Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ο Κώδικας Αlipay, θα μας σώσει. Σαν να λέμε ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 κλέφτες, θα μας σώσουν.


Στον ΄΄αγώνα κατά του κοροναϊού΄΄, η Κίνα δίνει στους πολίτες έναν κώδικα χρώματος, με κόκκινες σημαίες.


By Paul Mozur, Raymond Zhong and Aaron Krolik


Ο Κώδικας Υγείας του Alipay, όπως τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας έχει ονομάσει το σύστημα, εισήχθη για πρώτη φορά στην ανατολική πόλη Hangzhou. Οι άνθρωποι στην Κίνα εγγράφονται μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής ηλεκτρονικών πληρωμών Ant, Alipay, και τους αποδίδεται ένας κωδικός χρώματος – πράσινος, κίτρινος ή κόκκινος – που υποδεικνύει την κατάσταση της υγείας τους.

Η Κίνα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία παρά την επιδημία κοροναϊού και έχει ξεκινήσει ένα τολμηρό πείραμα μαζικής χρήσης δεδομένων για τη ρύθμιση της ζωής των πολιτών υποχρεώνοντας τους να χρησιμοποιούν λογισμικό στα smartphones, που υπαγορεύει εάν πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα εάν επιτρέπεται να βρίσκονται στον υπόγειο, στα εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους.


50 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν υπογράψει κώδικες υγείας στην επαρχία Zhejiang, της οποίας η πρωτεύουσα είναι η Hangzhou. Αυτό είναι σχεδόν το 90% του πληθυσμού της επαρχίας. Από αυτούς τους κωδικούς, το 98,2% ήταν πράσινο.
(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 98,2 % ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΜΙΛΑΜΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ COVID 33. THN EΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)

Αλλά το σύστημα δεν αποφασίζει μόνο σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο μόλυνσης, φαίνεται επίσης ότι μοιράζεται πληροφορίες με την αστυνομία, θέτοντας ένα πρότυπο για νέες μορφές αυτοματοποιημένου κοινωνικού ελέγχου που θα μπορούσαν να παραμείνουν πολύ καιρό μετά την επιδείνωση της επιδημίας.(ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ)


Ο Κώδικας Υγείας του Alipay, όπως έχει ονομάστεί, εισήχθη για πρώτη φορά στην ανατολική πόλη Hangzhou, ένα έργο της τοπικής κυβέρνησης με τη βοήθεια της Ant Financial, μιας αδελφής εταιρείας του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.
Οι άνθρωποι στην Κίνα εγγράφονται μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής ηλεκτρονικών πληρωμών Ant, Alipay, και τους αποδίδεται ένας κωδικός χρώματος – πράσινος, κίτρινος ή κόκκινος – που υποδεικνύει την κατάσταση της υγείας τους. Το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη σε 200 πόλεις και κυκλοφορεί σε εθνικό επίπεδο, λέει ο Ant.


Ούτε οι Κινέζοι αξιωματούχοι ούτε η εταιρεία εξήγησαν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ταξινομεί τους ανθρώπους. (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ)
Αυτό έχει προκαλέσει φόβο και αμηχανία μεταξύ εκείνων που διατάσσονται να απομονωθούν και δεν έχουν ιδέα γιατί.
Η ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων με τις αρχές εξαλείφει περαιτέρω τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τους τεχνοκράτες της Κίνας από την κυβέρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος.


Η ανάλυση των Times έδειξε ότι μόλις ένας χρήστης παραχωρήσει την πρόσβαση στο λογισμικό στα προσωπικά του δεδομένα, ένα κομμάτι του προγράμματος με τίτλο «reportInfoAndLocationToPolice» στέλνει την τοποθεσία του ατόμου, το όνομα της πόλης και έναν αναγνωριστικό αριθμό κώδικα σε ένα διακομιστή. Το λογισμικό δεν καθιστά σαφές στους χρήστες τη σύνδεσή του με την αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, οι αρχές επιβολής του νόμου αποτέλεσαν ζωτικό εταίρο στην ανάπτυξη του συστήματος.


Ο Freedom House, ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός στην Ουάσινγκτον, που διεξάγει έρευνα για ζητήματα δημοκρατίας, πολιτικής και πολιτικής ελευθερίας. Στην τελευταία έκθεσή του, σημείωσε πως η παρακολούθηση των πολιτών από την κινεζική κυβέρνηση είχε «αυξηθεί δραματικά» τα τελευταία χρόνια.
Εξήγησε πώς οι κάμερες παρακολούθησης προστίθενται τώρα με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και ότι ένα πιλοτικό πρόγραμμα γνωστό ως Σύστημα Κοινωνικών Πιστώσεων αναμένεται να επεκταθεί και φέτος.


Το σύστημα αυτό μπορεί να αξιολογεί την αξιοπιστία των πολιτών με βάση τις οικονομικές δαπάνες, τα χρέη, τις συνήθειες των βιντεοπαιχνιδιών, τους φίλους και την «τήρηση των κανόνων σε δημόσιους χώρους«, σημειώνει η Freedom House.
Εμπειρογνώμονες δήλωσαν στην Newsweek ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικών μέσων της Κίνας έχουν παραλάβει τα προσωπικά δεδομένα όλα αυτά τα χρόνια και τα έδωσαν στην κυβέρνηση.

( ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΄΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ΄΄)


Ενώ οι κινεζικές διαδυκτιακές εταιρείες (ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) συχνά (ΠΑΝΤΑ) μοιράζονται δεδομένα με την κυβέρνηση, η τόσο άμεση και ανοιχτή διαδικασία είναι σπάνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ήταν παρόμοια με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΝΑ χρησιμοποιούν εφαρμογές από το Amazon και το Facebook για την παρακολούθηση του κοροναϊού και στη συνέχεια να στέλνουν τις πληροφορίες των χρηστών στο γραφείο του τοπικού σερίφη.


Ο Zhou Jiangyong, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Χανγκζού, αποκάλεσε πρόσφατα το σύστημα κώδικα υγείας «μια σημαντική πρακτική στην ψηφιακά υπεύθυνη διαχείριση της πόλης«(ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 5G) και δήλωσε ότι η πόλη πρέπει να εξετάσει την επέκταση της χρήσης τέτοιων εργαλείων,( TO EXEI HΔΗ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΗΠΙΑ) σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.


Μια τέτοια ερμηνεία της επιτήρησης δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, δήλωσε η Maya Wang, ερευνητής της Κίνας για το Human Rights Watch. Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει τη χρήση σημαντικών γεγονότων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και η Παγκόσμια Έκθεση 2010 στη Σαγκάη, για να εισαγάγουν νέα εργαλεία παρακολούθησης που ξεπερνούν τον αρχικό τους σκοπό, ανέφερε η Wang.
( ΤΟ ΙΔΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ, ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ)


«Η επιδημία κορωναϊού αποδεικνύεται ότι είναι ένα από αυτά τα ορόσημα στην ιστορία της εξάπλωσης της μαζικής επιτήρησης στην Κίνα», ανέφερε.
(ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΄΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ΄΄ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ CDC, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΣTO ΕVENT 201 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΄΄ΞΕΣΠΑΣΕΙ΄΄ Η ΄΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ»)


Σε μια δήλωση, ο γενικός σύμβουλος της Ant Financial, Leiming Chen, δήλωσε ότι η Ant απαιτούσε από όλους τους τρίτους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες κωδικών υγείας, να τηρούν τις απαιτήσεις ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της λήψης της συγκατάθεσης του χρήστη πριν από την παροχή υπηρεσιών.


(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ, ΕΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΘΑΝΕΙ)»

Η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον επιδημικό έλεγχο (ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ??) είναι μια κοινή παγκόσμια πρακτική», δήλωσε ο Chen.


Οι πρώτες μέρες της επιδημίας φαινόνται ότι έβαλαν τα όρια της άκριτης ηλεκτρονικής κατασκόπευσης του Πεκίνου. Οι μαύρες λίστες που απευθύνονται σε εγκληματίες και αντιφρονούντες συρρέουν στο έργο παρακολούθησης ολόκληρων πληθυσμών. Η αναγνώριση προσώπου αποδείχθηκε εύκολη παρόλο την μάσκα προσώπου.
Σε απάντηση, η Κίνα ενίσχυσε τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει, κυρίως με τη βοήθεια της παλιομοδίτικης επιβολής του ανθρώπου, ότι οι πολίτες να αφήνουν ψηφιακά αποτυπώματα οπουδήποτε κι αν πάνε.


Σε ολόκληρη τη χώρα, οι εργαζόμενοι σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και εκτός οικιστικών κτιρίων καταγράφουν τα ονόματα των ανθρώπων, τους εθνικούς αριθμούς ταυτότητας, τα στοιχεία επικοινωνίας και τις λεπτομέρειες για τα πρόσφατα ταξίδια. Σε ορισμένες πόλεις, οι κάτοικοι πρέπει τώρα να δηλώσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους με μια εφαρμογή για να κάνουν δημόσιες μεταφορές.Οι δημιουργοί του κώδικα υγείας του Alipay λένε ότι χρησιμοποιεί μεγάλα δεδομένα για την εξαγωγή αυτοματοποιημένων συμπερασμάτων σχετικά με το αν κάποιος είναι κίνδυνος μετάδοσης.


Αφού οι χρήστες συμπληρώσουν μια φόρμα στην Alipay με προσωπικά στοιχεία, το λογισμικό δημιουργεί έναν κώδικα QR σε ένα από τα τρία χρώματα. Ένας πράσινος κωδικός δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να κινηθεί χωρίς περιορισμούς. Κάποιος με κίτρινο κώδικα πρέπει να μείνει σπίτι για επτά ημέρες. Ο κόκκινος σημαίνει μια καραντίνα δύο εβδομάδων.


Στο Hangzhou, έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να πάτε κάπου χωρίς να εμφανίσεται τον κώδικα Alipay. Τα πανό της προπαγάνδας υπενθυμίζουν σε όλους τους κανόνες: «Πράσινος κώδικας, ταξιδεύετε ελεύθερα. Κόκκινο ή κίτρινο, αναφέρετε αμέσως. «


Κατά καιρούς κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης, οι εντάσεις για τον κώδικα ήταν εμφανείς. Δύο φρουροί του υπόγειου σιδηρόδρομου είπαν ότι οι παλαιότεροι επιβάτες, είναι ενοχλημένοι από τις τηλεφωνικές επιταγές, τους βρίζαν. Όταν ένας άνθρωπος μέσης ηλικίας έτρεξε μέσα από μια γραμμή, ένας φύλακας τον κυνήγησε. Καθώς το έκανε, οι άλλοι γλίστρησαν, με τα τηλέφωνά τους ανεξέλεγκτα.
Σε μια ενημερωτική ενημέρωση στις 24 Φεβρουαρίου, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν υπογράψει κώδικες υγείας στην επαρχία Zhejiang, της οποίας η πρωτεύουσα είναι η Hangzhou. Αυτό είναι σχεδόν το 90% του πληθυσμού της επαρχίας. Από αυτούς τους κωδικούς, το 98,2% ήταν πράσινο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν κίτρινο ή κόκκινο κώδικα.
(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 98,2 % ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΜΙΛΑΜΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ COVID 33. THN EΠΙΟΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)


Οχι μόνο στην Κίνα, η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί επίσης μια εφαρμογή με δυνατότητα GPS για την παρακολούθηση των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα, για παράδειγμα. Σύμφωνα με το CNN, εάν ο μολυσμένος χρήστης εγκαταλείψει την «καθορισμένη τοποθεσία» θα χτυπήσει συναγερμός.
Μια επίσημη ιστοσελίδα με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την υπηρεσία λέει ότι ένας κίτρινος ή κόκκινος κώδικας μπορεί να δοθεί σε κάποιον που έχει έρθει σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο, επισκέφθηκε μια επικίνδυνη ζώνη ή ανέφερε συμπτώματα στη φόρμα εγγραφής.


Αυτό υποδηλώνει ότι το σύστημα βασίζεται σε πληροφορίες σχετικά με περιστατικά κοροναϊού και κρατικά δεδομένα σχετικά με κρατήσεις αεροπλάνων, τρένων και λεωφορείων.


Πέρα όμως από αυτό, η ανάλυση του Times επίσης διαπίστωσε ότι κάθε φορά που ανιχνεύεται ο κώδικας ενός ατόμου – σε ένα σημείο ελέγχου της υγείας, για παράδειγμα – η τρέχουσα τοποθεσία του φαίνεται να αποστέλλεται στους διακομιστές του συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στις αρχές να παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ανθρώπων με την πάροδο του χρόνου.
(BIG BROTHER)

Ο Ant Financial αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα, λέγοντας ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες ορίζουν τους κανόνες και ελέγχουν τα δεδομένα. Η Alipay έχει 900 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρη την Κίνα. Η Alibaba, κατέχει μερικώς το Ant της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στη Νέα Υόρκη και ανήκουν σε σημαντικούς διεθνείς επενδυτές.
ΔΕΣ  ID2020





Η μπλέ κουκίδα είναι η τοποθεσία του χρήστη, οι κόκκινες είναι οι εστίες μόλυνσης.
Η Tencent, ο κινεζικός διαδικτυακός γίγαντας που τρέχει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η WeChat, η οποία έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες, συνεργάστηκε επίσης με τις αρχές για να δημιουργήσει το δικό της σύστημα κωδικών υγείας.

Ο Leon Lei, 29 ετών, υπέγραψε κώδικα Alipay προτού εγκαταλείψει τη γενέτειρά του την Anqing, για να επιστρέψει στην εργασία στο Hangzhou. Αρχικά, ο κώδικας του ήταν πράσινος. Αλλά μια μέρα πριν αναχωρήσει, έγινε κόκκινος και δεν ήξερε γιατί. Το Anqing δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό, αν και γειτνιάζει με την επαρχία Hubei, το κέντρο της επιδημίας.

Στο δρόμο προς Hangzhou, αξιωματικοί σε δύο εξόδους αυτοκινητόδρομου είδαν τον ψηφιακό του κόκκινο κώδικα και τον εμπόδισαν να πάρει την έξοδο. Μόνο σε μια τρίτη έξοδο του επιτράπηκε να περάσει.
«Οι ευρείς κανόνες δεν είναι δημόσιοι», δήλωσε ο Lei. «Το πώς αποδίδεται σε κάποιον κόκκινοι ή κίτρινοι κωδικοί δεν είναι δημόσια. Και δεν υπάρχει σαφής τρόπος για να γίνει ο κωδικός σας πράσινος. «

Τόσο η Alibaba όσο και η Ant Financial έχουν την έδρα τους στο Hangzhou και καθώς το σύστημα επεκτείνεται σε εθνικό επίπεδο, άλλα μέρη ενδέχεται να μην το επιβάλουν αυστηρά. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, 100 κινεζικές πόλεις χρησιμοποιούν το σύστημα εντός μιας εβδομάδας από την εισαγωγή του στο Hangzhou στις 11 Φεβρουαρίου.
Οι καταγγελίες άρχισαν να πλημμυρίζουν τα κοινωνικά μέσα σχεδόν εξίσου γρήγορα.

Η Vanessa Wong, 25, εργάζεται στο Hangzhou, αλλά έχει κολλήσει για εβδομάδες στην πατρίδα της στην επαρχία Hubei. Δεν έχει συμπτώματα. Αλλά ο κώδικας υγείας της είναι κόκκινος και τόσο ο εργοδότης της όσο και το συγκρότημα κατοικιών της στο Hangzhou απαιτούν από τους ανθρώπους να έχουν έναν πράσινο κώδικα για να τους επιτρέψουν να επιστρέψουν.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ακούσει τίποτα από τις αρχές για το πότε θα περίμενε τον κώδικα της να αλλάξει χρώμα. Η καλύτερη εικασία της είναι ότι είναι κόκκινο απλά επειδή βρίσκεται στο Χουμπέι.

Οι αξιωματούχοι του Hangzhou έχουν αναγνωρίσει την ανησυχία που προκάλεσε το σύστημα. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου συνέστησαν στους πολίτες να αναφέρουν δυσλειτουργίες και ανακρίβειες στις αρχές.
«Ακόμη και αν εμφανιστεί ένας κίτρινος κώδικας ή ένας κόκκινος κώδικας, μην είστε νευρικοί», δήλωσε ο Tu Dongshan, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης.
Κρατούμενη στο σπίτι και μη μπορόντας να επικεντρωθεί στην εργασία της, η Wong αισθάνεται αβοήθητη. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το σύστημα ενθαρρύνει ένα είδος περιφερειακής προκατάληψης.


«Διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το πού προέρχονται», είπε. «Δεν είναι αυτό διάκριση;»
Με το φόβο ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι σε οξεία φάση, πολλοί στην Κίνα είναι άνετοι με τις προφυλάξεις υψηλής τεχνολογίας, ακόμα και αν είναι κάποιες φορές μη πρακτικές και δυσλειτουργικές. Ο Doo Wang, 26 ετών, δήλωσε ότι ο κώδικας του ήταν κόκκινος για μια ημέρα προτού να αλλάξει ανεξήγητα σε πράσινο. Η κλήση σε μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμής υποστήριξης δεν έδωσε απαντήσεις. Ωστόσο, εξακολουθεί να εγκρίνει το σύστημα.
«Αν έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε επ ‘αόριστον, αυτό θα ήταν τρελό – και πολύ οδυνηρό», δήλωσε ο Wang. «Αλλά για την επιδημία, έχει νόημα.»
«Η Alipay έχει ήδη όλα τα δεδομένα μας. Τι μας φοβάται λοιπόν; Σοβαρά.


Οι ειδικοί λένε ότι είναι απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, η Αμερική να μπορούσε να αναπαράγει την τεχνολογία που υιοθέτησε η Κίνα, η οποία εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις τεράστιες συσκευές επιτήρησής της και τη μαύρη ενσωμάτωση «μεγάλων δεδομένων» για την παρακολούθηση, τη διάγνωση και τον περιορισμό της κίνησης τους πολίτες της.
Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα
Βιοχημικός


ΠΗΓΕΣ

In coronavirus fight, China gives citizens a color code, with red flags

CHINA’S CORONAVIRUS APP USES MASS SURVEILLANCE TO TELL CITIZENS IF THEY COULD BE INFECTED

Alipay developed China’s national health code rating system



ΠΗΓΗ  Φύτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ