Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κάτι μας κρύβετε: Οι ΗΠΑ αρνούνται να σχολιάσουν βίντεο με αμερικανικά όπλα που φθάνουν στην Υεμένη

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι βίντεο δείχνει αμερικανικό στρατιωτικό υλικό κι ένα τεθωρακισμένο όχημα Oshkosh τα οποία έχουν εκφορτωθεί υπό την κάλυψη της νύχτας στην Υεμένη.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη τη γνησιότητα ενός πρόσφατα δημοσιευμένου βίντεο που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει στρατιωτικό υλικό αμερικανικής κατασκευής να φτάνει στη νότια Υεμένη την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο Sputnik.

Το σκάφος, το οποίο έχει προσδιοριστεί ως Bahri Hofuf, είναι γνωστό ότι βρισκόταν στην πόλη Τζέντα στις 17 Σεπτεμβρίου πριν αποπλεύσει προς το Πορτ Σουντάν την επόμενη ημέρα, ανέφερε το
CNN, επικαλούμενο λιμενικά έγγραφα, στοιχεία παρακολούθησης και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Το σύστημα παρακολούθησης του πλοίου στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε προτού ενεργοποιηθεί ξανά στο Άντεν στις 29 Οκτωβρίου, ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, απαγορεύεται στους αποδέκτες αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού να μεταφέρουν όπλα σε τρίτους χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από την Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο Sputnik ότι οι ΗΠΑ αναμένουν απ' όλους τους παραλήπτες αμυντικού εξοπλισμού αμερικανικής κατασκευής να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις χρήσης τους και να μην μεταφέρουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό χωρίς προηγούμενη έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ενδεχόμενες ή εν εξελίξει έρευνες σχετικές με ισχυρισμούς για παραβιάσεις της πολιτικής 'τελικής χρήσης' αμυντικού εξοπλισμού και υπηρεσιών που έχουν μεταφερθεί στους συμμάχους και τους εταίρους μας», πρόσθεσε.

Μια έρευνα του CNN τον Φεβρουάριο αποκάλυψε στοιχεία ότι η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στον Συνασπισμό κατά του αντάρτικου κινήματος των Χούθι παραχώρησαν σε μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα, σαλαφιστικές πολιτοφυλακές κι άλλες παρατάξεις της Υεμένης, όπλα αμερικανικής κατασκευής, παραβιάζοντας σχετικές συμφωνίες με την Ουάσιγκτον.

Η έκθεση ώθησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιούλιο να περάσει τρία μέτρα με στόχο τον αποκλεισμό των πωλήσεων όπλων στην Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αργότερα τον ίδιο μήνα, άσκησε βέτο στην προτεινόμενη νομοθεσία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »