Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Παραδοξότητες ενός Αρχιεπισκόπου

Γράφει ο Δημήτρης Ποντίκας*
 
Ακολουθεί η  δήλωση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και σε παρένθεση τα δικά μου σχόλια και ερωτήματα προς τον Αρχιεπίσκοπο.

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα αυτονόητα σε μία ιδιαίτερα περίεργη στιγμή κατά την οποία επιχειρείται, αλυσιτελώς βεβαίως, η «προβολή», δια ερωτημάτων η δια υπονοουμένων, αλλά πάντως με ανάρμοστο, ανοίκειο και δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων, της δήθεν «εμπλοκής» της Εκκλησίας μας και κληρικών Της, και δη Ιεραρχών και εμού προσωπικώς, στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.
Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός και όχι κοσμικός και εξουσιαστικός θεσμός.
 Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος - από το iefimerida.gr
(Τότε γιατί πήρατε θέση σε επιστημονικό ζήτημα - βλέπε τσιμπηματάκια - και προχωρήσατε σε δίωξη κληρικών και μέρος του ποίμνιου σας; Ήταν ζήτημα θεανθρώπινο;)
 
Δεν είναι εκ του κόσμου τούτου, αλλά ζει και λειτουργεί μέσα στον κόσμο τούτο για να τον μεταμορφώσει, διακονώντας το ανθρώπινο πρόσωπο, κάθε πιστό, κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και, φυσικά, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεων του καθενός και της καθεμιάς.
(Δε ρωτάτε τον Μητροπολίτη Δωδώνης που έσπρωξε τους απεργούς πείνας υγειονομικούς έξω από το Υπουργειο Υγείας καθυβρίζοντας τους πόση μεταμόρφωση και διακονία προσέφερε στους συγκεκριμένους πολίτες και σε όλη την ευαισθητοποιημένη κοινωνία;)
 
Όλους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αποδέχεται, όλους τους υπηρετεί και για την σωτηρία όλων εργάζεται πιστή στις αρχές και στη διδασκαλία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και στην ιερή αποστολή Της.
(Που να μας μισούσε δηλαδή! Μάλλον ξεχάσατε την φίμωση στο πρόσωπό μου τον Ιούνιο του 2021 όταν με κάλεσε το Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο για συνένετευξη που μετά από προφορική εντολή μέσα από τους κύκλους της Ιεράς Συνόδου εξαφανίστηκε ενώ η δημοσιογράφος που μου πήρε την δίωρη συνέντευξη εκδιώχθηκε κακήν-κακώς από το σταθμό αφού εξεδήλωσε την αντίθεσή της στην φίμωση αυτή)
 
Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια, σε εκλεκτούς και μη, σε ευνοούμενους και σε παραπαίδια, γιατί για Αυτήν είμαστε όλοι μας παιδιά του ίδιου Θεού. Και, φυσικά, σεβόμενη απόλυτα το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, ουδένα επιχειρεί να «ποδηγετήσει» ή να «χειραγωγήσει» ή να «καθοδηγήσει» προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας.
(Να σας φρεσκάρω τη μνήμη σας στον διαχωρισμό του ποίμνιου σας, τον οποίο επιχείρησαν πολλοί Μητροπολίτες σας, με ύβρεις και διχαστικά διλήμματα, με χαρακτηρισμούς ανθρώπων, πιέσεις στον εργασιακό τους χώρο και πολλά άλλα. Ναι, είναι ξεκάθαρο, για Εσάς, είμαστε όλοι εμείς παιδιά του ίδιου Θεού, τι συγκινητικό!)
 
Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είτε ουδέν γνωρίζει από τα της Εκκλησίας και ουδεμία επαφή έχει με Αυτήν, είτε, ηθελημένα και συνειδητά, βιάζοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και παίζοντας δικά του παιχνίδια, αποπειράται να Την απομειώσει, να Την προσβάλει και να Την υβρίσει.
(Καλά, όταν θα κληθείτε να απαντήσετε στα ηχητικά ντοκουμέντα από το CD των 4 ωρών συνομιλιών στα δικαστήρια για το οικονομικό και άλλο - ηθικό - αλισβερίσι στους κόλπους σας, να δούμε ποιος προσβάλλει και υβρίζει τον Θεό και το ποίμνιο σας. Μην απορείτε: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=205977022327559&id=100087457865931)
 
Η Εκκλησία μας, όπως σοφά και έγκαιρα, είχε επισημάνει ο μεγάλος προκάτοχός μου Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε «κομματίζεται» θα πρόσθετα εγώ, αλλά πορεύεται. Και την Εκκλησία μας εκπροσωπεί και εκφράζει αποκλειστικά και μόνον Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μας και ο Πρόεδρός της, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, και έτερος ουδείς.
Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, ούτε όμως την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα «υπόγειας» ή «μυστικής» ανάμιξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή Της. Ως εδώ.»
(Άλλο πράγμα η Πίστη και άλλο πράγμα μία Ιερά Σύνοδος αποτελούμενη από ανθρώπους που εθελοτυφλούν και ερμηνεύουν κάθε ζήτημα, όπως τους συμφέρει - μερικές φορές δε βρέχει αλλά ο κόσμος αποδοκιμάζει τα κακώς κείμενα. Δεν έχετε το αλάθητο, αγαπητέ μου!)
 
Ο φιμωμένος από Ιούνη 2021 και στολισμένος με κατάρες στα διάφορα εκκλησιαστικά φόρα από ιερείς και μοναχούς δικούς σας, επειδή στον ενωτικό λόγο του περιέχει την αγάπη, την ταπεινότητα, τον αλτρουϊσμό και την σύνεση,


*ο Δημήτρης Ποντίκας, ειναι ιδρυτής και ερευνητής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MENIDIMEDICA στην Αιτωλοακαρνανία, στο Μενίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »