https://www.slideshare.net/anwaarazad/china-pakistan-economic-corridor-3
Thar coal field (εικόνες)
China - Pakistan Economic Corridor
https://syskool.com/wp-content/uploads/2016/09/CPEC-Projects.jpg
13.000 μεγαβάτ από λιγνίτη στο Πακιστάν. Κοινοπραξία $3,5 δις (με Κινέζους). Προβλέπεται και δίκτυο $3 δις. Ο σκοπός είναι η ηλεκτροδότηση της χώρας που σήμερα εξαρτάται από εισαγωγές πετρελαίου και LNG και θέλει να μειώσει το κόστος της εισαγόμενης ενέργειας, να μειώσει τα blackouts, και να αναπτυχθεί με φθηνό και απρόσκοπτο ρεύμα. Εκτιμούν ότι η έλλειψη απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης τους μειώνει το ΑΕΠ. Το κοίτασμα λιγνίτη είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Με 13.000 λιγνιτικά μεγαβάτ, αντέχουν να βάλουν και λίγα Κινέζικα αιολικά να κάνουν και αυτοί τους οικολόγους (και να συνδράμουν τους Κινέζους εταίρους τους).
Αυτοί οι οπισθοδρομικοί Πακιστανοί διαφωνούν με τον Σταθάκη... που πιστεύει ότι θα αναπτυχθεί η Ελλάδα με ...εισαγωγές ρεύματος και αερίου, με αέρα όταν ...φυσάει και με γενναίες προμήθειες από αρπαχτές σε 1-2 περίεργους. Εισάγουμε αέριο και ρεύμα, εξάγουμε λεφτά -- κάτι λείπει...
Περιμένω δράσεις της Greenpiss και της WWF στο Πακιστάν (ή στην Κίνα). Βέβαια, η WWF τάχθηκε υπέρ του λιγνίτη ...στην Γερμανία.
πηγή
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου