Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ο Μπλερ ζητά «ψηφιακές ταυτότητες» κορωνοϊού που θα αποδεικνύουν την «κατάσταση ασθένειας»


Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, ζήτησε τη δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων (Digital IDs) για την παρακολούθηση της «κατάστασης της νόσου» ως μέρος των σχεδίων επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών μετά την παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού.



Ο Μπλερ, που τώρα ηγείται του "Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή" (Tony Blair Institute for Global Change), είπε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα ότι οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν μια «φυσική εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σε κάθε περίπτωση στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και αυτή η τεράστια κρίση δίνει έναν πρόσθετο λόγο για αυτό».

«Μπορεί να κάνω λάθος γι’ αυτό, αλλά όταν μπορώ να δω για παράδειγμα πώς
ξεκινάτε πάλι κάποιες επιχειρήσεις, πώς ξεκινάτε ξανά τα διεθνή ταξίδια… η κατάσταση της ασθένειας των ανθρώπων, για παράδειγμα, έχει δοκιμαστεί; Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής; Είχαν την ασθένεια; Έχουν την ασθένεια; Νομίζω ότι αν δεν μπορείτε να καταγράψετε ορισμένα από αυτά τα δεδομένα με τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε σε πράγματα φυσιολογικά όπως η μεταφορά», δήλωσε ο Μπλερ.


Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Forbes τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι τα μελλοντικά αεροπορικά ταξίδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, «μάσκες προσώπου, χειρουργικά γάντια…. διαβατήρια ανοσίας, επιτόπιες εξετάσεις αίματος και σήραγγες απολύμανσης».

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο αυτοματισμός θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στο μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών», προέβλεψε το Forbes.

 «Η ανάγκη μείωσης των “σημείων επαφής” στα αεροδρόμια συνεπάγεται την υποχρεωτική χρήση της βιομετρικής επιβίβασης που επιτρέπει στους επιβάτες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα με μόνο το πρόσωπό τους ως διαβατήριο».

Το άρθρο του Forbes σημείωσε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Qantas και η EasyJet, χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία.


Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Guardian προειδοποίησε ότι η απόδειξη της ανοσίας στον κορωνοϊό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός «νέου συστήματος τάξης».

«Οι ειδικοί προβλέπουν ότι εάν οι επιζώντες [του κορωνοϊού] διαπιστωθούν ότι έχουν ανοσία, θα μπορούσαν να εργαστούν σε διάφορες εργασίες και υπηρεσίες - όπως εθελοντισμός σε νοσοκομεία και γηροκομεία, φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό και εργασία σε καταστήματα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων - χωρίς κίνδυνο", έγραψε η δημοσιογράφος Miranda Bryant.

«Και, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία ανταποκρίνονται γενικά, θα μπορούσαν επίσης να δικαιούνται μεγαλύτερες ελευθερίες».

Η Μπράιαντ επισήμανε ότι στη Χιλή εκδίδονται «πιστοποιητικά κυκλοφορίας» σε άτομα που «ολοκληρώνουν την καραντίνα μετά από θετικό έλεγχο» για τον κορωνοϊό και σχόλια από τον Δρ. Anthony Fauci και τον Δρ. Ezekiel J Emanuel που υποστηρίζουν την ιδέα των «πιστοποιητικών» ή «διαβατηρίων».


ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ