Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Μητσοτακισμός-Κασσελακισμός: ο Ιανός του σημερινού, «ελέω λαού», Βενιζελισμού

 

1. Κυριάκος Μητσοτάκης (1883-1944), 2. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1918-2017) παρά τω Ελευθερίω Βενιζέλω (1864-1936)


Διπολισμός / δικομματισμός: Η βάση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Έχει αποκλειστική εφαρμογή στην Ελλάδα από το 1974 και στόχο να οξύνει τα πνεύματα  εκατέρωθεν άνευ λόγου και να εξαλείψει τις ευθύνες δια των συμψηφισμών. Πρώτα με το δίδυμο Καραμανλής-Παπανδρέου, ύστερα με το δίδυμο Μητσοτάκης-Παπανδρέου, αύριο με το δίδυμο Μητσοτάκης-Κασσελάκης. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Προέλευση του φαινομένου είναι η Μ. Βρετανία και οι Η.Π.Α. Σε μεγάλο ποσοστό, οι δυο πόλοι αποτελούν τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Έτσι λειτουργεί σε βάθος χρόνου, καθώς εφαρμόζεται -σα νομοτέλεια- το δόγμα του Χέγκελ «θέση-αντίθεση-σύνθεση», με αποτέλεσμα την κίνηση των πραγμάτων προς την ίδια -πάντα- κατεύθυνση. Αρκεί να δει κάποιος σε βάθος χρόνου και

να αποφύγει τις πρόσκαιρες εντυπώσεις.

thesis ,antithesis , synthesis Hegel ideas | explain in HINDI and very easy way🔥🔥 - YouTube

Έρχεται! (ο «δεξιός» ριζοσπαστισμός)

Ριζοσπαστισμός: η κοινή συνιστώσα του Φιλελευθερισμού και του Σοσιαλισμού που -φαινομενικά- αποτελούν αντίπαλα ιδεολογικά στρατόπεδα. Ο ριζοσπαστισμός επιχειρεί την ρήξη με ένα απολύτως κατασκευασμένο πρόβλημα. Μεταφράζεται και αόριστα στο μυαλό του ψηφοφόρου ως «αλλαγή», ως μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να μεταβληθεί από τον υλικό ζόφο που τον περιβάλλει. Ο Καραμανλής Α΄ μίλησε για Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό το 1979, ο Παπανδρέου Β΄ για Αλλαγή το 1981 (από τον ριζοσπαστισμό του Καραμανλή;). Οι φορείς του εκάστοτε ριζοσπαστισμού ή της μεταβολής, είτε ανασύρονται ως σωτήρες από τα ράφια, είτε εφευρίσκονται. Σε κάθε  περίπτωση, έχει καλά προετοιμαστεί το έδαφος και η επιλογή γίνεται μεταξύ των «υποψηφίων», προετοιμασμένων από δεκαετίες κάποιες φορές.

Ψήφοι, Media & Social Media: το σημερινό Γουδί για να έρθει ο Στέφανος -ελέω λαού- ως συνεχιστής του Αλέξη και μέλος ενός δημοκρατικού διπόλου «αριστεράς-δεξιάς». Ακυρώνουν τον Κυριάκο που δήλωνε εξ αρχής «δεν είμαι δεξιός» (για όποιον περιμένει τα λόγια και όχι τις πράξεις για να κρίνει). Άπαντες, πιόνια ενός συστήματος στη σκακιέρα της ΝΑ Ευρώπης με την Ελλάδα, ηγέτιδα δύναμη του γραβατοκομμουνισμού. Κι αν μπερδεύει το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου, ας αναλογιστούμε τον αντιεβραϊσμό του Χίτλερ. Κι αν μπερδεύει η «αντιπαλότητα» καπιταλισμού-κομμουνισμού, ας θυμηθούμε ότι ο πρώτος γέννησε τον δεύτερο. Φυσικά, για την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στην Σμύρνη θα γίνει «ΕΔΕ». Θέμα της: τα λάθη της τελευταίας φάσης. Θα τα χρεωθούν ο βασιλιάς, ο Γούναρης, ο Πρωτοπαπαδάκης … και έμμεσα ο «κυρίαρχος λαός». Μόνο που ο τελευταίος δεν θα εκτελεστεί στο Γουδί. Θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει την αυτοκολακεία και την αυταπάτη.

Ο Βενιζέλος στο Θέρισο, ο Μητσοτάκης στους Βαλκανικούς πολέμους (φωτο), ο εγγονός του στην Εθνική Τράπεζα, ο Αλέξης στα δεκαπενταμελή, ο Στέφανος στην Goldman Sachs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »