ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Μόνο ρωσικά μαχητικά σκοτώνουν… και αμάχους στη Συρία;Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Syrian Observatory for Human Rights), μια οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που παρακολουθεί την εξέλιξη του εμφυλίου στη Συρία, ανακοίνωσε το μέγεθος των απωλειών που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών των τελευταίων τριών μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, οι βομβαρδισμοί έχουν οδηγήσει στον θάνατο 2.371 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 792 αμάχων, εκ των οποίων 180 παιδιά… Το νούμερο συμπεριλαμβάνει 655 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και 924 μαχητές στις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Στους αντικαθεστωτικούς εντάσσει οργανώσεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι ομάδες μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, αλλά και τη διαβόητη οργάνωση τζιχαντιστών «Μέτωπο Αλ Νούσρα», που διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με το τουρκικό καθεστώς…

Υπενθυμίζεται, ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία ξεκίνησε στις
30 Σεπτεμβρίου 2015. Αυτό που προκαλεί ασφαλώς εντύπωση, είναι ότι εφόσον αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιούν και μαχητικά αεροσκάφη δυτικών χωρών, το συριακό Παρατηρητήριο δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμη τις δικές τους επιδόσεις στον τομέα των… παραπλεύρων απωλειών μη εμπολέμων.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ