Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

"Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή..."

 

πηγή

Αγαπητοί τηλεθεατές,

          Το αφιέρωμα που θα παρακολουθήσετε αποτελεί μια προσωπική μου παραγωγή, την πρώτη που κάνω τώρα σχεδόν 2 χρόνια μετά, για να εκφράσω δημόσια την δυσφορία μου για τις αλλαγές που μας επιβλήθηκαν, όταν στις 23 Μαρτίου του 2020 με πρόφαση έναν ιό, που είχε προσβάλει μόλις μερικές δεκάδες ασθενείς, υποχρεωθήκαμε ευθείς εξ αρχής να παραδώσουμε θεμελιώδεις ελευθερίες μας και μάλιστα χωρίς καμία αντίσταση, είτε από φόβο ότι πράγματι υπήρχε άμεση απειλή για τον καθένα από εμάς, είτε επειδή δεν υπήρχε -τουλάχιστον τότε- κανένας φορέας για να οργανώσει αυτή την αντίσταση.

Χωρίς καμία ντροπή, θα μας πούνε κατάμουτρα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊο είναι στην πραγματικότητα θάνατοι ΜΕ κορωνοϊο και κύρια αιτία, κάποια άλλη ασθένεια που προϋπήρχε στους ασθενείς. Οι ίδιοι άνθρωποι θα

βραβευθούν από την ηγεσία της εκκλησίας, που όπως και 200 χρόνια νωρίτερα θα αφορίσει σε επίπεδο αρχιερέων κάθε προσπάθεια αντίστασης, ενώ -τραγικά- θα είναι πάλι ο απλός παπάς, αυτός που θα σταθεί δίπλα στον κόσμο και θα σώσει την τιμή της εκκλησίας στην συνείδυσή μας.

          Δεχθήκαμε λοιπόν έναν -προσορινώ λέγανε στην αρχή- παράλογο όμως, εγκλεισμό και αφού ενός κακού μύρια έπονται, θα υποχρεωνόμασταν ακόμα, μαζικά σε μια -ελληνική πρωτοτυπία- να φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και όταν βρισκόμασταν μόνοι μας και να στέλνουμε υποχρεωτικά γραπτό μήνυμα (επίσης ελληνική πρωτοτυπία) ενημερώνοντας κάποιο απρόσωπο κηδεμόνα μας, για ποιο λόγο βρισκόμαστε έξω(!)

Και αφού αφήσαμε τις ελευθερίες μας να γίνουν έρμαιο μιας αδίστακτης κυβέρνησης, ζούμε τώρα στην εποχή, που και για το ίδιο μας το σώμα, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως η μόνη αρμόδια να αποφασίζει.

          Στο αφιέρωμα θα δούμε τον Πρωθυπουργό να μας καλεί να σκεφτούμε μαζικά, ως σαν να είμαστε όλοι άρρωστοι, που θα πρέπει να προστατέψουμε τους υπόλοιπους από την αρρώστια μας (βίντεο διαγγέλματος). Καλώντας μας ουσιαστικά να συνηθίζουμε την παράνοια ως μια νέα πραγματικότητα. Στο εξής όποιος δεν συμφωνεί μαζί του θα είναι ψεκασμένος και όποιος αρρωσταίνει ανεύθυνος, αφού προφανώς δεν τήρησε τα μέτρα της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαία κάποιοι θα οδηγηθούν στην αυτοκτονία, ανήμποροι να αντέξουν τον κοινωνικό στιγματισμό που πρώτος ο αρχηγός του κράτους και ακολούθως -τα από τον ίδιο χρηματοδοτούμενα- ΜΜΕ, επέβαλαν.          

Την ίδια στιγμή που θα υβρίζει τους πολίτες, που διαφωνούν μαζί του, ως ψεκασμένους, ανεύθυνους και επικίνδυνους, την ίδια στιγμή, αυτός ο ίδιος, θα παραβιάζει τους νόμους που ο ίδιος επέβαλε, χωρίς βέβαια να υπόκειται στις προβλεπόμενες συνέπειες και αρνούμενος να ζητήσει έστω συγνώμη! Ενώ σταδιακά, με προφανείς πιέσης προς την δικαιοσύνη και επαγγελματικά σωματεία (αναπόδεικτες παραδέχομαι), θα επιβάλει διώξεις εναντίον κάθε ενός, που θεωρεί επικίνδυνο για τα σχέδιά του...

Στο σημείο αυτό οφείλω να εξηγήσω ότι αν ο κύριος Πρωθυπουργός ή οι συνεργάτες του κρίνουν ότι και αυτό το αφιέρωμα διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, για τις οποίες θα πρέπει να διωχθούμε ποινικά. Τότε η ποινική δίωξη θα πρέπει να με αφορά αποκλειστικά, αφού για τα έξοδα της παραγωγής δεν έλαβα χρηματοδότηση από οποιοδήποτε άλλον, οι τεχνικοί έκαναν απλός την δουλειά τους, ενώ παρά τον ιδρυτικό μου ρόλο στο κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά», το κίνημα ΔΕΝ συνδέεται άμεσα με την παραγωγή και πιθανόν ακόμα, να ΜΗΝ υιοθετεί συνολικά τις απόψεις μου.

          Κυρίες και κύριοι, το αφιέρωμα αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχαν επιστήμονες γενναίοι αρκετά να μιλήσουν ελεύθερα, να αποκαλύψουν στοιχεία συχνά απολύτως αντίθετα με αυτά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρουσίαζε. Επιστήμονες που είχαν μόνο και μόνο μία ευκαιρία να μιλήσουν σε πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυα, πριν «κοπούν» ή που το παγκόσμιας εμβέλειας κύρος τους το περιόρισαν στο κοινό περιφερειακών δικτύων. 

Συμπληρωματικά θα ήθελα να προσθέσω ότι η προσπάθεια της παραγωγής είναι να παρουσιάσει συνοπτικά, τις αλλαγές που συνόδεψαν τον ιό, που γνωρίσαμε ως κορωνοϊό και να αποτελέσει το έναυσμα να σκεφτεί ο καθένας μας, την βαθύτερη σημασία των αλλαγών αυτών και να αποφασίσει -ιδανικά πριν να είναι αργά- ποιος θέλει να είναι ο ρόλος του στο κρίσιμο αυτό σημείο της ιστορίας. 

Αυτό σημαίνει ακόμα ότι η παραγωγή αυτή δεν ασχολείται με θέματα, που παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά, όπως ζητήματα διαφθοράς, που παρόλα αυτά αποτέλεσαν κομμάτι των αλλαγών. Ενώ για εξοικονόμηση χρόνου, που σε μια τέτοια παραγωγή σημαίνει ακόμα και εξηκονόμηση κόστους, δεν παρουσιάζουμε κάθε επιστήμονα που τόλμησε να μιλήσει ανοικτά και αντίθετα προς αυτή την νέα πραγματικότητα και ευτυχώς ήταν πολλοί.

Σας προτείνουμε ωστόσο το 4 ωρών ντοκιμαντέρ «Πανδημαγωγοί», το οποίο καταφέρνει μια πολύ πιο σχολαστική επισκόπηση των γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »