί δέντρων έχουν εναποτεθεί στο μέσον του στρατοπέδου και διακρίνονται από τον χώρο του Στρατιωτικού Πρατηρίου.

Στο Στρατόπεδο Αποστολίδη, περίοικοι της οδού Σάρδεων είδαν τον προηγούμενο μήνα να κόβονται δέντρα περιμετρικά του στρατοπέδου σε μια περιοχή, η οποία θεωρείται «πνεύμονας» για τη γειτονιά τους που στερείται πρασίνου. Οι πολίτες απευθύνθηκαν στον δήμο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η κοπή έγινε με εντολή του στρατηγού διοικητή του Δ’ Σ. Στρατού και σύμφωνα με τον νόμο έχει την δικαιοδοσία και την νομιμοποίηση να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια εφόσον την κρίνει σκόπιμη για λόγους ασφάλειας και ειδικότερα πυρασφάλειας.

Με τον νόμο που πέρασε η κυβέρνηση στα τέλη του 2023, σε κάθε στρατόπεδο υποχρεώνεται να υπάρχει πριν από την αντιπυρική περίοδο, ζώνη σε περίμετρο 100 μέτρων. Η εφαρμογή του νόμου ωστόσο μεταφράστηκε σε μαζικές κοπές δέντρων από τους διοικητές του στρατού, ακόμα και μέσα σε αστικό ιστό, χωρίς αδειοδότηση από τα Δασαρχεία αφού ο νόμος τους το επιτρέπει. Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια επιφανειακής αντιμετώπισης που θα οδηγήσει σε οικολογική υποβάθμιση και θα ενισχύσει την ήδη χαμηλή ποιότητα ζωής των πολιτών της χώρας μας.

το είδα

1 σχόλιο:

  1. Όποιος κάθεται σε ένα γραφείο και βγάζει διαταγές οριζόντιου χαρακτήρα φυσικά δε μπορεί να δει το εξαιρετικό δάσος στην Άρτα δίπλα στο στρατόπεδο ή αλλού. Και αν κοπούν όλα τα δέντρα μέσα στα στρατόπεδα οι φαντάροι θα χάσουν τη λιγοστή ομορφιά και τον ίσκιο που είναι μια παρηγοριά στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »